0 oy
278 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (8 puan)
Şeker yüklemesi yaptırdım pişmanım

Kızlar sabahtan beri kendime gelemiyorum herkes bişey söylüyor şeker yüklemesinden dolayı bebekler doğuştan şeker hastası oluyormuş veya sonradan meydana çıkıyormuş sizce ne kadar doğru?
Gebelik haftası 27

9 Cevap

+2 oy
(3 puan)
Yalan yanlış şeylere inanma şeker yükleme testi 

 doğacak olan bebeğin ve annenin sağlığını hastalık ilerlemeden korumak amacıyla yapılan bir test .  
-Reklam-
+2 oy
2 kez şeker yuklemesi yaptirdim + insulin kullandim 1 yas olduk ne bende nede bevemde şeker vsr. Sekerin var takip etmediysen bebejte yenidogan sekeri cikabiliyor. 6 yil okuyan adamlara degilde etrafa. Guvenmekte ne diyim
0 oy
(103 puan)
Sabah yaptırdıysanız vücudunuzdan atılmıştır zaten o ne gibi bir zararı olacak. Ben hamur işi yemem şekerli şeyler tüketmem şeker hastalığı var gibi diyetime dikkat ederim diyorsanız yaptırmayabilirsiniz ama öbür türlü yiyeceğiniz yiyeceklerden daha fazla şeker alırsınız. Fark edilmezse daha büyük sıkıntı.
0 oy
(1,068 puan)
Cnm hiç bir sıkıntı olmuyor bak benim görümcem akraba evliliği yaptı çocuklari şeker hastası ve bana şeker testi yaptı için öyle olduğunu söyledi bende yaptırmadım bende de şeker varmış iyice ilerlemişti şeker ve tansiyon dan dolayı bebeğim öldü halbuki öyle birşey Yok dedi Dr akraba oldu için onunki şeker hastasıymis yalan yanlış şeylere inanmayın benim bebeğimin ölmesinin sebebinin çoğu başkasının lafıyla hareket ettim için öldü ani Bebek ölümü oluyor dikkate alinmasa 
0 oy
(36 puan)
Canım korkma öyle şeylere inanma ne kadar saçma konuşuyor millet sen doktorun dediklerini uygula hem bide çok aşırı tatlı değilki farzetki 2 yada 3 dilim baklava yedin onunla eşdeğer  bende yaptırdım hemde 2 defa çünkü şekerim yüksek çıktı ünsilin iğnesi kullanıyorum şuan. Şeker tatlı sevmediğim halde . 
0 oy
(512 puan)
Bir kere yaptirmissin takilma böyle sözlere o zaman şu an bütün şeker hastalarının anneleri bu testi yaptırmış öyle saçmalık mi olur. Canini sikma bebegin etkilenir.
0 oy
(210 puan)
Benim de bugün yüklemem vardı ama iyi şeyler duymadığım için bende yaptırmadım 
0 oy
(305 puan)
Bende yarın yaptircam şeker yüklemesi o verilen içecek iki dilim baklavaya eş degermis ne zararı olacak ki zararlı olsa doktorlar yapar mı . Herkesin her dediğine inanmayın :)
(80 puan)
Kaç haftalıksn cnm
(305 puan)
25+3 haftalık :)
0 oy
(240 puan)
3. Gebeliğim ilk 2 de yaptırdım bunda da. Doktor değilim uzmanlık alanım da bu değil ama birşeyleri önleyebilmek için bir imkanımız varsa değerlendirmeliyiz diye düşünüyorum. Hamile kalmadan önce şekerli herşeyi bırakıp asla zararlı hiç birşey kullanmayan insanlardan değilseniz canınız çikolata istediğinde yiyorsanız yaptırmakta bir sıkıntı yok çünkü 1 baklavadaki şeker kadar demişti hastanedeki doktor. Herkes herşeye konuşur canım. İnsanları dinleyip yaptırmadın diyelim allah korusun sende de gebelik şekeri var ama test yaptırmadığın için bilmiyorsun. Doğumda yaşadığın sıkıntıları sen tek başına çekersin hiç biri yanında olmaz hatta hiç bir şey söylememiş gibi bak şeker yüklemesi yaptırsaydın böyle olmazdı derler. İnsanlar hep der yani. Yanlış anlama asla yaptır falan diye demiyorum bu tamamen senin karar vermen gereken birşey artıları ve eksileri var. Doktorlar bile bu konuda hemfikir değilken bize de birşey demek düşmez aslında. onun için  kendin tartıp karar vermelisin bence.

648,143 soru

3,416,365 cevap

4,246,839 yorum

183,196 üye

...