0 oy
488 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (212 puan)
Sezeryan olursam diye herşeyi araştırıyorum ama bu ikisi arasında ki farkı pek anlamadım kızlar epidural anestezi ve spinal anestezi arasında ki fark nedir? Hangisi daha iyi?
Gebelik haftası 34

6 Cevap

0 oy
(769 puan)
Kardeşim aneztezici ona sormuştum ben. Genel anestezi istemiyorsanız spinal yapıyorlar yani belden uyuşturmalı. Omuriliğin oraya iğne yapılıyor ve uyuşturuluyor. İsteğe bağlı yanında birde epidural isterseniz omuriliğin oraya katater takıyorlar oradan ağrı kesici veriyorlar. Doğumdan sonrada uzun bir süre ağrınız olmuyormuş. 6 saat kadar falan. Zaten en çok ağrı o zaman diliminde oluyormuş onuda ağrısız geçiriyormuşsunuz. Yani spinal her halükarda yapılıyor yanında epidural isterseniz oda isteğe göre yapılıyor. Umarım açıklayıcı anlatabilmişimdir.
(212 puan)
Sadece epidural veya sadece spinal olduğumuz zaman hangisi daha hafif ağrılı oluyor acaba bununla ilgili bı bilgin var mı
(2,349 puan)
Genel anestezi sizi komple uyutup bebeği alıyorlar. Spinal de belden uyusturup bebeği alıyorlar. Epidural demek TE ağrı olmaması demek. Normal doğumda da yapılıyor bu doğum olana kadar ağrı hissetmiyorsunuz. Sezeryandan sonraki süreç TE.agrisiz olsun diye yapılıyor diyor arkadaş.
(33 puan)
Canım benim Görümcem 7 ay önce doğum yaptı. Sezeryan oldu. Hem spinal anestezi oldu hem de epidural oldu yani katater takıldı. Ama onda çok işe yaradığını söyleyemem o çok acı çektiğini söyledi. Ben sadece spinl anesteziyle doğum yaptım ondan daha çabuk toparlanmıştım. Biraz da bünye ile ilgili bir durum
(2,349 puan)
Herkes aynı değil demekki. Epidural normal doğumda ise yarıyor kullanan var çevremde. Sancı hiç hissetmedik diyorlar.
(4,752 puan)
Epidural normal doğurdum güm güm vuruyordu sancılar valla :D
-Reklam-
0 oy
(1,654 puan)
Epiduralde kablo gibi bisey kalıyor belinde ağrı kesiciler direk ordan yapıyorlar. Spinalde o an ameliyat öncesi uyusturuyorlar katater kalmıyor.
0 oy
(1,684 puan)
Canm 2 sezaryan oldum spinalle.2.si 15 temmzda oldu.kesnlikle spinal cok rahat. Sonrasinda 6-7 saat sonra geciyo uyusuklugun yavas yavas.ve adet agrisinin birsz fazzlasi bi agrin oluyo.zatn yurudukce oda geciyo yavas yavas.hiic korkma dusunme spinal ol cok konforlu
0 oy
(727 puan)
Ben dün bir ebenin sayfasında denk geldim. Spinal anestezi tek seferlik oluyor. Sezeryan bittikten sonra bir iki saat içinde uyuşukluk geçiyormuş. Epidural anestezi katater takılıyor ve gerektikçe anestezi veriliyor ve 5-10 dk için de uyuşukluk geçiyormuş. Bana belden uyuşturmalı spinal oldum. Spinal ve epidural sezeryan da yapılıyormuş. Sanırım normal doğumda epidural yapılıyor isteyen için. 
0 oy
(545 puan)
Basit bir internet araştırmasiyla farkları bulabilirsiniz aslinda.. temel farklılık uygulama yeriyle ilgili, biri omurilik zarına diğeri daha derine omurilik sıvısının içerisine uygulanıyor. Aşağıdaki linkten bakabilirsiniz.

"5 Maddede Epidural ve Spinal Anestezi Arasındaki Farklar Nelerdir?"

 https://listelist.com/epidural-ve-spinal-anestezi-farklari/amp/
0 oy
(170 puan)
Ben epidurl oldum agrısız doğum belden aşa uyusturuldm sezeryan oldum ve 2 saat sonra kendim kaşkıp yürüdüm 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 320 göst.
0 oy
3 cevap 203 göst.

648,258 soru

3,416,999 cevap

4,247,748 yorum

183,246 üye

...