0 oy
217 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (172 puan)
Kızlar şuan 26+4üm haftaya hastane gidecem 27+5olcam şeker yuklemesi yaparlarmi yoksa bu haftamı gidiyim

5 Cevap

0 oy
(5 puan)
Şeker yüklemesi yapılmıyor yaşadığım ülkede ihtiyaç duyulmadikca. Ben yaptırmadım gerek duymadı doktor. Siz neye göre yaptırıyorsunuz rutin yapılan birsey olmamalı bu.
Benim ailemde yok aşırı seker tuketen biri de değilim. Ancak gebelikte insülin kullaniyorum. Pankerasin bebege ve bana yediklerimi enerji dönüştürecek kadar insülin sağlamıyor. Sizin ülkenizde seker takibini nasil yapiyorlar.
(5 puan)
Beslenmeye dikkat ediyorum. Aynı zamanda kan tahlilleri yapılıyor rutin her ay olmasa bile 2 ayda bir yapıldı benimkisi nerdeyse.
Burdada kan tahlili yapılıyor ama herseferindede glukoz hma1cye bakılmıyor onyuzden sizin ulkenin uygulamalari farkli. Ben duzenli ölçüm yaptigim zamanlarda bile sekerimin yüksek çıkıyordu. Bu bir nevi hamile hastalığı.
(5 puan)
Ama her hamilede olmuyor o hastalik onu söylemek istiyorum. Turkiye'de yaşıyor olsaydım bile direkt yapılmasına izin vermezdim gerçekten kontroller sonucunda buna ihtiyacım varsa o zaman yapılması daha mantıklı olur. Her gebeye yapılması çok saçma.
Hastada seker yoksa yukleme normal çıkıyor zaten bunu belirlemenin en kolay yolu bu. Her hastada bebekte bir sikinti olmuyor ama hepsinde usg kontrolu yapılıyor. Her hastana tansiyin  yok ama tansiyin kontrolude yapılmıyor.
-Reklam-
0 oy
(28 puan)
28. Hafta bitimine kadar yapılıyor diye biliyorum ama ben 29. Haftamda yaptırmıştım sorun olmaz 
(172 puan)
Çok tesekur ederim ozaman benim bu hafta gitmeme gerek yok
(28 puan)
Rica ederim :)
0 oy
(45 puan)
Ben 28 haftamda oldum doktor geç değil dedi
(172 puan)
Tesekur ederim haftaya gidiyim ozaman bende
(45 puan)
Rica ederim cnm
0 oy
(272 puan)
Ben 28+3 te yaptrdım
(172 puan)
En son 29 haftaliken oluyor herhalde
0 oy
(3,981 puan)
Eğer bir sorun yoksa yaptırmayın benim açlık şekerim düşük diye yapıldı herkes yaptırmak zorunda değil ona rağmen düzelmişti sorun gözükmedi sadece ekmek azalt dedi o kadar 
(172 puan)
Annemde şeker var  o yuzden yaptirmak isdiorum

İlgili sorular

649,585 soru

3,421,888 cevap

4,253,626 yorum

183,595 üye

...