0 oy
198 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (15 puan)
kapalı
Merhaba kızlar :) hamileliğimin 6+2 nci günündeyim 5 haftalıkken kontrole gittim kesemiz oluşmuş :) doktorum 2 hafta sonra gelip kalp atışlarını duyabileceğimi söyledi. Size sorum kontrole gidene kadar cinsel ilişkiye girmemizin bir sakıncası var mı acaba? Doktorum bu konuda bişey söylemedi ama çevremdeki insanlar beni tedirgin ediyor :)) ilk gebeliğim olduğu için de haliyle korkuyorum :/ yardımcı olabilirseniz çok sevinirim 
Gebelik haftası 6+2
Kapatılma nedeni: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

7 Cevap

0 oy
(486 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
İlk 3 ay genelde onerilmiyo canim
(15 puan)
Aynen zaten çoğunlukla öyle diyorlar ama burada bazı arkadaşlar sorun olmadığını falan söylemişler doktorum da uyarmayınca sizin de fikirlerinizi almak istedim çok teşekkür ederim :))
-Reklam-
0 oy
(2,611 puan)
Azcik daha bekleyin annesi doktorunuza sorun içiniz rahat etsin o sekilde yapın 
(15 puan)
Tamamdır çok teşekkür ederim zaten bekliyoruz ama biraz fazla korkuttular bizi sanırım eşimde bende her an bişey olacak korkusuyla hareket ediyoruz :))
0 oy
(264 puan)
Canım bekleyin bence ne olur ne olmaz. Benim kistlerim varmış mesela gebelik için gittiğimde öğrendim. İlk gittiğimde kese vardı bebek yoktu. İki hafta sonra gittim kalp atışıda gördük bebekte oluşmuştu. Ama doktor ilişkiyi yasakladı kistleri patlayabilir dedi. 37 haftalığız şuan ve bir kere bile en başından beri ilişti olmadı. Doktor zaten kalp atışı duyduktan sonra yapmanız gerekenleri söylüyor. Ha söylemese bili sen sorabilirsin
(15 puan)
Çok teşekkür ederim Rabbim sizi de bütün annelerimizi de hayırla kurtarsın inşallah :) ayın 21 inde kontrole gideceğim zaten o zaman sorarım inşallah kafama takılanları :))
0 oy
(752 puan)
Kanama lekelenme ağrın yoksa sorun yok canım. İlk haftalar 4 ya 5 günden bir oluyorduk. Sorun olmadı hiç bir zaman. Şimdi düzenli oluyor hiç bir sorun yok şükür 
(15 puan)
Çok şükür hiçbir sıkıntım yok 5 haftalıkken kasık ağrım vardı o da bebek yerleştiği içinmiş sanırım şu an ağrı da geçti :) maşallah Rabbim esirgesin hayırlısıyla kucağımıza almayı da nasip etsin inşallah :)))
(752 puan)
İnşallah:)
0 oy
(2,211 puan)
Her gebelik birbirinden farklıdır, siz tedbirli davranın ve dr danışın, ilk 3 ay önerilmemesi bana mantıklı geliyor, sağlıkla gelsin inşallah 
(15 puan)
Amin Allah razı olsun çok teşekkür ederim :) evet doktorumun yönlendirmesine göre hareket etmemiz daha doğru olacak sanırım :))
0 oy
(2,867 puan)
Bana o dönemde 3 doktorumun da söylediği şey, kanaman ve ağrın yoksa dewamkeee:D
(15 puan)
:))))) benim de ağrım ve kanamam yok çok şükür
0 oy
(338 puan)
Biz 8 haftalıktı öğrendik. Eşim 4 aylık olana kadar korkudan bişey yapmadı  2. Bebeğimiz ama 5 yıl bekledik korktu biraz bişey olur diye. Doktor bize ilk 3 ay dikkat edin herhangi bir kanama bişey olursa hemen gelin zorlama sert hareketlerden kaçının ve rahat pozisyon bulun demişti. Kesinlikle yasak demedi ama dikkat edin dedi. Siz de az bekleyin doktora sorarsınız. 
(15 puan)
Evet doğru zaten Allah korusun riskli gebelik olunca doktor uyarıyor, çok teşekkür ederim fikriniz için :) doktorumun tavsiyesi üzerine hareket ederim bende kontrolden sonra :)
(338 puan)
Rica ederim :) evet en mantıklısı kontrol sonrası duruma göre hareket etmek. Rabbim bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 148 göst.
0 oy
4 cevap 128 göst.
0 oy
1 cevap 96 göst.
0 oy
0 cevap 115 göst.
4 Eylül 2021 Doğum kategorisinde ayse_1 (27 puan) sordu

655,000 soru

3,442,759 cevap

4,276,901 yorum

185,065 üye

...