0 oy
133 göst.
Hamilelikte Beslenme kategorisinde (49 puan)
Kızlar ben beslenmeme çok dikkat etmedim. Paketli gıdalar, kızartma.vs. şeyler yedim. Bebek kilosunda bende bir sıkıntı yok ama yine de korkuyorum acaba doğumdan sonra bebeğimde.bir sıkıntı çıkar mı diye ?
Gebelik haftası 36+6

3 Cevap

+1 oy
(263 puan)

Insallah bi sıkıntı olmaz canım merak etme ama tabi ki dikkat etmen gerekirdi. Simdi bebegin gelişimini etkilemese bile ilerde bebegin seveceği besinleri belirliyormus annenin nasıl beslendiği. Gec değil ama şimdiden başla ve emzireceksen eğer emzirirkende devam et saglikli beslenmeye. Ben cok su içtim. Süt ve süt ürünleri mutlaka tükettim ilk 4,5 ay çok fazla brokoli yedim sonra bi tiksinti geldi. Hergun yumurta yedim, bol yesillik tükettim.  Et, tavuk, balik  tüketmeye çalıştım haftada 1,2 kere. Disardanda yedim ama ayda 1, 2 kere falan. Asitli icecekleri bıraktım sadece soda içtim sade. Kola bagimlisiyim asla icmedim ara sıra ceyrek bardak falan ictim. Sigara ve alkol alıyordum gebe kalmadan agzima bile surmedim. Böyle beslenmek cok zor gercekten cok sıkıldim cips yemek sagliksiz şeyler yemek bi öğünü tost ile geçiştirmek istiyor ruhum artık ama kizim dayaniyorum. Cok uzun yazdım kusura bakma yazasım varmış :) 

(49 puan)
Cevabınız güzeldi teşekkür ederim iyi yaptiniz :)
-Reklam-
0 oy
(106 puan)
Abur cuburdan vazgecemeyenlerdenim bende ☺
(49 puan)
normalde de çok abur cubur yiyen birisi değilim ama hamilelikte keşke daha çok dikkatli olsaymisim. Evlenir evlenmez hamile kalınca eşimle biraz yeni evliliğin verdiği rahatlik dışarıdan yiyelim işte şunu bunu yiyelim falan yaptık dikkat edemedim açıkçası :)
0 oy
(2,722 puan)
Bende dikkat etmedim sadece doktorun verdiği ilaçları kullandım et tavuk balıkla aran yok belki ucundan 1 lokma bi sorunun olmadı xok şükür kızım da iyi 
(49 puan)
Çok şükür ben de ilaçları kullandım et tavuk süt ürünleri yoğurt ceviz falan tükettim ama onun yanında paketli gıdalar da yedim tabi kilo olarak bana döndü bebegime de sonradan bir zararı olmaz umarim :)
(2,722 puan)
Olmaz allahin izniyle canım sağlıkla al kucağına
(2,722 puan)
Bide yorumda okudum sen yemezsen ilerde bebek de yemezmis gibi bi yazıydı öyle bisi yok yemek alışkanlığı sonradan kazanılan bisi

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 272 göst.
0 oy
2 cevap 109 göst.
12 Mayıs 2023 Hamilelikte Beslenme kategorisinde Simamm (96 puan) sordu
0 oy
4 cevap 210 göst.

649,553 soru

3,421,760 cevap

4,253,493 yorum

183,584 üye

...