0 oy
1,385 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (13 puan)
Arkadaslar merhaba dün kontrolumuz vardi onun icin doktora gittik ve doktor bebegimin beyninde damar tıkanıklığı oldugunu ve bunun icin aldirmamizi istedi kafa yapisi normalden daha büyükmü bizi arastirma hastanesine sevk etti orada bizi perinatoloji uzmanina gonderdi oda bebegimim beyninin tam gelismedigini kafa yapisi büyük burun  kemigi olusmamiş dedi cigerinde sıkıntı var dedi ama bebegimin kalbi atiyor aldirmami istiyorlar benimle ayni durumu yasamis olan varmi 13.4 gunluğuz lutfen yardimci olunuz.
Gebelik haftası 13.4

27 Cevap

0 oy
(292 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Böyle bir durum yaşamadım qma inan ki suan çaresizliğine üzüldüm:(( iyi düşün emi canım bebeğinin ilerdeki hayatını muhakkak dusu n:(
-Reklam-
+6 oy
(346 puan)
Çocuğunuzun ileride ki hayatını düşünerek hareket edin. Allah tan gelen basım üstüne diyip çocuğun hayatını mahvetmemek gerek. Ama iyice emin olun bir kaç doktora daha gidin derim. 
(346 puan)
Ya biraz mantıklı yorum yap. Farklı farklı doktora gittiyse hepsi zeka geriliği veya bedensel engeli var demesine rağmen olsun Allah tan geldi diyip onu dünyaya getirecek sonra anne ayrı ömür boyu üzülecek evladına her baktığında, evladı ayrı üzülecek onca acı çekecek. Sağlıklı bir yaşam sürmeyecek. Bence bunu bile bile doğurmak o çocuğa yapılmis en büyük kötülük olur. Hamiellikte sorun bilinmese doğduğunda sorunlu olsa amenna yapılacak bişey yok dersin. Biraz empati kur ya !
(346 puan)
O yorumunu kaldırdın çünkü sende saçmaladıgini fark ettin.
(55 puan)
Yorumu ben kaldirmadim saçma insan uyarı alınca kaldırılmış.
(526 puan)
Denizimsi bişi deyimmi okadar yanlis dusuncelerdesin ki rabbim yasatmasin da şuan benmde bir kardesm var ve rabbim verdi o alır canını o nasıl yazdıysa onu yaşarız onu öldürmek en büyük kötülük asıl bence daha fazla bişi deme cnki kendin için kötü olur yukarda Allah var ..
(642 puan)
Davulun sesi uzaktan hoş gelir o çocuğun her gün acı cekecegini siz göremeyeceksiniz hem bu kadar sorunu olan bir gebelik doğduğu zaman fazla yaşamaz bunu neden anlamak istemiyorsunuz? İnsanları cani yerine koymayı bırakın bence cahil cahil konuşmayın bence artık anneyi üzmekten başka birşey yapmıyorsunuz!
+3 oy
(278 puan)
Oturup eşiniz ile konuşmanız gerek lütfen buradan yazılanların etkisinde kalmayın. Hayat sizin ve bebeğinizin. Tek tavsiyem şu olabilir başka bir doktora daha gidebilirsiniz.
(13 puan)
4 doktora gorundum 3 u ayni sekilde soyledi sadece bitanesi hic bisey soylemeden gonderdi bizi
(204 puan)
Kesinlikle aradığım yorum. Senin durumun benim başıma gelmiş olsaydı en az 10 15 doktora farklı şehirlere giderdim. Maddi olarak belki zorlar ama rn azndan ömür boyu vicdanın rahat olur.
(278 puan)
yeniden gösterildi
Gerçekten çok üzgünüm ama lütfen kimsenin etkisinde kalmayın. Sadece sakin kafayla oturun ve düşünün her boyutuyla hem de.
+1 oy
(815 puan)
Buna senin ve eşinin karar vermesi gerekiyor canım ilerisinide düşünerek karar ver lütfen 
+1 oy
(449 puan)
Doktoru dinleme cnm alllh vermiş onun canını ancak Allah alır ne olursa olsun evlat pozitif düşün engelli diyorlar doğduktan sonra bakıyorsun senden daha sağlam 
(1,022 puan)
Ne alakası var ya Allah vermiş diyorsunuz. Kaç doktor söylemiş. Normalde keyfi kürtaj zaten yasak heyet raporu olmadan da bu haftada bebeği alalim demezler demekki ciddi sıkıntısı var . Çocuk doğduktan sonra yaşayacağı sıkıntıları yürek kaldirirmi ? Bence en mantıklısı aldirmasi gerekir çünkü doktorlar ciddi bişey olmasa bu kadar net konuşup böyle bişey teklif etmezler.
+1 oy
(622 puan)
Canım boyle bir durumda zaten gelişmiyor gorumcem bes aya kadar aldırmadı beyin gelisimi tamamen geriledi kafatası oluşmadı mecbur aldırdı umarim o kadar çok büyük bir riskin yoktur senin kimse istemez evladinin acisini gorsun ama durum çok sikintiliysa iyice alıştıktan sonra aldirmaktansa simdi aldirmak daha mantikli
+1 oy
(307 puan)
Farklı doktorlara da görünün mutlaka. Ancak hepsi aynı şeyi söylerse aldırmanız en hayırlısı olur bu benim fikrim. Elbette en doğru kararı eşiniz ile birlikte siz vereceksiniz. Karar verirken mutlaka ilerisini de düşünün, bebek büyüdüğünde yaşayacağınız ve onun karşılaşacağı sıkıntıları da hesaba katın mutlaka. Çok zor bir karar sizi çok iyi anlayabiliyorum, Allah yardımcınız olsun. Bir de mutlaka bu durum neden yaşanmış sebepleri için genetik test yaptırın. Eşiniz ve sizin kromozomlarınızda sorun varsa sonraki gebeliklerinizde de aynı sıkıntı olabilir. En azından sorunun sebebi bulunursa her şeyin tedavisi var artık baştan önlem alınır. Canınızı sıkmayın en hayırlısı neyse o olsun sizin için. 
+1 oy
(289 puan)
Yani bence aldır.  Doğduktan sonra ölebilir. Hem böyle bir durumda günah olduğunu sanmıyorum.  Bir hocayla da görüş istersen. Senin sağlığını da etkileyebilir.  Başka doktorlara da sorun.  Tek bir yere güvenmeyin. 
+1 oy
(1,038 puan)
Bir kaç doktora daha görün. Aynı şeyler tekrarlanırsa yapman gereken duygusal davranmayi bir kenara bırakıp mantıklı karar vermek. Çünkü ilerde tek çocuğunuz bu olmayacak. Onlarıda düşünmen gerek. Allah hayırlısını yaşatsın 
0 oy
(129 puan)
Kuzenimin de buna benzer bir durum başına gelmişti. Bebekte sizin saydıklarınıza ek olarak bazı organları da dışarıdan gelişmişti. Onlar sonlandırmaya tercih ettiler. Çok zor bir durum çok üzüldüm. İnşallah başka doktora görünüp güzel haberler alırsınız. Allah yardımcınız olsun 
0 oy
(204 puan)
Farklı şehirlerdeki doktorlarada görün en son kararını vermeden önce en az 10 15 doktra görün çoğunluk ne derse onu uygula.
0 oy
(3 puan)
Bende öyle bir durum yaşadım beyni oluşmamış dediler gerçek doğru çıktı ama emin olmadan aldırma sonra vebali ile yaşıyorsun zor ama Allah nasip etmedi mi olmuyor.
0 oy
(15 puan)
Merhaba ikili testinde ensesi kalın dedi perinatoloji. Sonra başka Dr a göründüm ensesj sınırda herşeyi normal dedi. dün perinatologa gittim aslında ilaç yazdırmak için. Ultrasona girdim. Dedi ki ensesi burnu normal ikili testin de güzel çıkmış. 36 yaşındasın ve bebegin böbreklerinde genişleme var engelli olabilir dedi korkuttu beni. Fetal dna diye sadece anne kanından bakılan bir test var. Bebekte anormal bir durum varsa söylüyor o test. Eğer onu yaptirmam diyorsan amniyosentez öneriliyor ama 1000 de 1 oranda düşükle sonuçlanabilirmis. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum daha büyük bir şehre daha uzman bir perinatolog ile görüşün. Bu arada İst da devlet hastanesinde hangi perinatologa gittiysem bana hep çelişkili konuştular. Biri sağlıklı diyor öteki engelli olabilir diye. Şu an herşeyin en kötüsünü düşünmeyin. Dediğim fetal dna,nipt testi hepsi aynı o testlerden yaptırın birşey varsa %99 oranda çıkıyormuş. Rabbim şafi ismiyle sifa versin. 
0 oy
(6 puan)
21 haftalik gebegim dün ayrıntılı ultrason çekildi ve bebeğin kalp damar eksikliği olduğunu karnından sıvı aldirmami istediler izin vermedm cnku canı veren Allah kalp atışı var kötü dusnmeyin dua edin hersey saglikli olsun cnku bn ole yapıyorum. 
0 oy
(74 puan)
Benimde durumumda senden farksiz degil kardesim. Allah yardımcımız olsun. Bebegimin kalbinin sol tarafi gelişmemis. Aldir yasamaz dediler. Cok zor bi durum. Ben devam karari aldim. Benim bebegim 22 haftalik Iyi düşün. Kimsenin etkisi altinda kalmadan. Allah yardimcin olsun.
0 oy
(945 puan)
Canım bence doktolar birşey diyorsa vardır bı bikdikleri sen yine de gez doktor doktor bı kaç hafta daha iyce araştırılsın canım eşin yaninda olsun karar verin gercketen onun acı çektiğini gorucegne ne diyim ki kuzum üzülme ben geçenlerde bı fenomene rastladım aynı onlarında bir kız bebekleri olucakti fakat kalbinde sıkıntı varmış doktolar yaşanacağını ama yinede doğarsa amilyat ederiz demişler malesef kadın 9 ayın sonunda doğurmuş Allah'tan ümit kesilmez demişler fakat bebek ölmüş yani bunu kesinlikle sen uzul diye söylemedim doktorların bir bildigi vardır kuzum ❤️ allah sana sabırlar versin hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah ❤️
0 oy
(882 puan)
Çok üzüldüm çaresizlik çok kötü Allahım sana yardım etsin doğru yolu göstersin inşallah 
(7 puan)
düzenledi
Benim eltimin de o şekildi doktorlar dedi alın ama eltim almadı şu anda kızı 5 yaşında 13 kez ameliyat oldu kızı durumu hala aynı hiç bir değişiklik olmadı şu anda hastanede yatıyor bide benim teyzem de bebeği öyleydi doğumda 10 gün sonra bebeğini kaybetti allah sana sabır versin inşallah çok üzüldüm 
0 oy
(65 puan)
Senin haftalarında benim yigenime sakat bu çocuk aldir dediler abim özel hastaneye götürdü yengemi ver sadece kız değil erkek bebek olacağını söyledi doktor sapasağlam hiç biseyi yok demiş  şuan 3 aylık oldu bile yani demem o ki bı kaç doktorla kalma çözüm odaklı ol 
0 oy
Bisey diyemiyorum ama ablam hamileyken bebeginin böbreğinde ciddi bi sıkıntı olduğunu gelisiminin geri olduğunu böbreğinin kistlerle dolu olduğunu felan söylediler 5 aylikken alalim bu bebegi zaten kalbi duracak ölecek bu bebek doğmaz dediler ablam istemedi ama doğuran kadar psikolojisi bozuldu ne zorluklarla doğurdu simdi kizi 2 aylik elhamdülillah iyi sağlıklı bi bebek 1 böbreği yok ama diğerinde bi sıkıntı yok ve doktorlar hic bi hayati riski yok tek bobrekle doğan cok insan var tek böbrekli olup bundan haberi olmayip hayatina devam eden insanlar var diyo elhamdülillah gayet sağlıklı bide böyle olma ohtimali var ama bu kadar ciddi bi mesele bizim aldirin veya aldirmayin dememizle olmas anne baba olarak siz kararını vereceksiniz Rabbim yardimciniz olsun insallah
0 oy
(57 puan)
Cnm seni iyi anlıyorum benim ilk gebeliğimde cmv virüsü yüzünden hidrosefali (kafanın su toplaması)  hepotomegali ve daha bir çok teşhis konuldu  kaç doltora gittim hepsi aynı şeyi söyledi bu konuda aldırmayan yada aldıran arkadaşlara söylüyorum  bi bebeğin sorumluluğunu almak öyle kolay değil heleki o çocuğun ağır yaşam maluliyeti varsa kimse bebeğinden vazgeçmek istemez ama bazen çaresiz kalırsın işte cnm sen nasıl istersen öyle kendi hayatını göz önünde bulundur öyle karar ver  ben şükür şimdi hamileyim tekrar ve bebeğim sağlıklı Allah birini alıyorsa diğerinide de veriyor rabbime güven sadece

İlgili sorular

651,063 soru

3,427,431 cevap

4,259,954 yorum

184,017 üye

...