0 oy
168 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (50 puan)
Dün kontrole gittiğimde aç 300mm çıktı.doktor karın cevresi 34 +0 gösteriyor şeker sıkıntısı olabilir dedi tahlil istedi.sizce korkmalı mıyım?
Gebelik haftası 32+6

3 Cevap

0 oy
(11 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Korkma bişey olmaz canım tombik bı bebeğin olur en fazla 
(50 puan)
İnşallah çok sağ olun
-Reklam-
0 oy
(2,866 puan)
Şeker yüklemesi yaptırmamış mıydınız?
(50 puan)
Yaptırmadım tehlikeli bulduğum için.
(2,866 puan)
E korkma o zaman şimdi niye korkuyorsun ki. Bu riski sen kendin göze almışsın zaten. Keza herkesten iyi bildiğine göre niye korkuyorsun ki. Ya şimdi beni linçleyecekler ama inan umrumda değil biliyor musun. Şeker yüklemesi dediğin 2 dilim baklava. Yani tehlikeli bulduğun (doktorsun binde galiba kendi kendine tıbbi kararlar verebiliyorsun) şeker yüklemesini yaptırmayıp hiç mi tatlı yemedin. Hiç mi makarna, hamur işi, pohaça yemedin. Yani diyabetin bebek için o kadar çok riski var ki. O riskler arasında 2 dilim baklava sana daha mı tehlikeli geldi
(50 puan)
Siz de sanırım Amerika'da bu işin eğitimini aldınız.Canan Karatay diyor
(2,866 puan)
Canan Karatay ekmek de yemeyeceksin, pilav da yemeyeceksin, bulgur da makarna da yemeyeceksin diyor. Onları götürüyorsunuz ama. Sağlık çalışanıyım, meslek vermeyeceğim.
0 oy
(212 puan)

Benim bebeğimin böbreği kistlerle dolu tek böbreği çalışmıyor ve doğunca ameliyatla böbreğini alacaklar bu yüzden karın çevresi usg ye göre iki hafta önde gidiyor yani çevresi  büyük. Normal doğum düşünüyorsan bu biraz engel olabilir onun haricinde başka bilgi verilmedi bana :) üzülme rabbimin vardır bı bildiği dua et ( 33+2)

(50 puan)
Yani sizin tahmininiz benim bebeğimde de mi aynı gelişmeler olabilir mi diyorsunuz?
(212 puan)
Öyle bişey olsa detayli usg de çıkardı normal usg de bile belli olurdu. Senin durumun farklı olabilir ama karın çevresi olsun kafa çevresi olsun bunlarda normale göre haftaya göre büyüklük durumu varsa normal doğum olasılığını düşürüyor
(50 puan)
Normal doğum derken sezaryen mi olur diyorsunuz yoksa sağlıkla ilgili riskli mi dediniz

651,077 soru

3,427,484 cevap

4,260,027 yorum

184,020 üye

...