0 oy
463 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (108 puan)

Kızlar ben ozel hastaneye gidiyorum.1 kere bakıldı daha önce şekerime o da açlık kan şekeri 85 mi neydi.ondan sonra hiç bakılmadı.Cok yakınımda hamıle var 4 haftalık hamıle devlet hastanesine gidiyor.tokluk kan şekeri 170 falan cıkmıs hemen ınsuline baslatmıslar.Bende cok korktum.Bır sey olur mu sekerımıze bakılmasa 1 kere bakıldı çünkü ? 

Gebelik haftası 13

6 Cevap

0 oy
(334 puan)

Banada bir kez bakıldı canım üniversite hastanesine gidiyorum açlık kan şekerima baktılar benimde sadece normal çıktı onda bir risk olsaydı eğer tokluk kan şekerinede bakilcakti birde gebelik haftanda senin daha erken genelde şeker için 22-28 haftaları arasında test isteniyor

(108 puan)
Sağolun içimi rahatlattınız
(108 puan)
Siz kac haftalıksınız?
(334 puan)
Rica ederim ne demek 28+1 deyiz bizde :)
MaşAllah az kalmış sizin Allah yar ve yardımcımız olsun cümlemizin
(334 puan)
Aminnn canım Rabbim hepimize evlatlarimizi saga salim kucağımiza alabilmeyi nasip etsin inşallah
-Reklam-
0 oy
(407 puan)

O dediğiniz hamilelerde şeker falan vardır direk başlamışlardır. Bende ayın 21 inde ilk kez bakılacak. 

(407 puan)
Evet ilk gebeliğim allah bağışlasın inşallah bu sefer rabbim bi acı daha yaşatmaz. Ilk 3 ayı atlatmıssınız. Inşallah sorunsuz biter bu gebeliğiniz.
Amin canım inşAllah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin Allah şükür atlattık ama hala korkuyorum.Allah kimseye acı haber aldırmasın size soru sorabilir miyim benim göğüslerim sadece ucları acıyormus gibi gelıyor sızce normal mi kararmada cok az ve ben bole karnımda sankı hissediyorum psıkolojık mı yoksa kalp atısı mı
(407 puan)
13. Haftamda bende hissettiğimi söylemiştim kimse inanmamıştı ama bence hissediliyor. Böyle nabız atma şeklinde gibi yılan sürünmesi gibi farklı bi his bence hissediyorsunuzdur. Gögüslerinizde illa çok kararacak diye birşey yok benim 20. Haftamdan sonra kararmaya başladı ve büyüdü. Bide benim gögüslerimde hiç agrı sızı olmadı uçlarındada olmadı. Korkmayın her bebekte bile farklı oluyor belirtiler. Benim hiç bulantım kusmam baş dönmem olmadı karnımda geç çıktı bende bazen kendimi kıyasliyordum ama çok da saglıklıyız. Boşuna panik yapma canım inşallah bebegin seninle olur ki sana tutunmuş zaten en önemli kısmı atlatmışsınız :)
Çok teşekkür ederim gerçekten içimi rahatlattınız.evet böyle pıt pıt gıbı farklı bir sey cok guzel bir duygu inşAllah sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri de görürüz :)
(407 puan)
Amin canım inşallah.  :)
0 oy
(1,124 puan)

Canim benimde bir kez bakıldı ilk aylarda şimdi 5.5 aylık oldum haftaya bakılacak. Yani sürekli bakmıyorlar ama ara ara bakılması gerekince Dr un söylüyor sana. 

(1,124 puan)
Ayrıca 160in üstünde olunca tokluk diret insulin başlar hatta o gebenin daha öncede şeker hastalığı geçmişi olduğu düşünülür. Allah kimseye nasip etmesin icindede hepimize..
Amin canım anladım
Teşekkür ederim canım Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşAllah
0 oy
(3,107 puan)

canım şeker testi ilkinde normal çıkmış  bebeğin olması gerekenden iriyse tedbir amaçlı tekrar bakılabilir fakat şeker yüklemesi yapılmadan şeker varmı yokmu bilemezler çünkü şekerin normal.cikmis şeker yüklemesi de  24. hafta ile 28 arasında yapılıyor benim bildiğim 

Akş 85 normal degıl mı? Doktorum da normal dedi.Ama böyle deyince cok korktum. Sonra hıc bakılmadı. Sagol canım bılgılerın ıcın. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasıp etsin hepımıze
(3,107 puan)
amin canım ben 27 oldum bakılmadi bebekte anormal bi gelişim olursa bakıyorlar merak etme birşeycik olmaz Allah in izniyle
MaşAllah sizin az kalmış Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin hepimize İnşAllah canım dualarınızı bekliyorum
(3,107 puan)
amin insAllah hepimize de
0 oy
(2,563 puan)

Senin kan sekerin normal çıkmış canım. 140 ve üzerinde şeker var demektir. 

Zaten 1 kere yapiliyor. Endise etme. Eğer şekerin çıksa ikinci ucuncü kez şeker yuklemesi yapilip öyle de test ederlerdi. 

Sağol canım içimi rahatlattınız evet 1 kere bakıldı sadece Allah yardımcımız olsun cümlemizin
0 oy
(442 puan)

İlerleyen haftalarda ihmal etmeyin benim de şekerim hep 85 civarıydı. 29 haftada açlık şekerim 120ye çıktı şimdi diyet yaoıyorum, siz de dikkat edin gebelik şekeri 28 hafta civarında çıkıyor.

Bilgileriniz için teşekkür ederim.

İlgili bir soru bulunamadı

648,064 soru

3,416,077 cevap

4,246,524 yorum

183,174 üye

...