0 oy
367 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde
Bebek down olunca erken öğrenince bebeği aldırma hakkımı oluşuyor neden testler yapılıyor

Mesela bebek down 16 18 haftalarda daha net bir şekilde ense kalınlığından çok rahat zaten anlaşılıyor 

Hani herkesin erken öğrenme çabası nedir

6 Cevap

0 oy
(217 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Canm valla benim eltime ensesi kalın aldır dedi kadn 9 ay boyunca ağladı ağladı aldrmadi amniyontez suyu alalm dediler izin vermedi smdi oğlu 5 yaşına gircek turp gibi biseyi yok
MasaAllah bak az daha olsa Tevbeler olsun ...bende 3 test yaptırdım pek bir şey demediler birde ben artık bebeği kabul etmeye başladım yapıcak bir şey yok oda gelsın artık ne yapalım
-Reklam-
0 oy
(457 puan)
Galiba gebelik sonlandırma falan yapılıyor bende tam bilmiyorum ama öyle demişti sanki doktorum bende down olsada önemli değil o yüzden gerek yok yapmıcam demştm. 
He öyle mi down ise aldırma hklerımız mı oluşuyor
(457 puan)
Büyük ihtimal öyle olması lazım
(457 puan)
ama çevremden duyduklarım var çok tanıdık down teşhisi konduğu halde çocugunı doğdu ve hepside gayet sağlıklı yani o sana denilen yüzde yüz bi sonuç değil sadece ni ihtimal bi ihtimal içinde insan bebeğine kıymamalı bana göre. Arkadaşıma 38 de bi anda down büyük ihtimalle denildi çocuk gayette sağlıklı olabiliyor yani öyle şeyler. Doktorlar da her ihtimali düşünüp adım atıyor.
0 oy
(2,867 puan)
Evet gebeliği sonlandırma şansın oluyor bu bir, ikincisi de insanların bebeğinin sağlığı hakkında endişe etmesi gayet normal değil mi? Kaldı ki down ile birlikte pek çok kalp ve böbrek hastalığının da beraberinde gelme ihtimali var. 
Ben normlini anormalini sormadım aldırma hakkımı oluşuyor onu sordum
(2,867 puan)
Ona da cevap verdim okuduysanız.24 haftaya kadar.
0 oy
(283 puan)
Down sendromunda bebekte bir çok komplikasyon oluşuyor ve önceden buna hazırlıklı olmak herzaman iyidir.

Bir de ben 2li 3lu 4ly testlere guvenmedigimden direk fetal dna yaptırmıştim. Down çıksa aldırmak için degil sadece bilinmezlik kötü ne kadar erken bilirsen o kadar iyi. 
Anlıyorum çok solun
0 oy
(3,125 puan)
O riski almak istemeyen sonlandıriyor fakat asıl sebebi bu rahatsızlikta bebegin olacagıni ogrendiginde dogumdan sonra bakımı ilgisi nasıl olacak gibi gibi bir cok seye hazır oluyorsun bilgi ediniyorsun faket zaten 2li testin yanilttigi kisi sayısı cok fazla bende yaptiracaktım randevum iptal oldu zaten pekte yaptırasım yoktu :)
0 oy
(143 puan)
Evet canım tercihe bağlı olarak aldırma şansı doğuyor. Herkes kendisinde o cesareti bulamayabiliyor yüzde yetmiş sonuç veriyor o taramalar hastane seni yüzde yüz sonuç verecek olan test konusunda bilgilendiriyor o ücretli oluyor testler abd ye gidiyor sonuç ordan geliyr burda yapılan testler yüzde yetmiş olduğu için down olmadan da dogabiliyr 

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 343 göst.
17 Temmuz 2023 Hamilelikte Testler kategorisinde Rafet (563 puan) sordu
0 oy
8 cevap 553 göst.

655,748 soru

3,445,572 cevap

4,280,290 yorum

185,272 üye

...