0 oy
286 göst.
Doğum kategorisinde (3 puan)
İyi akşamlar kızlar afedersiniz bugün yeşil sümüksü akıntım oldu şimdide bebek çok hareketli baskı yapıyor aşağıya acaba doğum mu
Gebelik haftası 39+5

5 Cevap

0 oy
(38 puan)
Adet ağrısı gibi ağrın var mı belinde.
(3 puan)
Belimde çok hafif bir ağrı var
(38 puan)
Zamanın gelmiş. Sürekli aynı sıklık ile geliyorsa belki doğumum başlamıştır. İlk sancılar zaten hafif hafif 15 dakika 10 gibi sürelerde geliyor. Takip et telefon ile sürelerini tut. Eğer düzenli ise 3 4 dakika da bir olunca hastaneye git bence. Ben öyle bekledim saydım sancılarımi. 3 dakikada bir olmaya başlayınca hastaneye gittim. Belki de şuan vücudun hazırlık yapıyor. Yumuşatıyor kendini. Sıcak duşa vs gir. Yakinin varsa yanında beline ılık su ile masaj yaptir.
(3 puan)
Çok sağolun ilk gebelik olduğu için hiç bilmiyorum teşekkür ederim yorumunuz için
-Reklam-
0 oy
(234 puan)
Bende  bugün  google den baktım da resmıne nısan genellıkle pembe yada kırmızı sümük  şeklinde  oluyo kac gündür  soyledıgınız sekılde benden  de akıntı gelıyo sarımtırak veya yesıl renkte 
(3 puan)
Aynn bende baktım öyleydi burda tecrübeli anneler olduğu için sormak istediğim
0 oy
(129 puan)
Canim yeşil akıntı enfeksiyon olabilir yada bebek kakasini felan yutmuş olabilir bence riske atmada bir acile gidebilirsen git istersen benimde sarı akıntım varda yeşil akıntı olsa durmaz giderdim yani 39+6 yım bnde
(38 puan)
Ya neyin u dönüşünü yapmışım ben. Bı soylesene. Doğuma sebep vermedim sordum ağrın var mı diye. Oda hafif ağrım var demiş. Bende dedim ki düzenli mi say. Günün gelmiş eğer düzenliyor sıcak duşa gir dedim bunun neresi yanlış acaba. Ben öyle doğum yaptım diye herkes yapacak diye birşey mi dedim ben. Neyin kafası senin yaşadığın. Kendini takip etsin gidecekse gitsin. Bende bundan bahsettim. Belki doğum yapacak. Sen nereden biliyorsun. Bilip bilmeyen yorum yaouyor diyorsun. Senin hamileligin ile bir mi bu kadının ki? Degil sen niye bu kadar kesince net konusup birde bana bilmiyor muamelesi yapıyorsun. Bana ayni şeyleri söyleyen insan kendi kesin konuşuyor. Gecenin bu saatinde çok ağrısı yoksa suyu gelmediyse, kivranmiyorsa kusura bakma ama bakmiyorlar. Yarın polikliniğe gel diyorlar. Son günleri ki sürekli kontrolü vardır. Hamileyken doğum yaptıysan biliyorsundur diye düşünüyorum. Söyler sıkıntısını. Tahlil yaparlar. Toz antibiyotik verirler. Bu kadar. Tekrar söylüyorum senin enfeksiyon riskin yüksekmiş. Bebeğin tehlikeye girmiş müdahale etmişler. Kadının son günü. Kimseyi burada strese sokup gecenin köründe acillere koşturmanin bir manası yok. Sorarsın ağrın var mı sancin var mı ona göre yardımcı olursun. İki gebelik geçirdim üçüncüye hamileyim. Burda bilip bilmeden kimseye yorum yapmadım.
(38 puan)
Tekrar söylüyorum. Okumuyor muamelesi yapıyorsunuz. Ayar oldum şuan. Senden daha çok araştırmışimdir. Virgül kullan o zaman. Amniyon sıvısı adı üstünde sıvı. Sürekli azar azar yada birden gelmeye devam eder. Akıntı aynı şey değildir. Aynı yerden gelebilir ama aradaki farkı anlarsin. Kakasını yapsa bebek bunu yese ve akıntı gelse o sıvı koyu yeşil olur. Yapışkan olur. Akıntı farklı birşey. Normal de olabilir enfeksiyonda olabilir. Ama genellikle normal karşılanıyor. Doktorum aynen bu şekilde söyledi. Söylediğiniz aksine soruyorum herşeyi. Soruyorum ki cevap verebiliyorum. Daha mekonyum yutan çocuğun nasıl anlaşılacağını akıntı renginin ne olacagini bilmeyen insan bana sadece doğum yaptığımı hiçbir işe yaramadığımı söylüyor.
(129 puan)
Doğum yaptığını sen dile getirmişsin :) hiç bir işe yaramiyorsun gibi cümle kullanmadım etraftan demekki sürekli böyle bir yargı yiyorsun ki yaran var gocunmuşsun pskolojik destek almani tavsiye ederim başkada bir şey demiyorum artık evet amniyon sıvısı akıntı aynı dedim yeşil akıntı kesinlikle yüzde yüz bebek kakasını yutmuş yada kesinlikle enfeksiyonun var dedim bunların hepsini dedim kardeşim acile git icin rahat etsin haftamız doğuma yakın nolur nolmaz demedim sende haklısın yaaa ne diyeyim ki bazen bazı insanlar oturtup sıkıntı bendemi diye duşundürte biliyor demekki yıl yıl tecrübem çoğalıyor işte anlatsanda anlamayan insan türleri ömrümüz bunlarla uğraşmak la geçiyor geçecekte :)
(38 puan)
Haklısın. Boş hamilelik doğum süreci geçireceğinize ifadelerini de ben kullandım. Herkeste anneliğimi çok beğenir sen hci kafanı bunlara yorma canim. Yaram olsaydı gocunurdum. Her yıl tecrübelerinizi yenilerini katmanız en büyük temennim. Aynı şeyleri aynen sizin için düşünüyorum. Ömrüm sizin. Gibilere böyle söyledi anlatmakla geçecek ne yazikki. İyi aksamlar diliyorum.
(129 puan)
2 doğum bir gebelik herkesin harcı değil doğurmuş sun dogurabiliyorsun tebrikler iyi geceler :)
0 oy
(378 puan)
Bende aynı durum olmuştu sanirsam 37 yada 38. Haftada enfeksiyon dediler. Ama senin vücudun farklı sonuçta belki başka bir şeydir canım.
0 oy
(1,606 puan)
Yeşilse enfeksiyondur nişan yeşil olmaması lazım kanlı sümüksü olması gerekiyor diye biliyorum ama

İlgili bir soru bulunamadı

650,162 soru

3,423,932 cevap

4,255,956 yorum

183,741 üye

...