0 oy
134 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (43 puan)
Bugün kontrole gittim doktor bebeğimde böbrek genişlemesi olduğunu söyledi ayrıntılı ultrason sonucuna bakıp orda da ayni sonucu gördüğünü söyledi.Erkek bebeklerde görülen bir durummus.Takibe alınacağını söyledi.Ayni durumu yaşayan var mı ?Bu şekilde doğum yapıp akabinde yapılan tetkiler nedir?
Gebelik haftası 26+0

4 Cevap

0 oy
(2,865 puan)
Canım taaa oralarını düşünme. :) Bizim kızı bebek olduğu halde büyüme çıktı hem de çok hızlı büyüdü birden. Doktor anne karnında geçer muhtemelen demişti. 1 ay içinde geçti :)
(43 puan)
Ne güzel sizin adınıza çok sevindim.İlk gebelik olduğu için korkuyorum biraz.İnsAlah bizimkide diğer kontrolde geçmiş olur.Sagolun
(111 puan)
korkma benim oğlumda da var doktor gececeyini söylədi
(2,865 puan)
Benim de ilk gebelik canım. O kadar çok şey söyledi ki. Böbrek genişlemesi en hafifi aralarında. Ama hiçbiri bebeğime stres kadar zarar veremez :) o yüzden sakin kalıyorum. Sen de sakin kal :)
-Reklam-
0 oy
(88 puan)
Üzülme canım benimde 4.8 ölçüldü. Sınır 8 denildi. Sınırı geçmediği sürece sıkıntı yok dedi. Senin kaç sınır biliyor musun 
0 oy
(57 puan)
Cnm bnada aynı seyi dediler 27 haftada 32 haftada kontrole gittiğimde hiç Bi sorun kalmamıştı bnim bebeğim de erkek şu an Bi sorun yok dediği gibi erkek bebeklerde özelikle 20nci haftalarda çok görülüyomuş sıkma canını
0 oy
(3,319 puan)
Genelde bir sikinti olmuyor canim. Ama sen yinede takip et ve her kontrole gittiginde doktoruna hatirlat kontrolunu yapsin. Benimde oglumda 21.haftada detaylida cikmisti. Sonra her gitmemde doktor kontrol etti buyume vardi ama cok az ve ayni seyrediyordu. Sonra bana dediki doguma yakin dogum aninda biz belki unuturuz bunu sakin unutma bebek odaya gelir gelmez cocuk doktoruna hatirlat hemen bobrek kontrolu yapilsin. Ben annemlerede tembihledim ben unuturum heyecanla bisey olur hepinizin aklinda olsun diye. Oglum dogdu soyledik hemen kontroller yapildi bir sikinti cikmadi sukur. Ama sonra oglum 9aylikti baska bir sikayetten 3 gun hastanede yattik oradaki ultrasondaki doktor karnina bakarken bobreklerede bakmis dedik8 bize bobrek genislemesi var burdan sonra cocuk nefrolosine gun al oraya gotur baktir yinede. Aldik iste suan oglum 22 aylik 3 defa 3er ay arayla goturdum ultrasonla bakildi. Sukur sonuncuda artik gelmenize gerek yok senede 1 kere yined3 kontrol amacli baktir dedi doktor. Genelde duydugum okudugum gectigi yonunde daha dogmadan anne karninda geciyor. Bizimkide gecmisti ama sonradan tesadufen ogrendik. Seninde aklinda bulunsun kontrolleri aksatma canim saglikla g3lsin insallah :)
(43 puan)
Yorumunuzu şimdi gördüm çok teşekkür ederim.Bende her gittiğimde hatırlatmayı düşünüyirudm ama çocuk nefrolojiside aklimda bulunsun.Dogumdan sonra ne olur ne olmaz gideriz.

648,872 soru

3,419,155 cevap

4,250,221 yorum

183,410 üye

...