0 oy
177 göst.
Hamilelikte Beslenme kategorisinde (54 puan)
Merhaba kızlar 3 haftalık hamile olduğumu öğrendim varmı benim gibi ilk kez hamile kalan aynı haftada olan nasıl besleniyosunuz vejeteryanim demir eksikliğim de var çok korkuyorum 
Gebelik haftası 4

3 Cevap

0 oy
(289 puan)
Hekim oğlu diye bir dizi var.  Orda da vegan bir aile bebeklerini götürmüştü.  Bebeğe süt ve süt ürünü vermiyorlarmış. Ek gıdaya geçince bile sadece sebze yedirmiş ler.  Bebekte gelişim geriliği olmuş.  Vejetaryen bildiğim kadarıyla et yemiyor ama bunu diyetisyene danışmalısın.  Ne kadar ben etten alacağım protein vs şeyleri başka besinlerden alıyorum desen de bebeğin ete ve süte ihtiyacı olabilir.  Böyle bir durumda.  Yumacaksın gözünü, açacaksın ağzını.  Süt verme dönemin de bitince tekrar vejetaryen olursun.  Biliyorum bu öyle sürekli değişip duran bişey değil ama konu kendi bebeğinin sağlığı.  Karar vermek sana düşer. 
(54 puan)
Süt iciyorum ayran vs de öyle kırmızı eti yiyemiyorum haşlama eti birde yumurta
(289 puan)
İşte dediğim gibi bence bir diyetisyene sorun.  Belki onlardaki besin değerlerine sahip başka gıdalar önerebilir size.
-Reklam-
0 oy
(1 puan)
Merhaba,hayırlı olsun.Ben de vejeteryanım, şu an 38.hafta.Doktorum bana et yememen daha iyi demisti.İmom omega kullandim.Folik asit ve omega 3 birlikte bir ürün.Doktor illa ye demedi fakat normalde yemiyor olmama rağmen çok sık olmasa da faydası olur diye balık yemeye başladım.En son balıktan ötürü tüm gece istifra edince bıraktım.Demir takviyesi zaten veriliyorlar,durumu söylersen hemen başlar belki.Bol bol bakliyat ve sebze ye.Eski kafa bir doktorun olmazsa seni yönlendirir zaten.Şimdi burda seni korkuturlar, bakma sen:).Eti çok matah bişey sanıyorlar..
(54 puan)
Çok teşekkür ederim baya rahatlattiniz gidince hemen konuyu bahsedeceğim doktora
0 oy
(545 puan)
Beslenme olarak doktorum günlük 2-3 porsiyon süt ürünü, yumurta ve günlük 4 köfte büyüklüğünde protein alın diyor yani et, köfte, tavuk ya da balık..  bunun dışında boş karbonhidrat olarak değerlendirilen pilav, makarna, kek, hamur isi, şerbetli tatlı vs tüketme dedi, tatlı olarak sütlü tatlı olabilir gibi bir beslenme düzeni önerdi tabi uzar bu liste.. 

Demir eksikliğiniz varsa zaten vejetaryen olsanız da olmasanız da demir ilacı kullanmanız gerekiyor yoksa hem hamilelik hem doğumda ciddi sıkıntılar yaşarsınız. Bunun dışında eğer özellikle kırmızı etle ilgili sıkıntınız varsa belki tavuk ve balıkla bu hamilelik döneminde beslemenizi desteklemeye çalışabilirsiniz, ya da belki köfte tüketmeyi tolere edebilirsiniz.. Yani bu hususu doktorunuza danışmanız ve dengeli bir beslenme oluşturabilmek için bir diyetisyenle çalışmak bence sizin durumunuzda önemli, çünkü tuketmediginiz besinler var yerlerinin sağlıklı şekilde doldurulması gerekiyor.

Bu arada diğer yorumda bahsedildiği gibi sadece senaryo gereği değil gerçekten vegan beslenen çocuklar var, bu bir tercih de olabilir bazen sağlık açısından bir zorunluluk da olabiliyor. Doğru ve dengeli şekilde beslenince her hangi bir sorun da olmuyor. Yani en kolay ve sağlıklı olanı tabiki mümkünse tüm besinlerden tüketmek ama tuketilemedigi durumlarda da yeri doldurulamayacak bir şey değil.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 498 göst.
16 Nisan 2021 Doğum kategorisinde rumyss (17 puan) sordu
0 oy
1 cevap 154 göst.
0 oy
10 cevap 877 göst.

648,287 soru

3,417,124 cevap

4,247,861 yorum

183,258 üye

...