0 oy
336 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (152 puan)
33+5 im bugün 1 aydır doktora gidip gelmelerim sonucunda nihayet bit teşhis koydular. Kolestazmısım. Artık nelere dikkat etmem gerekiyor basına gelen beni bilgilendirebilir mi acaba çok ihtiyacım var.

 İlaç verdi aslında ama eczaneci bu ilacı dahiliyeci yazar dedi. Dahiliyeden de asla randevu açığı yok mecburen sabah erken saatlerde gidip rica minnet yazdırmaya çalışacağım. İlaci reçetesiz olarak alırsam da 350 lira gibi bişey söyledi eczacı. 

5 Cevap

0 oy
(152 puan)
Başından geçenler akıl versin lütfen moralim çok bozuldu 
-Reklam-
0 oy
(120 puan)
Benim de 34 de teşhis konuldu ve hastaneye yatısım yapıldı 36. hafta da doğuma karar verdiler 36+1 de normal doğum yaptım. Öncelikle ciğer geliştirici olmanız gerekiyor. Nstye girmeniz gerekiyor hergün. İlaçları aksatmadan hergun aynı saatte almanız gerekiyor. İlacı birtek hastanede yatınca karşılıyor dışarıdan her türlü para ile alıyorsunuz 3 sene önce öyleydi en azından. Sizi ilaç rahatlatacak ama çocuğun düzenli takibi gerekiyor. Benim bebeğimin gelişimi durmuştu. 2 hafta geriydi gelişimi. Haftam geç diye ciğer iğneside yapmadılar. 10 gün cigerden hastanede kaldık. Ciğer ignesine geç kalmayın. Çok geçmiş olsun sağlıkla dünyaya gelsin miniğimiz.
(152 puan)
Dr bana hiç yatıs falan demedi ama. Ciğer geliştirici iğne de demedi hiç bişey demedi kolestazsın bu ilacı kullanıcaksın dedi o kadar
(120 puan)
Riskli gebeliğe yönlendirildi ve aynı gün yatışım yapıldı. Benimle birlikte 5 kişi daha kaldık doğuma kadar birtek ben ciğer geliştirici olamadım geç kalındı diye diğerleri oldu hep. Çocuğun gelişiminde gerilik ve durma olabiliyor o yuzden cigerleri gelismeyebiliyor. Kan değerleri takibi ve nst takibi yapılması gerekiyor hergün. Yatış yapmadıysa bile elinize kağıt vermesi gerekiyor nst için hergun istiyorlar. Haftanızda ilerde takibi sıkı yaptırın.
(152 puan)
Allah razı olsun sizden.  bebeğiniz doğdu sanırım doğum sonrası bişey yasadınız mı
(120 puan)
Kızım kuveze alındı 10 gün onun dışında hiçbir problem olmadı ikimiz içinde normaldi herşey. Sizede çok çok geçmiş olsun sağlıkla kucağınıza alın inşallah güzel bir süreç geçirirsiniz.
(152 puan)
İnşallah teşekkkür ederim
0 oy
(52 puan)
Öncelikle çok geçmiş olsun bende kolestazim ama aradan hasta alıyor Drlar alamasaniz dahi paranızla alın çünkü kolestaz onemli bir durum bebekte gelişim geriliği erken doğum ve ani kalp durması yapiyor  gerekirse eczaneyke konuşun yazdirinca götürün paranızı iade alırsınız ama ihmal etmeyin sonuçta bir can bize emanet.
(152 puan)
Siz ciğer geliştirici iğne oldunuz mu bide ne zaman giriyosunuz nts ye her gün mü
(52 puan)
Hayır olmadım çünkü ilacı kullanınca değerlerim düzeldi 2 haftada ve nst ye de girmedim buna sanırim Dr karar veriyor ama düzenli kontrole gidiyorum kalp atışlarını duyuyorum herhangi bir anorml durum yok çok şükür.ya değerler çok önemli eğer çok yüksekse ve haftanız da iyiyse ona göre yapılan işlemlerde degsiyir benim 29 haftalikti şuan 31 haftalık gebeyim değerim normallesti .
0 oy
(32 puan)
Bir onceki gebelikte kolestaz olmustum, 37. Haftada dogum yaptim simdi ikinciye hamileyim doktor diyet uygulayacagiz 3.Aydan sonra dedi, karbonhidrati az almalisin dedi sizin baya ilerlemis ilaclari dikkatli alin Allah in izni ile birsey olmaz. 37. Haftada dogum yaptim sukur bir sorun olmadi arkadasimda erken dogum yapti kolestazdan dolayi o da iyi. Ama surekli takip altinda olmaniz gerekli.  gecmis olsun 
(32 puan)
Benim cok gec farkedildi ilac almaya zaman bile kalmadi 37. Haftadaydim  sonra hemen doguma aldilar zaten  erken farketseydik ilac kullanirdin daha iyi olurdu dedi doktor kullanamadim. Siz sanslisiniz erken farkedilmis ilacinizla daha iyi olursunuz insallah, daha cok 32. Haftadan sonra ortaya cikan birsey diyorlar doktorlar
(152 puan)
Ne zamandan ne zamana nts ye girdiniz ilaç kullandınız mı sizde bebek ani ölümü kaka yutöası falan yazıyor çok korktum dr bana hiç yatıs falan deöedi hiç bişey demedi normal şekilde kolestazsın bunu kullanıcan dedi
(32 puan)
Normal haftalik nst ye girmistim karaciger enzimlerimi bilmiyorlardi cunku 37. Haftada belli olunca iki gun sonra aldi doguma beni, bebek hareketlerini dinle hep dedi.Enzimin yuksekligine de bagli olabilir bazilarinin cok yuksek cikiyorms belki benim cok cok yuksekti, bazilarinin daha az doktora gidince daha uzun bir aciklama isteyin kafanizdaki soru isaretlerini sorun ancak oyle rahatlarsiniz, inanin bana da anlatmadi ozele gitmeme ragmen hemen aliyoruz dedi sadece bende internetten sonra ogrendim, hemen dogum oldugu icin telas yapmaya vaktim olmadi, bende 33 lerde ogrensem telas yapardim haklisiniz, sizin suan endiselerinizi giderecek tek sey doktorunuzun aciklamasi en iyi o biliyor suan ne durumda oldugunuzu ama kotu dusunmeyin iyi dusunun iyi olsun
(152 puan)
Doğru söylüyorsunuz teşekkür ederim. Bebeğiniz doğduktan sonra bebekte ni sorun oldu mu
0 oy
(11 puan)
Benimde önceki gebeligimde 37.haftada teşhis konuldu 2 gün ilaç kullandım ama etkisi olmayınca doğuma alındım çok şükür bebeğime bişey olmadı inşallah siz ve bebeğiniz de rahat bı şekilde atlatır bu süreci.. şimdi ikinciye gebeyim doktora gittiğimde soylucem ilk gebeligimde kolestaz çıktığını bakalım ona göre nasıl bir yol izleyeceğiz.siz gönlünüzü ferah tutun ilaçlarınızı kullanın Allah sağ salim bebeğinize kavuşmayı nasip etsin 
(152 puan)
Allah razı olsun ilacı kullanınca çok risk olmuyor sanırım
(120 puan)
İlaç daha çok sizi rahatlatmak belirtilerinizi rahatlatmak için değerleri düşürmeye biliyor ama belirtilerinize iyi geliyor doğuma kadar rahat ediyorsunuz.
(120 puan)
Benimde ikinci gebeliğim 16 haftaya kadar rutin gittik sonra kontrollü organ taraması fln yaptı. Gelişime dikkat ettik. Belirtilere dikkat et dedi bana kaşıntı olursa hemen gel dedi. Allaha şükür 37. haftadayım bu sefer çıkmadı. Sizde de tekrarlamaz umarım.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 246 göst.
0 oy
6 cevap 382 göst.
0 oy
15 cevap 1,064 göst.

651,938 soru

3,430,905 cevap

4,263,565 yorum

184,259 üye

...