0 oy
296 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (8 puan)
Endokrinoloji doktoru tiroid yüksekliğinden dolayı EUTHYROX 25 MG adında ilaç verdi aç karnına yarım kullanicam 6 haftalık hamileyim daha aranızda tiroidden dolayı bu ilacı kulananiz varmı acaba 
Gebelik haftası 6

8 Cevap

0 oy
(641 puan)
Ben kullanıyorum kuzum korkma hiç ama aksatma düzenli kullan düşüyor değerler. Bende 6.haftamdan beri kullanıyorum luan şükür 27 haftalık olduk iyice düştü ama geri yükselme durumundan dolayı doğuma kadar kullanmaya devam edeceğim. 
(8 puan)
Teşekkür ederim canım insan bı tereddüt ediyor
(52 puan)
Düzenli kullanın değerleriniz normale döner. Bu ilacı asıl düzenli kullanmayınca tereddüt edin
(8 puan)
Aynen canım tirod yükselmesinin bebeğe zararı oluyormuş sanırım zaten
-Reklam-
0 oy
(64 puan)
Bende kullaniyorum canım aynı dozda doğuma kadar devam edicez doz kontrolu yapıyorlar ayda bir takip ediyorlar korkma kullanan çok 
(8 puan)
Senin kaç haftalık canım hâlâ yarım mi kullanıyorsun
(64 puan)
Eutrox 25 mg kullanıyorum şuanda doz yeterli bir tane tam kullaniyorum
0 oy
(395 puan)
36 haftalık oldum halen kullanıyorum, doktor doğumdan sonra da kullan dedi, değer düştü ama çıkmasın diye kullanıyorum. Hamileler için üretilmiş bir ilaç zaten. Kontrolleri aksatmayın ve ilacı kendi başınıza bırakmayın. 
(8 puan)
Hamileler için üretilmiş bi ilaç dediğinizden sonra biraz daha içim rahatladı saolun
0 oy
(6 puan)
Değerleriniz kaç çıkmıştı 
0 oy
(10 puan)
Bende 5.haftamdan itibaren kullanmaya başladım.İlk gebeliğim olumsuz sonuçlanmıştı.Sebebi ise gebelik troidi çıkması.Bu kadar küçük bir ilaç sayesinde şu an sağlıklı bir gebelik sürecim var ( 20+6) için rahat olsun.
0 oy
(11,244 puan)
Ben de bunu değil levotiron kullanıyorum. Zaten ikisi var herhalde. Düzenli kullanımda tsh normale dönüyor ihmal etmeyin. Kahvaltıdan 1 saat önce içiyorum. 

İleriki haftalarda demir hapını da içerken araya süre koymayı unutmayın. Ben saat kurup ona göre kalkıyorum. 6da tiroid ilacı 8de demir 9da kahvaltı. Daha erken ama aklınızda bulunsun
0 oy
(79 puan)
Bende gebelik düşnyorm canm TSH yüksek hamile kalamyorm bende 100luk kullanyorm şuan 30larda TSH degern inşalh düser
0 oy
(484 puan)
Gebelik oncesinden beri 75 mg olani kullaniyorum. Suan ilacla normal degerlerde olmasina ragmen ilac doz bile dusurulmuyor. Dogurana kadar icecegim. Dogum sonrasinda da normal çıkarsa ilaci tamamen birakacagim. Suan 20 haftaligim. Sakin ilactan cekinip icmemezlik yapmayin. Icmezseniz bebis için cok tehlikeli. Icmek cok daha faydali. Sabah ac karna içiliyor, vitamin vs kullaniyorsaniz hemen arkasina icmeyin emilimi azaliyor o nedenle tiroid ilaciyla diger ilaclar arasinda en az iki saat olmasina dikkat edersiniz.

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 811 göst.
0 oy
7 cevap 211 göst.
0 oy
3 cevap 177 göst.

648,899 soru

3,419,254 cevap

4,250,393 yorum

183,419 üye

...