0 oy
247 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (378 puan)
Kizlar 40+ 4 de normal doğum yaptım. Hep doğum hikayeleri okuyordum korkuyor merak ediyorum. Sizlerle paylaşmak istedim bu serüveni aslında korkulacak pek birşeyde yokmuş içinizi ferah tutun. Kizlar 40+4 gecesi 2 de sancıyla uyandım doğum sancısı olduğunu düşünmedim kayısı yemiştim midemi bozdum sandım neyse tuvalete gittim tekrar uyumaya çalıştım ama sancı devam ediyordu belli aralıklarla geliyor sonra herşey normal le dönüyordu gece 4 te artık dayanamayıp uyandım biraz yürüyüş yaptım evde evi toparladım falan tabi bu arada ikide bir tuvalete gitme hissi vardı bir süre sonra nisanim geldi artık emin oldum doğum sancısı olduğuna sabah 8 gibi 5 dakikada bir 40 50 saniye süren sancılar gelmeye başladı eşimi kaldırdım güzel hafif bir kahvaltı yaptık hastaneye gittik. Gelen sancınin doğum sancısı olduğunu sancı geldiğinde ayakta duramayacak kadar yoğun olduğunda hissediyorsunuz direk diz çöküp geçmesi için dua ediyorsunuz. Neyse hastanede açıklık 4 5 cm olduğunu doğumun başladığını söylediler (saat 10) yatış verildi. ( Malatya eğitim araştırma has.) Oda tek kisilikti alt kıyafeti çıkarttılar sürekli açıklık kontrolü yapıldı saat 1 gibi 6 7 cm olmuştu. Yürümem için eşimin yanına gönderdiler bı yarım saat falan yürüdüm daha sonra sancılar dayanılmaz oldu sancı geldiğinde yere çöken ben artık yere yatıp beni sezeryana alın dıe yalvarma moduna geçmiştim. Saat 4 te bı anda hemşire doktor ebe falan başıma toplandı ultrason yapıldı kordon dolanmış bebeğin boynuna kalp ritmi bozulmuştu sezeryana alıp almamakta konuştular sonrasında hemen doğumhaneye götürdüler benim ikinmami falan istediler ama güç kuvvet kalmamıştı zaten en zor kısmı bu ıkınma olayı oldu benim için 10 cm açıklık vardı fakat bebek gelmemekte israrciydi karnıma baskı yaptılar derken bi anda geldi benim bebiş o ara ben anlamadım ama hem bebek çıkarken yirtmis hemde makas atılmış neyse dikiş olayı vs oldu bebeği verip beni odaya aldılar. Malatya'da doğum yapacaklara kesinlikle öneriyorum yani ebeler çok hassas davrandılar temizlik odada tek olmak vs güzeldi herşey. Dikişlerim 10 güne kadar canımı otururken yatarken acitiyordu ama 10. Günden sonra baya rahatladım. Benim serüvenim böyleydi kizlar merak ettikleriniz varsa sorun.
Gebelik haftası Doğruyu:)

3 Cevap

0 oy
(9 puan)
Dikis yapilarken can acitiyormu yani hissetdinizmi
(378 puan)
İğne batması kadar hissediyorsun yani canın yanmıyor ama anlıyorsun diktiklerini. Ve zaten öyle büyük bir yük kalkıyor ki üstünden açıkçası tinlamiyorsun bile :)
(9 puan)
Anladim cok gecmis olsun Saglikla buyutmek nasib olsun insallah darisi benim basima 32 haftaligiz
(378 puan)
İnşallah canım gönlünü ferah tut herşey gelip geçiyor herşey inşallah hayalindeki gibi bir doğumun olur.
(9 puan)
Cok tesekkur ederim Allah razi olsun
-Reklam-
0 oy
(114 puan)
Canım burdan herkez söylüyorum normal dogum da dikişiniz varsa tendirdiyot kullanın kesinlikle hiç acı ve batma olmuyor yumuşuyor dikişler ve cok cabuk iyileşiyor iki dogum dada aynısı kullandım 
(378 puan)
Canım bende kullandım ama bence kişiden kişiye göre değişiyor mesela ablam 40 gün hiç oturamamisti yemek yerken bile yatıyordu yada ayakta yiyordu ama benimki 13 gün oldu ve şuan gayet rahatım :)
0 oy
(962 puan)
Ay ne güzel bnde dogursam bı son 4 gün kaldı ama zaman durdu sanki heryerim ağrıyor sistim kaldım 
(378 puan)
Gebeliğin en zor donemleri sabredin az kalmış bol bol uyuyun son uykulariniz olacak :) inşallah çok güzel sağlıklı bir dogumunuz olur.
(962 puan)
Aminnn cnm bnm ♥️

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 418 göst.
0 oy
11 cevap 1,293 göst.
0 oy
7 cevap 773 göst.

651,004 soru

3,427,172 cevap

4,259,700 yorum

183,996 üye

...