0 oy
220 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (66 puan)
düzenledi
Merhaba arkadaşlar, 

17 haftalık hamileyim ve bebeğimin iki böbreği de de 4 cm genişleme var beyninde iki tarafla kist görüldü. Ense kalınlığı ve burnunda herhangi bir sorun yok. Ama down sendromu riski var dediler henüz detaylıya girmedim ilk gebeliğim olduğu içinde çok endişeliyim. Bu durumu aynı anda yaşayan oldu mu ya da hangi testi önerdi doktorunuz sonrasında.
Gebelik haftası 17+2

4 Cevap

0 oy
(15 puan)
Bana da bebegin böbreklerinde büyüme var down olabilir dediler. Yaşım 36 çünkü. Ben fetal DNA yaptırdım. Anne kanından bakılıyor bebeğe bir müdahale yok. Çok şükür bir sıkıntı çıkmadı. Başka bir Dr a gosterin isterseniz. Beynindeki kistle ilgili bilgim yok. Belki de ultrason yanıltıyor. Mutlaka başka bir gorus alın. Geçmiş olsun bebeğiniz sağlıkla gelsin insAllah. 
-Reklam-
0 oy
(1,606 puan)
Uzman anlayan bir doktorda detaylı ultrasona girin bence çünkü böyle aklınızda kalacak hep 
0 oy
(121 puan)
Benimde bebegimin beyninde tek taraflı kist ve böbrek genişlemesi vardı. Ben yaptrmadim amniyosentez.Kist 26. Haftaya kadar gecebiliyor dediler. Çok şükür geçti 23.hafta da. Böbrek genişlemesi de çok önemli değil dedi doktor. Çoğunlukla olabiliyor. Sünnet yapılınca geçiyor genelde. İnşallah sizinde geçer., içinizi ferah tutun 
0 oy
(336 puan)
Sizin  nasil oldu bebeginiz kist gectimi saglikla kucaginuza aldiniz mi herhangi bir rahatszligi varmi
(66 puan)
Merhaba, çok şükür ilerleyen zamanlarda hepsi kendiliğinden geçti. Şuan oğlum 1 aylık oldu bile.
(336 puan)
Oh masallah sukur darisi bizlerin basina olsun insallah peki kistler ne zaman yok oldu kacinci haftada
(66 puan)
Hiç sıkıntı yapmayın Alalhın izniyle hiç bir şey çıkmaz. Detaylı ultrasona girdiğimde kistler geçmişti bile yani 22. Hafta da. Böbrekler içinde erkek bebeklerde illaki böbrek genişliği oluyor dediler sonrasinda hiç söz etmediler bile. Sadece doğduğunda testislerinde çok fazla ödem vardı. Onlarda yavaş yavaş geçiyor.

647,044 soru

3,412,472 cevap

4,242,118 yorum

182,890 üye

...