0 oy
561 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (2 puan)
Merhaba 36+1'deyim ilk hamileliğim. Çalışıyordum geçen ay doğum iznine ayrıldım, hala evden de işlerimi az yoğunlukta devam ettiriyorum. Ama artık iyice zorlanmaya başladım bi bulaşık makinesini bile zorla boşaltıyorum, eşim çalışıyor sağolsun o çok yardımcı oluyor ama gündüzleri yalnızım. Ailemse illa doğuma yakın gelmek istiyor memleketten. Gelin dedim kaç kez ama artık ısrar da etmek istemiyorum. Yakınımda da yardımcı olacak kimse yok. Şunu merak ettim son ayını yalnız geçiren var mı? Normal bir süreç mi, hamilelik nedeniyle ben mi duygusallaştım anlayamıyorum. Belki de basit ev işlerini bile yapamadığım için kötü hissediyorum. Zaman zaman ağrılarım da artıyor o günlerde hiç kalkamıyorum yerimden. Böyle bir son ay geçiren var mı? Sizin hikayelerinizi dinlemek isterim.
Gebelik haftası 36+1

25 Cevap

0 oy
(1,379 puan)
Benim ailemde uzakta hatta ülke dışında annem :) doğuma 1 hafta kala geldi. Ev işlerinin çoğunu ya yapmadım ya da gücüm yettiği kadar parça parça yaptım. Benim için de çok zor bi son aydı sürekli yalancı kasılmalar oluyodu nefesimi kesiyodu. Benim kurtarıcım robot süpürgemin olmasıydı. Baş edemezsem eşimden rica ettim. Özellikle son ayda duygusallığın artması normal canım. Ailen doğuma yakın gelip senle ve bebekle daha çok vakit geçirmek istiyor olabilir veya yanında doğumdan sonra daha uzun kalıp bakımına yardımcı olmak istiyor olabilirler. Benim annem o düşünceyle son hafta geldi çünkü. Gelince evimi de dip köşe temizledi. 
-Reklam-
0 oy
(260 puan)
Kendini bisey yapmak zorunda hissetme. Öyle hissedince o duygu oluşuyor, sanirim kendine dahi yetememek insandaki özsedkati arttırıp duygusallastiriyor. Onun yerine bi kahveni yao gec tv karsisina aksama kadar film izle yuvarlan, yalnizligin ve tembelligin tadini cikar. Birileri gelince daha kötü.  Heo bi telas hep hareket daha fena. 
0 oy
(260 puan)
Kendini bisey yapmak zorunda hissetme. Öyle hissedince o duygu oluşuyor, sanirim kendine dahi yetememek insandaki özsefkati arttırıp duygusallastiriyor. Onun yerine bi kahveni yao gec tv karsisina aksama kadar film izle yuvarlan, yalnizligin ve tembelligin tadini cikar. Birileri gelince daha kötü.  Heo bi telas hep hareket daha fena. 
0 oy
(1,333 puan)
34+6 haftalıgım vê hamileliğimin başında bêri yalnızım êşim vê küçük kızım var êşim yardım êdiyor sagolsun bêndê iş güç zorakş yapıyorum fazla egilip kalkmadan dinlenerek yapıyorum yavaş yavaş yanımda kimsê olsun istêmiyorum bıde onnarın strêsi ilê ugrasamam êşim yetiyor kafa zatên kaldırmıyor gürültüyü işin önêmi yok yavaş yavaş sonra yapılır kêndini duygusal moda sokmana gêrêk yok bêncê bên alışkınım zatên yalnızlıga vê sêvmiyorum kafam rahat karısan êdên yok yani istêdiim gibi êvimdê harêkêt êdiyorum annemler dogumda gelecekler o zaman zatên problêm yok normal dogum yaptım mı gêrisi kolay Allah'ın izniylê yalnız değilsin yani bêndê sênin gübiyim
0 oy
(799 puan)
Bende gurbetteyim eşim çalışıyor hatta işinden dolayı nöbet felan tutuyor bu ay örneğin 6 nöbeti var bn 33 haftanın içindeyim bnmkilerde doğuma yakın gelcek hatta biz tam tersi istemiyoruz herkes bir şey diyor böyle bebek doğsun 1 hafta sonra gelsinler istiyorum çok kalabalık olmasin ablam yeni dogum yaptı diğer hamileliğinde kısa denk geldi annesinde kaldı anlatıyor mesela çok rahatsız olduğunu banyo bile yapamadi edemedi şimdi yaz bebeği oldu kendi evinde kimseyi istemiyor böyle daha rahat diyor 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 376 göst.
–1 oy
6 cevap 342 göst.
0 oy
4 cevap 198 göst.
0 oy
5 cevap 165 göst.

654,761 soru

3,441,829 cevap

4,275,826 yorum

184,987 üye

...