0 oy
199 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (23 puan)
Merhaba kızlar şeker yüklemesi yaptırdınız mi yapilmasa da oluyormu
Gebelik haftası 16

8 Cevap

0 oy
(1,654 puan)
Ben iki gebeligimdede yaptırdım. Ac karnına çilekli gazoz içmiş gibi oluyor insan bir farkı yok. Üç kere de kan veriyorsun gayet basit. Doktorun ve sağlık ocağındaki eben onaylıyor ise yaptır.ikiside yaptırma derse yaptırma.

Şeker çıkarsa şayet saptanamazsa aşırı iri bebek doğar, sen fazla kilo alırsın, erken doğum tehlikesi baslar
-Reklam-
0 oy
(162 puan)
Ben yaptırmanı tavsiye ederim. Gebelik şekeri senin için de bebeğin için de tehlikeli olabilir. Hem inan hiç rahatsız eden birşey yok. En azından kafan rahat olur.
0 oy
(37 puan)
Şimdi yaptırdım sonucunu bekliyorum.

İhmal etme şeker hastalığın varsa hem bebeğin hem senin sağlığın tehlikeye giriyor.
0 oy
(1,293 puan)
Ben kızımda hiçbir testi yaptırmadım. İkinciye hamileyim yine hiç bir testi yaptırmadım. Benim doktorum gerek görmedi ama siz yinede doktorla görüşün bilgi alin
0 oy
(34 puan)
Ben 2 sinde de yaptırdım, doktorum istemişti, ilkinde sınırda çıkmıştı diyet veriyorlar, ikincisinde normaldi
0 oy
(1,377 puan)
Bence yapılması gereken bişey bende yaptırıcam şimdi 21+4 günlüğüm 24 haftalık olunca yaptırıcam inşallah 
0 oy
(727 puan)
İstemezseniz yaptırmayabilirsiniz. Açlık tokluk şekerinize baktırın ama. Ben iki gebeligimde de yaptırdım. Akrabalarınızda varsa gebelik şekeri yaptırmanızı tavsiye ederim. Riskleri de var bebek için ve sizin için eğer gebelik şekeri varsa ve farkedilmezse.
0 oy
(1,022 puan)
Bak güzel kardeşim eğer yaptırmazsan ve gebelik şekeri varsa bebek dogduktan sonra aniden ölebilir. Aşırı kilolu ve bir çok sağlık sıkıntısiyla doğabilir. Anne de ve bebekte kalıcı şeker hastaligina sebeb olabilir. Karaciğerde ciddi sıkıntıya yol açabilir. Ve şeker yüklemesi yapılarak hepsi önlenebilir. Doktorların yaptırın dediği aç karnına yediğiniz üç dilim baklavaya eş değer bir şekerli suyla ki şuan tadı gazoz gibi ne zararı olabilir ben anlamiorum. Doktor yaptır der yaptırmazlar. Mahalledeki teyzelerinin görüşü daha önemli olur bizim milletimiz için . Yaptırın mutlaka

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 129 göst.
0 oy
3 cevap 119 göst.
0 oy
2 cevap 101 göst.

656,213 soru

3,447,340 cevap

4,282,606 yorum

185,378 üye

...