0 oy
167 göst.
Doğum kategorisinde (289 puan)
38. Haftaya girdik. 19 gün sonra bebeğimiz olacak hayırlısıyla. 13 ağustosta doktor randevum var doğum şekli seçilecek. Ama benim ara ara kasılmalarım oluyor. Korkmaya başladım. Eşimin ailesi 6 saat uzakta bir ilde yaşıyor. Benim annem rahmetli, babam da evde kuşları vs olduğu için pek gelemiyor (birinin beslemesi gerekecek) başka da akrabam yok. Eşim de bir hafta gece, bir hafta gündüz çalışıyor. Ben de o yokken evde yalnızım. Çok korkmaya başladım.  Eşimin ailesi doğuma 1 hafta kalana kadar gelemeyeceklermiş. Şeftali toplayıp komposto yapıp öyle geleceklermiş. Ben de çocuk doğduktan sonra gelmesinler kıymeti yok dedim. Eşim de bana kızıyor daha şu kadar gün var diyor. Ama ben korkuyorum. 38 ila 42 hafta arası doğum olabiliyormuş. Ayrıca çok yoruldum artık yetişemiyorum hiç bişeye. Dinlenmek istiyorum. En azından 1 kişi yollasalar yanımıza evin işine gücüne yardım etse o bile yetecek. Babamla konuştum onlardan önceki hafta gelirim yanına kalırım dedi demin. Evdeki kuşları da bırakacak herhalde birilerine. Ama çok kızdı. O kadar söz verip böyle erteleyeceklerini bilmiyordu tabi o da. Doğum olduktan sonra gelirlerse senden önce ben sokmam eve dedi. Adamların şeftalileri benden değerli, torunlarından değerli delirmemek elde değil ya.  Ben de size sormak istedim. Bu bebekler ne zaman doğar. Tam gününde mi doğar. Erken mi gelir geç mi gelir. Böyle endişelenmem yanlış mı? Çok korkuyorum. 
Gebelik haftası 38

4 Cevap

0 oy
(133 puan)
Hiç belli olmaz canı ne zaman isterse canım maalesef 
(289 puan)
Ama bu büyüklerimiz bize niye böyle yapıyor o zaman ya. Hiç mi korkmuyorlar?
(133 puan)
Allah yardımcın olsun zor gerçekten en azından baban falan gelse iyi olurdu sana ama korkma sancı vurunca hemen bilgi ver gelirler inşallah
(289 puan)
Sancı vurduktan sonra gelmesinler zaten babam gelse yeter
-Reklam-
0 oy
(260 puan)
Hangi sehirdesiniz ?
(289 puan)
Manisadayız biz. Eşimin ailesi ıspartada.
(260 puan)
Canim cocuk her an gelebilir,.simdi bu konuda umit vermiyim sana. Ama şöyle bisey var korkma oyle sanci basladi mi pat diye gelmez, allah korusun acil bisey olmadiktan sonra saatlerce vaktin olacak merak etme. Aileler konusunda yazdiklarina sonuna kadar hak verdim, ancak bazen biz de yardim istemekten cekinir onlarin dusunmesini bekleriz. Belki de yardim istedigini acikca belirtmelisin, size ya da sizden birine ihtiyacim var demelisin. Benimle ayni sehirde olmani cok isterdim,.kendi kardeslerimden birini gönderirdim sana. Kimsenin yalniz kalmaktan cok yalniz hissetmemesi gerek hele hamileyken ve duygusal ihtiyaclar fazlayken.
(289 puan)
Çok teşekkür ederim. Keşke senin gibi düşünseler. Açıkça her aradıklarında gelin artık diyorum ama fayda etmiyor. 39. Haftanın sonunda geleceklermiş ben de eşime dedim ki ben 39. Haftada babama gideceğim dedim. Ya da konuşurum o gelir dedim. Babamın evine gideceğim diyince ben nolcam diyor. Yemek yapamaz, annesi öğretmemiş. Doğurdum doğurdum doğurcam ben bakacağım ona da. Annesi de arıyor odandaki fotoğrafını sen mi aldın giderken diye soruyor o da evet yıpranmış sağda solda dura dura dedi. Bakıp bakıp ağlıyorum ben ona diyor. Duygu sömürüsü olduğunu düşünüyorum. Çünkü hem biz gittik geçen ay şimdi onlar gelecek. Sanki oğlu ölmüş de yasını tutuyor kadın ya. Gelme diyen yok aksine ben istiyorum gelsinler diye bekliyorum.  Yok. Şeftali daha önemli. Toplamları lazım . olur mu hiç.
(260 puan)
Sorumluluktan kacan kisilerin klasik demagojisi bu canim, nerde gorsem tanirim, benim kayinvalidem de ayni. 9 aydir dokuz defa sormamistir beni. Evime bir corabi girmedi henuz. Burada eşinin tavri da cok onrmli ben 37 deyim ama bu halimle yemek yapamiyorum kaldiki 39. Bana bisey demiyor sagolsun cunku sadece benim.isim degil. Yemek yapmayi bilmiyorsa disarda yapmayi bilrnler var istesin birlikte yiyin. Kocalar insani kaynanadan daha cok delirtiyor bazen
(289 puan)
Eşim çok şükür o konularda anlayışlı. Aksine kendisi de söylüyor gelin artık diye ama anne babası gamsız. Temizlik falan yapmıyorum artık bıraktım geldiklerinde kendileri yapsınlar. Yemek olarak da kısa sürede pişen şeyler yapıyorum çünkü yoruluyorum. Ayakta uzun süre kalıp yemek karıştıramam. Hem hava çok sıcak sürekli dinlenesim geliyor bir de 2 gündür sürekli aç hissediyorum.
0 oy
(1,064 puan)
Bence ne varsa insanin kendi ailesinde var. Babaniz kuşları birakacak birini bulsun ve gelsin. Kuşlarda torunundan ve kizindan kiymetli değil sonucta :(
(289 puan)
İyi de babam gelse ne değişecek ki. Pek yemek yapamaz, temizlik de tek yardımı ani doğum durumunda yetişir. Ama kuşlar falan da bırakılacak gibi değil. Üretim yapıyor 20 tane falan var başkası kabul etmez. Hadi etti şu ara mahalleye hırsız dadandı. Konuya komşuya sürekli hırsız giriyor. Ev de güvenlikli değil.  Yine de haftaya en azından gelecek yanıma el mecbur.
0 oy
(1 puan)
Seni çok iyi anlıyorum cnm bende 34 haftalgm eşimin aileside benim ailemde uzakta benim ailem işlerinden dolayı kalkp gelmeiyor eşimin ailesi boş olmasna rağmen gelmiyor doğumdan sonra geleceklerms ama insan o kadar birisini aryor ki yannda olmasını gelmsini işi geçtim yanmda durmasını ama inanıyorum ki bugünlerde geçecek herkezin bı zor günü olacak elbet bende o zmn gitmeyecm
(289 puan)
Dimi ama ya. Şaka gibiler gerçekten. Sanki elalemin torunu, kendi torunları değilmiş gibi. Yarın bir gün sen iyi olursun bebeğin doğar o zaman da onlar sevcem diye uğraşır ama.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 284 göst.
23 Temmuz 2022 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde Melis_35 (105 puan) sordu
0 oy
18 cevap 534 göst.
0 oy
1 cevap 88 göst.
16 Aralık 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde zeynepferdi49 (370 puan) sordu

651,535 soru

3,429,403 cevap

4,261,965 yorum

184,149 üye

...