0 oy
484 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (42 puan)
Normal doğum da neler yapıyorlar hastanede o süreç nasıl basliyo nasıl gidiyo hangi tedaviyi uyguluyorlar
Gebelik haftası 38+4

5 Cevap

0 oy
(433 puan)
Ben özel hastanede doğum yaptım. Dogumum sabaha karsi basladigi icin acilden giris yaptik. Oradaki doktor ilk muayeneyi yapti ve yatisimi verdi. Sonra beni odaya aldılar, benim takibimi yapacak ebe geldi ve nst bagladilar. Belli aralıklarla açılma kontrolu yapıldı. Su gelisi ile gittigim icin sancim cok artmamisti ve 4 saat sonra doktorum suni sanci baglanmasina karar verdi. Yine ara ara acilma kontrolu yaptilar ve yanilmiyorsam 7-8 cm aciklikta beni dogumhaneye aldilar ve 1 saat sonra kizim doğdu. Başka aklınıza takılan bir şey olursa yazabilirsiniz.
(254 puan)
Allah allah ozaman biz özele nie para ödüyoruz ki bende doktor da olcak sandım bende bir sorayım doktoruma
(39 puan)
Bı sorun belkı sızın doktor gırıyordur ama benım2. Doguma girmemıstı
(769 puan)
1 saat sonra kızım doğdu demişsinizya. 1 saat mi sürdü yani o doğum anı ?
(966 puan)
Devlettede ebeler yaptiriliyor riskli bir durum olmadigi surece bisi degismiyor
(433 puan)
Doğumu doktorum yaptirdi, ama su sekilde oluyor. Takibi ebe ile doktor dönüşümlü yapıyorlar. Bir noktadan sonra doktoru çağırıyorlar ve doktor devralıyor doğumu. Kesi gerekiyorsa yapiyor dikisi doktor atıyor vs.

Sabah 6da suyum geldi, saat 10da suni sanci aldim. 13 gibi dogumhaneye gectik 14.12de kizim dogdu. Toplamda bakarsaniz 8 saat sürdü, ama dogumhanedeki surec 1 saatti.
-Reklam-
0 oy
(215 puan)
2 doğumum da ilk başta ultrasyona alındım alttan rahim açıklığına baktılar daha sonra nst'ye bağladılar o arada tabii suni sancı veriyorlar ve ara ara tekrar alttan muayene ediliyor açıklık ne kadar diye  ilk gebeliğimde suyum gelmişti açılmam yoktu 2 defa Sony sancı verildi ikinci gebeliğimde 3 santim açıklığım vardı bir suni serumun yarısını kullandım ve o ara doğuma alındım benim her iki doğumda 3 4 bayan giriyordu muhtemelen biri ebe ötekiler de hemşireydi Bebek doğunca direk onlar giydiriyorlar çünkü
0 oy
(265 puan)
Ben üniversite hast doğum yaptım. Sancı ve açılma olmadan sadece suyum bosaldi. Hastaneye gittim. acilden giriş yaptım beni dogumhaneye aldılar. Odada bir yatağa yatırıp nst fln bağladılar, birkaç saat sancim olmasını beklediler . Sancı olmayınca suni sancı başladılar. Birkaç saat daha beklediler açılma olmayınca sancı dozunu artirdilar. 5cm açıklık olunca epidural taktılar. Bir saat kadar sonra artık doğurma anı geldi. yattığım yatağın çatal kısmını açtılar dogumumu yaptım yaklaşık 15 dk sürdü. 

Bu şekilde. 

Sabah 6da girdiğim dogumhaneden akşam 23 00 da çıktım çok şükür 
0 oy
(545 puan)
Bende özel hastanede doğum yaptim, gece sancıyla kalktım, sancilar siklasip nisan gelince sabah 7 gibi hastaneye gectik, odaya alıp nst bagladilar açılmayı kontrol ettiler, iyi sancim vardı ama açılmam yoktu. Doktorumla görüşüp yatış yaptılar çünkü 40+5 tim.

8 gibi doktorum geldi nst ve açılmayı kontrol etti, suni sancı bağlanmasına karar verdi açılma olması için, 40+5 oldugu için geri göndermedi eve. Suni sancidan sonra açılmam başladı, o sırada ebelerin kontrolünde yürüyüş vs de yaptim, 4 cm olduğunda epidural yapıldı. Arada yine doktorum kontrole geldi gitti falan, bebek kanala girmemişti bebeğin kanala girmesi için odada yine ebelerin kontrol ve yönlendirmesiyle ikinmalara başladım. 10 cm açıklık olunca doktorum tekrar geldi kontrol etti ve beraber dogumhaneye gectik, 15 dk içerisinde doğum oldu zaten dogumhaneye geçince. Doğum sonrası dikiş vs tamamlandıktan sonra doktorum gitti sonra odaya tekrar kontrole geldi, ertesi sabah tekrar kontrole geldi, o şekilde başka atmadığım bir şey var mı aklıma gelmedi şuan, doğumun ertesi günü çıktık zaten hastaneden.
0 oy
(176 puan)
Benimde gece 11.30 gibi yattım yerde suyum geldi acilden giriş yaptım hastaneye gidene kadar da devam etti sonrasında suyum mu yoksa akıntı mi olup olmadığına baktılar bı aletle sonrasında su olduğunu söylediler önlük verdiler giymem için aileme de doğum basladini söyledim çok güzel heyacandi ya ... Neyse sonra altıma çocuk bezi bağladılar hasta bezi yani ...Nst bağladılar sancım 100 100 gösteriyordu ben hissetmiyordum gece 2 gibi falan sanciyi hissetmeye başladım ebeler alttan muayene ettiklerinde suyumla berbr 3cm acilmam varmış zaten 2 ye kadar 7 olmuştu sonra 10 cm olunca beni doğum haneye aldılar kendi sancımla doğurdum şükürler olsun dikiş vs şu bu aklına getirne öyle gurur öyle huzur öyle neşe dolu anki hiç ama hiç bsey yerini tutamaz oo canın kanın kenarda ağlıyor sen orda huzurla bekliyorsun çok çok güzel rabbim isteyen bekleyen herkese nasip etsin ben devlet hastanesinde yaptım doğum ebeler ne derse onu yaptım inan aksini yapmadım onlar beni gönderirken yanıma yaklaşırken okadar iyidilerko..şimdi 23 haflik hamileyim Allah'ın izniyle inşallah sağlıkla bekliyoruz rabbim ssanada nasip etsin bu güzel duyguları sağlıkla sihaatle ❤️♥️♥️♥️

650,219 soru

3,424,168 cevap

4,256,255 yorum

183,754 üye

...