0 oy
279 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (2 puan)
Merhaba 8 haftalık hamileyim dün doktora gittim kese büyümemiş, iki hafta öncesiyle aynı boyutta dedi ama içinde bebek büyümüş geçen haftaya göre ve kalbi de normal atıyor. Haftaya tekrar gel dedi büyük ihtimal kalbi durur düşük yaparsın dedi. Böyle bir durum yaşayan var mı acaba nasıl neticelendi merak ediyorum. Yardımcı olursanız sevinirim
Gebelik haftası 8

2 Cevap

0 oy
(284 puan)
Senin durumuna aynı degil ama 2 ayrı doktor banada kese cok büyük bebek yok boş gebelik dediler. Elhamdülillah öyle birsey olmadı. İçini ferah tut allahın izniyle birsey olmaz inşalalh
(2 puan)
Teşekkür ederim cevabınız için
-Reklam-
0 oy
(135 puan)
Canım moralini bozacak şeyler yazmak istemezdim ama, ben mayıs ayında yaşadım aynı durumu. İlk muayeneye gittiğimde kese haftasına göre ufak bebeğin gelişimi iyi demişti doktorum. Daha sonrasında lekelenmelerim oldu progestana başlamıştım. Lekelenmem 10 gün olmadı. Sonrasında yine lekelenmem oldu ve kontrole gittiğimde bebeğin kalp atışının durduğunu kürtaj olmam gerektiğini öğrendim. 10+3 günlükken, bebeğin gelişiminin 8+3 gibi falan olduğunu söylemişti doktorum. Ve kürtaj oldum. 

Allah'tan umut kesilmez canım, ama sen yinede her sonuca hazırlıklı ol. Ben böyle olumsuz şeyler yazmak istemezdim ama Allah ne derse o oluyo. Benim ilk gebeliğimdi öyle sonuçlandı, doktorum bir kez adet gördükten sonra hamile kalabileceğimi uygun gördü. Mayısta kürtaj olmuştum, haziranda ilk adetimi oldum ve şu an yine hamileyim. Haftaya cuma kontrole gidicem, doktor yoğun olduğu için anca randevu alabildim. 

İnşallah her şey gönlümüzce olur, sağlıklı gebeliklerimiz olur. 
(2 puan)
Allah bağışlasın inşallah sağsalim kucağınıza alırsınız evladınızı cevabınız için çok teşekkür ederim.
Ben kendimi en kötüye hazırladım şuan. Çok zor tabi benim için dün kontrolde bebeğimin atan kalbini dinledim şimdi de onun karnımda kalbinin duracağını bilmek çok zor. Doktorumuz hiç umut vermedi haftaya kürtaj olurum belki ben de kendimi psikolojik olarak hazırlamaya çalışıyorum.
Sizin yorumunuz umut oldu ardından ben tekrar hamile kalırım belki inşallah nasip olur Allah kimseye aratmasın.
Şuan en büyük üzüntüm karnımdaki yavrumla vedalaşmak.. İlk gebeliğimdi böylesi hayırlıymış demekki ne gelirse Allahtan O en güzelini bilir.
Sabrımızın sonu selamet olsun inşallah..
(135 puan)
Sağol canım Allah razı olsun. Benim de ilk gebeliğimdi seni çok iyi anlıyorum.  Dediğin gibi kalp atışını duyup sonrasında durmuş olduğunu öğrenmek çok zor bir durum ama Allah sabrını veriyor. İnşallah diğer dünyada bize şefaatçi olacaklar. Kürtaj içinde sana önerim netten falan ya da çevrenden kimseden bir şeyler dinleyip kendini sıkıntıya sokma. Ben özel hastaneye gidiyorum, kürtajım anestezi verilip yapıldı. Çok kısa süreli bi işlem, hiç bir şey hissetmiyosun ve uyandığında çok hafif adet sancısı gibi bir ağrın oluyo. Sonrasında verilen antibiyotiği vs düzenli kullan ve ayaklarını özellikle sıcak tut üşütme. Doktorun zaten seni kontrolede çağırır. Ne kadar zaman sonra gebe kalabileceğin konusunda muayene sonrası seni bilgilendirir. Bazı doktorlar en az 3 ay önermiyolar benim doktorum bir ay uygun gördü.
Bu gebeliğinde hamile kalmadan önce folik asit kullandın mı bilmiyorum ama, diğer hamileliğinde bi süre önceden başlamanda fayda var.
Hakkında hayırlısı olsun inşallah, Allah yardımcın olsun canım.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 183 göst.
0 oy
1 cevap 178 göst.
0 oy
2 cevap 197 göst.
0 oy
4 cevap 161 göst.
18 Ekim 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Zmr35 (200 puan) sordu

651,114 soru

3,427,676 cevap

4,260,227 yorum

184,032 üye

...