0 oy
302 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (55 puan)
Epidural doğum yapıp baş ve bel ağrısı olan var mı? Tam anestezi mi olmalıyım epidural mı? Çok kararsızım yardımcı olur musunuz :) 
Gebelik haftası 35+6

11 Cevap

0 oy
(4,752 puan)
Epidural normal doğum yaptım hiçbir yan etkisi olmadı. 
(55 puan)
Benim sezaryen olcak bebek ters doktorda dönmez daha dedi kafası 3 hafta önde. Doğduğu anda görmek istiyorum. Ama duyduğum kadarıyla bazılarında yan etki oluyormuş bazılarında olmuyormuş. Kişiden kişiye değişiyor demek ki
-Reklam-
0 oy
(545 puan)
Anestezi dediğinize göre sezeryan soruyorsunuz sanirim. Sezeryani bilmiyorum ama epidural normal doğum yaptim, dogumhaneden çıkmadan epidurali çıkardılar zaten sonrasında bir agrım olmadı. Normal doğum kaynakli hafif ağrılarım oldu ama ağrı kesici iğne istedim yaptılar, sonrasında evde de parol kullandım, yani öyle bir baş agrım falan olmadı. Ciddi bir agrım da olmadı.
(55 puan)
Evet sezaryen soruyorum bebek ters çünkü kafasıda büyük doktor dönmez dedi pazartesi kontrolüm var doktorlarda konuşcam
0 oy
(54 puan)
 Bende epidural norml dusunuyorum. Lakin cevremdeki 10 epidural anneden 8 i sirt bacak agrisindan bahsettiler. Benim doktorum bana ilk gebeliklere cok onermiyoruz sebebide ikinmayi tam bilmediklerinden dogumu gerceklestirmek zor oluyor anne adayi icin demisti. Benim 3.cu gebeligim ilk ikisi normal sonrasinda dikisimim olmamasina rahmen popomun uzerine oturamadim yani suan dusunmuyo deilim ne olursa olsun bi sekilde agri oluyor bu dogumum nasil olucak bir fikrim yok ne kaybederimki diyorum acikcasi. Bjnu yasayan tecrubeli annelerimiz detayli anlatirsa cok ama cok sevinirim.
(105 puan)
Ben ilk doğumda epidural normal yaptım ama dediğiniz gibi ikinmayi yapamadığım için vakumla oldu uyuşuk oluyor ve zaten ikinamiyorsunuz epidural olanlarla konuştum geneli böyle diyor .normal yapabiliyorsaniz daha sağlıklı aslında ben çok halsizdim suni sancı verdiler sancıyla dayanamadim
(55 puan)
Benim sezaryen olcak bebek ters çünkü. Bende çok kararsızım
(545 puan)
Benimde açılma olmadığı için suni sancı verdiler sonra 4 santimken epidural oldum, ilk olduğunda ayaklarımı bile hissetmedim ama ayaklari  hareket ettirince açılıyor uyuşukluk.  Sonrasında normal ikindim her hangi bir sıkıntı yaşamadık.
(55 puan)
Anladım. Benimde kafam çok karışık sezaryen olcak
0 oy
(6 puan)
Ben epidural oldun canim. Baş ve bel ağrısı müthiş seviyede oldu bende. Kişiden kişiye değişir ama ben baya kotu oldum.  Lakin benim epidural olarak başlayan sezeryanim tm bebek çıkacakken geçici sedasyon verildi uyudum bir süre . Uyandığımda bebek yoktu. Ben panik atak olduğum için  sedasyon verildi. Ama sen sakin ol insallah sağ sağlim kucagina alırsın bebeğini. 
(55 puan)
Bende çok heyecan yapıyorum. Çok kararsızım
(6 puan)
Heyecan yapma canm sağ sağlim bebeğini kucağına alırsın inşallah.  Benim çok zor bir gebeliğim ve çok zor bir sezeryanım oldu . Sen heyecan yapma Allahın izniyle atlatırsın inşallah.
(55 puan)
İnşallah çok sağol
0 oy
(215 puan)
Bende epidural normal doğum yaptım bel ağrısı çok çektim ve akciğer enzimlerim yükseldi
(55 puan)
Anladım benim sezaryen olcak. Bebek ters. Genelde ağrı oluyormuş. Sizede sormak istedim
0 oy
(2 puan)
Canım ben oldum spinal. Çok memnun kaldım 2.de de aynı doğum yolunu tercih etmek istiyorum. Hiç sıkıntı olmaz merak etme sadece yapman gereken günde en az 4 5 litre su içmen gerek. 
(55 puan)
Su içmeyide hiç sevmiyorum şimdi yaz diye içiyorum ama yinede 4.5 litre değil
0 oy
(727 puan)
Spinal sezeryan soruyorsunuz sanırım. Dr ağrı kesici ve antibiyotik veriyor zaten. Baş ağrısı oluyor onun için de kahve öneriyorlar. Fayda ediyor. Bazıları da bitter çikolata diyor ama ben denemedim. Bebeğimi hemen görüyorum ya o her şeye değer. Onun için spinal sezeryanı tavsiye ederim. Tabii ağrı durumu kişiden kişiye değişir.
(55 puan)
Evet bende o an görmek için, istiyorum ama kararsızım doktorlada görüşcem pazartesi
(727 puan)
Hayırlısı olsun ikinizin hakkında da. Ben devlet hastanesinde sezeryan doğum yaptım bana sormadılar. Sanırım engel bir durum olmazsa spinal yapıyorlar tabii her yerde aynı mı bilmiyorum.
(55 puan)
Anladım çok teşekkür ederim pazartesi kontrolüm var doktorla konuşcam
(727 puan)
Rica ederim
0 oy
(14 puan)
epidural normal dogum yaptim ikinci kizimi.hem beklenenden kiloli dogduğu icin, hem de epiduralin ikinma gücümü azaltmasindan dolayi bebeğim çıkmadı.Köprücük kemiğini kirarak cikardilar.Dogdugunda sağ kolumuz hareket etmiyordu kol felci dediler kiriktan dolayi.sol boyun kasina bastirip cektigi icinde tortikolis(egri boyun) oldu bebegim.alti yedi aylikken de hafif dereceli sol tarafinin cerebral palsi oldugunu öğrendik.Herkese ayni etkiyi yapmiyor tabi.Arkadaslarimin biri haric genelinin guzel gecti epidural normal dogumu.yasanacak varsa yasaniyor.insallah kolay gecer.ben ikinci bebegimin durumundan dolayi suan ücüncü kizimda sezaryen istiyorum.ama nasip cok zayif olur vs o zaman epiduralsiz normal dogum yapabilirim.
(55 puan)
Çok geçmiş olsun. Benim sezaryen olcak bebek ters çünkü
0 oy
(243 puan)
Komple bayiltilmak daha iyi oluyor ilk doğumum belden uyusturmali oldu zaman geçmek bilmiyor korku sariyo 

İkincisi komple bayiltildim girmemle çıkmam bir oldu şuan üçüncüye hamileyim daha başındayım ama Allah nasip ederse yine komple olmayı tercih ederim
(55 puan)
Sizde oldu mu bel baş ağrısı
(243 puan)
Valla ilk doğumum baya sıkıntılı geçtiği için onun ağrısı hariç bütün herseyi yaşadım ama insandan insana fark ediyor bunyeniz güçsüzse hiç girmeyin
0 oy
(355 puan)
Ben epidural sezaryen oldum yaşdan dolayı mı bilmiyorum benim aşırı bacak ağrılarım var eşim kilodan gitmedi kilon ondan ağrıların çok diyior bir doktora çıkmadım şuan 14 ay oldu doğum yapalı acı eşim çok güçlüdür hemen kalktım dogumdan sonra hemşire ye işinize bakın kendim yürürum dedim öylede oldu bilmiyorum ömür boyu bu ağrılar durursa yandım ben herkesin farklı tabi 
0 oy
(2,349 puan)
Sen spinal diyecektin sanırım belden uyuşmali sezeryan yani. Epidural bambaşka bişey 
(1,022 puan)
Bende epidural sezeryan oldum . Çok rahattı hiç bir sorun sıkıntı yaşamadım . Ben tavsiye ediyorum .
(2,349 puan)
Epidural ağrıyı hissettirmeden yapılan dogumdur. Normal doğumda da genelde kullanılır..sezeryan da da kullanan çok. Arkadaş genel anestezi mi iyi spinal anestezi mi demek istemiş sanırım.
(1,022 puan)
Yoo bence soruda bı gariplik yokkki. Sezeryanda da normal doğumdada çok sık kullanılır bu anestezi şekli .
(2,349 puan)
Biliyorum fakat soruda bişey var ve başkasının yorumuna da Cvp vermiş. Bebek ciktiginda görmek istiyorum diye arkadaşa demiş zaten spinal diye. Ondan dedim yoksa bizde hem normal hem sezeryan da kullanıldığını biliyoruz. Normalde sancıları hissetmemek için sezeryan de de sonraki ağrıları hissetmemek icin

652,264 soru

3,432,301 cevap

4,265,182 yorum

184,354 üye

...