0 oy
273 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (264 puan)
Merhabalar sağlık ocağındaki ebem kendi fikrince tarama testlerini yaptırmamamı önerdi. Testlerin yanılttığını boşa üzülebilirim hem engelli vs olsa doğurmayacak mısın dedi bende fikrine katıldım. Sizler ne düşünüyorsunuz özelde doğum yaparsam bu testleri yaptırmak mecburi mi ? Yoksa sorun etmezler mi
Gebelik haftası 9+3

10 Cevap

0 oy
(280 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Bende yaptirmadim kabul etmememin nedeni cevremde 10 kisiden en az 8ine risklisin demeleri ve doğum sonrasi maşallah çocukların turp gibi olmasi Allah'tan gelen her şey basım üstüne tabi ki Rabbim bana iki can hediye etti çok şükür Allah korusun bisey varsa kendimi ona göre hazırlarim deyip kabul eden oluyor ben Allah'a emanet ettim Rabbim kimseyi canıyla imtihan etmesin inşallah beni de birlikte inşallah sağ salim evlatlarımıza kavuşuruz dualarınızda bizi de unutmayın  Allah'a emanet 
-Reklam-
0 oy
(154 puan)
Yaptırmayabilirsiniz , ama detaylı ultrasona girin 20.haftada çünkü onda bebeğin organ gelişimi kalbin kan pompalaması kan akışının düzgün olup olmadığı kapakçıklarla ilgili sorun varmı her şeye bakılıyor . Eğer bir sorun görülürse doğum anında erken müdahale edebilmek adına ona uygun ekipman hazırlanıp kontroller yapılıyor gerçekten sıkıntı var mı yok mu diye . Naçizane tavsiyem bu yönde . 
0 oy
(12 puan)
Doğumu eğer kontrolünüz dışında bir hastaneden yaptırırsanız tüm belgeler gerekliymiş. Doğumda dosya halinde. 
0 oy
(5 puan)
Testi yaptırmak istemediğinize dair imza alırlar, ailenizde ve ya eşinizin ailesinde öyle hastalığı olan kimse yoksa, kötü düşünmeyin derim, tabi her şey Allah'tan, sonuçta hastalıklı olursa bebeğinizde vazgeçermisiniz onu düşünün, ben vazgeçmeyeceğini bildiğim için gönül rahatlığıyla imzaladım kağıdı, Allah hakkımızda hayırlısını etsin inşallah
0 oy
(1,121 puan)
asla mecburi değil canım ben yaptırdım ama herkesin kendi fikri yaptırmayabilirsin de 
0 oy
(414 puan)
Yaşınız kaç ve ailenizde genetik hastalıklı birisi var mı? Bana doktor yaşın genç ailende vaka yok yaptırmanı tavsiye etmiyorum demişti. 2 çocuğumda da yaptırmadım. Yaptırmak mecburi değil ama tabi para tuzağı özeldeyseniz özellikle yaptırmanız için baskı yapacaklardır. Ben yaptırmadım zerre kadar da pişmanlığım yok. Engelli olsaydı da başımın tacıydı Allah korusun ama hiçbirşeyin garantisi yok her engel doğuştan değil. İleride çocuğuma bişey olursa onu öldürmeyeceğime göre olma ihtimali var dediler diye öldürmem. Tabi şahsi fikrim. 
(264 puan)
Yaş 22 bildiğim kadarıyla genetik rahatsızlığı olan biri yok
0 oy
(761 puan)
İkili testi yaptı doktorum.37 yaşındayım.yaştan dolayı risk çıkacağını biliyorduk.sınırda çıktı,risk var.kürtaj istemediğimi söyledim.Allah'tan gelen kabulüm tevekkül ettim.doktorumda senin tercihin ama ayrıntılı ultrason yaptır dedi onu zaten yaptırırım.stres yaratıyor mu evet.ama şöyle de birşey var,eğer çocuğum özel bir çocuksa bakımı ve ilgilenmesi de özel olacak kendimi ona hazırlarım diye tereddütde kalmıyor değilim.Mecburi değil isteğe bağlı.sadece not alıyorlar hasta test istemiyor diye.sağlıkla gelsin kuzunuz ❤️
0 oy
(364 puan)
Mecburi değil tabiki ve önemli olan ayrıntılı ultrason diyorlar. İkili tarama testinde yanilma payi oluyor cok yazan oldu burda ki bir iki arkadasimada oyle yanilma yapildi.yaptirdinmi dersen yaptirdim. 
0 oy
(81 puan)
Ben duyacaklarimin benim dunyami karartacagini bilseydim asla yaptirmazdim.evet bi sorun varsa sana söylüyorlar kendini hazirla diye..dogum sonrasi müdahale ediliyo ama maalesef..

Heee o diguma kadar kac ay kaldıysa o aylar sana zindanmi oluyo.psikolojin alt üstmü oluyo.hamileligin zehirmi oluyo.onlarin derdi değil.doktirlar gorevini yapiyo.bence hicbir hamileye karninda tasidigi canla ilgili olumsuzluklar söylenmemeli.sisteme kaydetsinle doğum sonrasi sistemden doktirlar gorecek zaten gerekli mudahaleyi yapsinlar.ama illaki anne herşeyi öğrenmek istiyorum diyosa tabii söylesinler.ama ben asla öğrenmek istemezdim.hamileligimin kalan gunlerinin içine ettiler.hicbir anne cocugunda sorun var die vazgeçmek istemez ki.sonlandirmayi hicbirzaman düsunmedim ki benim bebegim cok hareketli kıpır kıpır. Nasil kıyılır o cana.karnindayken tedavi yok zaten.sadece tetkikler yapıyolar. Inceledikce dahada uzulup strese giriyosun vesaireeee.gunlerce ağlayıp hayatdan soğudum. Insanin geleceği bilmesi gerekseydi Allah bize gelecegi gösteridi zaten.insanoglunun kaldıramayacağını Allah biliyo.ama şuanki sağlık sistemi teknolojinin nimetlerinden faydalanıp sana olur olmaz gördüğü en kücuk bi sorunu dahi soylüyoki,sonrasinda hasta dokdordan hesap sirmasin diye.ben uzun süre dokdorun kapisindan dahi geçmedim.gittigimde de hiçbir kötü seyduymak istemiyorum,varsa da eşime söyleyin benim kaldiracak gucüm kalmadi dedim.eğer duyacaklarını kaldiramayacaksan hicbir testi ve ayrintili ultrasonu yaptirma.yada eşine söylesinler sorun varsa.yasamayan için yorum yapmak cok kolay. ilk gebeligimde hicbir sorun cikmamisti mesela,ozaman olsa yaptir canim için rahat eder tabiki yapilmasi gerekiyosa doktorun zaten bu tesleri istiycektir derdim.ayrica bunlarin hibiri mecburî değil..
0 oy
(96 puan)
İlk gebeliğimde 3lü tarama testi için kan vereceksin dediler 20 yaşındaydım ne oldugunu duymamıştım yaptırdım sıkıntı yoktu şimdi 5 yaşında sağlıklı bir oğlum var. 2.gebeliğim 7.ayıma girdim bugün 2 li için çağırdıklarında korona olup hastaneye yattım 5 gün yaptırmadım. 3lüde hastanemizde yapılmıyor diyip başka hastaneye yonlendirdiler gitmedim. İlk zamanlar riskli bir gebelikti c grubu bir ilacı Hamile oldugumu bilmeden kullandım uzun süreli. Biraz korkuyorum benim yüzümden bişey olur mu diye. Ama 22.haftata detaylıda gayet sağlıklı göründü tabi doğumda ne olur bilemeyiz dedi doktor. Ne gelirse rabbim den başımın tacı olacak. 

650,769 soru

3,426,329 cevap

4,258,701 yorum

183,912 üye

...