0 oy
418 göst.
Doğum kategorisinde (23 puan)

Merhaba arkadaşlar ben haftaya pazartesi sezeryan olucam ilk gebeliğim :) umarım yavrumu sağ salim kucağıma alırım sorum sezeryandan hemen sonra yapılacaklar ve yapılmıycakları merak ediyorum ve belden uyuşturmamı yoksa komple mi  yanımda yiyecek ne götürmeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim:)

Gebelik haftası 37+4

8 Cevap

0 oy
(2,007 puan)
Aa bizde tam 38+4'de sezeryan olacagız cuma günü
(23 puan)
Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin cnm :)
-Reklam-
0 oy
(88 puan)
Bende sezeryan oldum 4 sene once simdi ikinciyi bekliyorz insallah. Oncelikle saglikla kucaginiza almanızı dilerim. Ben eve gelir gelmez kalktim bebegimle kendim ilgilendim belki de ondan cabuk toparladim. Sezeryandan sonra gaz cikatmak gerek  bagirsaklara zarar gelmediginden emin olmak icin bu  yüzden yanınızda komposto goturmeniz iyi olur geri kalan hazırlıklar normal dogumla.ayni zaten. Ilk kalkis biraz zorluyor ama geçiyor sonra . Dr unuz soyler zaten yapmamaniz gerekenleri. Ben bu seferki doguma utu ve havlu götürmeyi düşünüyorum ilk sezeryanda 3 gun sürdü sutumun gelmesi evde sicak kompres yapinca gelmişti hemen bu sefer hastanede yapmayı planliyorum utu ve havluyla.. biraz dağınık oldu galiba ama aklima bunlar geldi.. ha birde sakin mama biberon emzik götürmeyin meme reddi yasama durumu oluyor bu  sefer.. her firsatta emziriin
(23 puan)
İnşallah sağ salim alırsın kucağına cnm tşkler
0 oy
(621 puan)
Gecelik tercih edin yaniniza alma icin.ayak kaldirmak benim icin zor olmusti cunku.uyusuklugunuz gecince her ne kadar agriniz olsa da bol bol yurumeye calisin.nescafe ve bitter cikolatayi oneriyorlar anestezinin etkisinin cabuk gecmesi icin.basiniz mumkun oldugunca cok oynatmayin baş, boyun ve omuz agrisi olabiliyor.kayisi hosafi alin yaniniza mumkunse.tuvalet gaz yapabilmek icin.rezene cayi alin.aklima gelenler bunlar
(621 puan)
Bir de en az 6 ay agir kaldirip kendinizi zorlamayin dikisler icin tehlikeli olabilir
(23 puan)
Evet dedikleriniz aklımda zaten Nescafe rezene bitter çikolata  yanlız gecelik yerine alt üst takım alıdım ben sezeryan olucağım belli değildi daha rahat bol gecelik gibi bir elbisem var onu koyarım olmadı çantama
0 oy
(894 puan)
Sağlıkla gelsin inşallah yaa çok heyecanlı :) Ben yanımda hiç yiyecek içecek birşey götürmemiştim. Hastanede sürekli zaten hoşaf veriyorlardı onu da almadım yanımda. 

Sana önemli tavsiyem ameliyattan sonra seni ayağa kaldırdıklarında bol bol yürü canın acısa da kendini zorla. İyileşmen ve tuvalete çıkman açısından çok faydalı olacak. 

Anestezi konusunda Ben belden uyuşmalı oldum doğuma da şahit oldum bebeğimi kabaca bi silip direk yüzüme koydular inanılmaz bir histi o soğuk ameliyathanede onun sıcaklığını hissetmek :)   

Bir de ekstradan ihtiyacın olursa zaten eşin ya da yakınında olan biri koşa koşa sana getirecek o yüzden yanıma yiyecek içeçek ne almalıyım aman herşeyi alayım telaşına hiç girme. Sadece doğum çantan sağlam olsun gerisi önemli değil. 
(23 puan)
Doğum çantama kendime iki tane alt üst takım bebişe 3 4 tane takım 2 tulum 2 battaniye biberon 1 paket Bebek bezi koydum
(894 puan)
Kendine kilot ve sütyen koymayı unutma sütyenin rahat olsun emzirme sütyen alsan daha İyi bence ikişer tane de iç çamaşırlarını koy ayrıca ped ya da hasta bezi koyabilirsin. Ben hasta bezi almıştım depend ama gereksiz buldum sezeryan sonrası çok aşırı bi kanamam olmamıştı. Uzun pedler olsa yeterliydi benim için ama bilemiyorum sen garanti olsun dersen depend al yanına.
(23 puan)
İç çamaşır koydum çantaya sadece hasta bezi almadım ben uzun ped koydum hastanede veriyolar diye biliyorum
(894 puan)
Tamam canım o da yeterli zaten
0 oy
(1,797 puan)
Sağlıkla kurtulun inşallah 

Belden uyuşmayı tavsiye ederim.

Odaya geldikten sonra hazır hala belden aşağınız uyuşukken karnınıda yavaş yavaş dairesel hareketlerle masaj yapın ki kanamanız düzgün olsun rahim daha çabuk otursun yerine.yoksa gelir bastırırlar.kayısı kompostosu muhakkak yanınızda olsun.onun dılında hastane herşeyi vericek.
(23 puan)
Komposto hastane veriyor diye biliyorum
(1,797 puan)
İki doğumunimda farklı hastanede oldu.biri hem komposto hemde lohusa şerbeti verdi.diğeri sadece lohusa şerbeti verdi.

Siz şekersiz komposto alın yine yanınıza.zaten sıvı tüketmek iyi gelecek size
(23 puan)
Anladım alırım o zaman teşekkürler
0 oy
(118 puan)
Bende 10 gu  sonra sezeryanm var nescafe al mutlaka gaz cikartmaya yardimciymis kahve bende alcam hadda kahve makinemi bile goturcem su isitmak icin lazim olur diye :)
(23 puan)
Aynen kahve makinesi çok lazım oluyor  refakatçi annem kalıcak yanımda oda çaysız yapamaz
0 oy
(4,215 puan)

Canm yanına askılı ferah badiler al hastne ınsanı cok bogup terletyor dedeorant al hsta bezi al ve benmkı kolay gectı adet agrsı gbı agrı ysadım asırı kolaydı guzeldı acıdan duramyrm dıyenler var doktor elıne gorede degıseblr özeldeysen sen karar verrsn uyanıkmı olcan komplemı dye cıkınca bol yurucen gaz cıkarcan sıvı tuketcen nescefe ıccn odemler gtsn bu kadar kımsnj hıkysne aldanma dedgm gbı benm gbı az agrılı gecıreblrsın :)

–1 oy
(273 puan)
Ahh be güzelim  orda yicek bile gelmiyor aklına acinla cebelesiyorsun 
(84 puan)
25.. haftada demişti doktorum 37.6 da alırız yada 38.0 da alırız die bir aksilik olmazsa ben 37.6 da isyiruom
(273 puan)
Ben moral bozacak birsey yazmadım
(4,215 puan)
Ben hıc acı cekmedım herkesın ki bır degıl lütfen kımseyı korktmyan ben bıldgn adet agrsı gbı agrı yasadm cok kolay gectı
(273 puan)
yeniden gösterildi
Tamam.
(47 puan)
Teşekkür ederim canım cevabın için

644,188 soru

3,402,342 cevap

4,229,826 yorum

182,177 üye

...