0 oy
447 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (216 puan)

Her hafta gitmesem son hafta kontrole gitsem olmaz mı acaba. Herhangi bi sıkıntılı durum olsa giderim tabi ama şu an herşey yolunda. sancımın yada su nişan vs gelmesini beklemek istiyorum tehlike arz eder mi sizce? 

5 Cevap

+1 oy
(536 puan)

Canım doktor çağırıyorsa tabi ki gitmen gerekir . Gereksiz olmasa çağırmaz zaten . Allah korusun bebeğine birşey olsa sen hissedemezsin bir tek doğum başlaması falan değil mesele.  Rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin 

-Reklam-
+1 oy
(216 puan)

Valla yurt disinda hep oyle cocugu ultrasona sokuyoruz bosuna. Benim doktorumda her hafta gel demisti sonra kendinin ameliyat isi cikinca gelmesende olur sancin ya da suyun gelirse gelirsin demisti. Oylesine cagriyolar isrte sen ve bebegin saglikliysaniz gerek yok.

(142 puan)
Evet ya ben ilk dra gitdiymede 7 haftaliktim uzm bile yapmadi git 11 haftanda gel dedi sadece test icin kan falan verdim o kadar (bende yurt disindayim)burda bir az deyisik sanirim
(190 puan)
Ben de yurtdışındayim, buradaki sağlık sektörünü hiç beğenmiyorum. 38 haftalik gebeyim. Normalde son haftalarda Türkiye'de haftada 1 kontrol olur özellikle nst ve sancılar değerlendirilir. Almanya'da hastaneye gidiyorsun bebek kanala yerleşti mi merak ettik diyorsun bunu doktorunuza sorun diyo. İyi de buralar hep tatil veya doktorumun randevulari dolu oluyo randevu vermiyor. O zaman da kalakaliyorsunuz ortada. Zaten bi doktorun hasta kotası doldu ise ölseniz de yeni hastayı almaz. Evet doktorlar hemşireler çok güleryüzlü arkadaş canlısı ama bize bulaşmasın kimse modundalar. Ben Türkiye'de  yetişmiş bi ebe olarak buranin sağlık sistemini hiç beğenmiyorum. Kızımda plasenta yaşlanmasi çıktı 2 haftadır sadece 100 gr almış normalde Türkiye'de olsam doktor her hafta veya 3 günde 1 gel nstye gir der. Ama burda doktora söylüyoruz, saçınızı bekleyeceksiniz hersey normal diyor. Biz de biliyoruz sancimizi beklememiz gerektiğini de insan kendisi için değil de karnındaki için endişe ediyor. Göz görmüyor sonuçta, Almanya'da hastanın veya annenin endiselerini giderme namına hiç bir şey yok. Evet Türkiye'deki doktor hemşireler havalı kibirli falan ama bi hasta veya gebe geldi mi de tansiyondan tutun nstye ultrasona kadar herseyi yapiyorlar acilde. Ben hiç mi hiç beğenmiyorum.

Bi de sizi 9 ay boyunca başka bi doktor kontrol ediyor ama siz doğumu başka bir doktora yapiyprsunuz. Muayene doktoru klinik oluyor doğum doktoru hastanede. Böyle b.ktan bi sistem. Ben beni 9 ay kim takip ettiyse onun yanında doğurmak istiyorum diyemiyorsunuz. İşin saçma tarafı hastanede de kim bahtiniza düşerse o gün birini seçiyorsunuz. İn midir cin midir Allah bilir artık. Yani kisacasi burda bebeklerimiz Allah'a emanet.
(190 puan)
Hastaneye gidiyorsunuz hasta yok ama maaşlardan tıkır tıkır sigorta için para kesiliyor. Parayi alan hemşire ebe doktor çok ama hasta yok hastanelerde. Kliniklere bakıyorsunuz randevu almak isteseniz doktorun hasta kotası doldu diye randevu vermiyor. Yani sigortalı olman 5 para etmiyor, benim hasta sayım doldu ölsen de umrumda değil diyor. Bi arkadaşım vardı 6 7 haftalik gebeydi düşük yapti, sırf hastası değil diye doktor onu 4 saat klinikte bekletin o kanamali haliyle. Zaten kurulacağı varsa da kurtulamaz. Türkiye'de düşük riski ile gelen hastaya hemen progesteron prolutan falan veriliyor. Burda da hastası değilsen kanamadan 4 5 saat bekletiyorlar. Ben Almanyanın sağlık sistemini kesinlikle hiç mi hiç beğenmiyorum.  İnsanları iyi olabilir ama herkes kendine çalışıyor, merhamet namına bi şey yok.
(216 puan)
Allah yardımcınız olsun
(1,126 puan)
Avusturyada da sistem aynı ama acil bi durumda çok güzel muayene ediyorlar  herşeye bakılıyor ve 2. Gebelik genelde ebe ile yapılıyor dr ara da bi kontrole geliyor
+1 oy
(249 puan)

Canım bende 36+3üm en son 35te gitmiştim 37 olunca gitcem doktora kalsa her hafta gel dio. Ama her gitmemizde para veriyoruz onu söyleyen yok :) valla bakıyorum sancım yok bebeğimde gayet hareketli çok şükür. Oyüzden gitmiyorum.  Hiç durumu olmayanlar napsın herkes bizim gibi sürekli gitmio valla. Bide her gitmende bişe çıkarıyorlar başına. 

(216 puan)
Aynen ya boşuna strese spkup korkutuyolar gitmek istemiyorum o yüzden
(536 puan)
Evet her gittiğinde para ama malesef herşey olumlu olmuyo.  Benim eltimin herşeyi normaldi son haftalarda haftada bir gitti ve en son 3 gün arayla gidiyordu açılma var mı diye bir günde çocuğa kordon dolandı yetmedi dışkısını yaptı ve acil sezeryan aldılar çok şükür sağlıklı. Kendi açımdan söylüyorum muayene ücreti benim çocuğumdan önemli olamaz özele gidecek kadar orda doğum yapacak kadar duruma sahipseniz dert yakınmanız manasız geliyor.  Bedava işlem için devlet hastanesine gitmeniz gerekir o zaman. Yanlış anlamasın kimse bu benim düşüncem.  İki kuruş fazla vermemek için girdiğiniz riskleri kendiniz düşünüp karar verirsiniz.  Zaten kimse bayılmıyor para harcamaya ama iş sağlık olunca değişiyor tabiki.
(249 puan)
Tamamda birsürü hastaneye muayneye bile gidemeyenler var abartmayın allahaşkına. Olacak olan o 1 hafta evde beklerkende olur. Bebek hareketleri iyiyse bi sancı kanama bişe yoksa gereksiz dedim ben. Olacak olan her türlü olur bunun korkusuyla şüphesiyle yaşarsanız zaten siz hastalığı çekmiş olursunuz. Tabiki para bebeğimden önmli değil ama 2 dk bakıp gönderiyo başından beri de iyiyse varsın haftada bir değilde 2 haftada bir gidilsin hiç bişe olmaz.
(536 puan)
Diyorum ya o benim düşüncem sonuçta herkes bebeğini düşünüyor kimse düşüncesizlik yapmıyor elbet ama gereksiz olsa çağrılmaz diye düşünüyorum :/
+1 oy
(605 puan)

Canim nst icin git bence birde bebegin suyuna falan bakiyolar gerekli bisey bence

0 oy
(174 puan)

35 den sonra her hafta cagiriyor canım nts ye bagliyor. Ben 36 da gittim sorun yoktu 37 de ters donmus dedi simdi haftaya tekrsr gidicem insallah döner yoksa sezeryan diyor. Yani ne olacagi belli degil. Allah korusun nts de kalp atisi yavas cikar acil alirlar. Bana kalsa son haftalarda haftada 2 sefee gidecegimde iste devlet hastanesi malum.

İlgili sorular

650,738 soru

3,426,187 cevap

4,258,586 yorum

183,901 üye

...