0 oy
262 göst.
Doğum kategorisinde (117 puan)
Sevgili anneler Ben geçen sene Ağustosun 14'ünde mecburi olarak 41+ 2 günlükken Sezeryan doğum yapmak zorunda kaldım bebeğim doğduktan üç buçuk ay sonra hamile kalmışım Bebeğim 5 aylıkken hamile olduğumu öğrenmiştim şu anda 37 + 0 günlük hamileyim Salı günü randevum var nst'ye bağlanacağım doktorum hangi haftaya randevu verir acaba Ben 39 haftayı beklemek istiyorum ama birçok kişi doktorların 38 haftaya gün verdiğini söylüyor hatta kadın doğum doktorunun yanında çalışan kadın bile aynı şeyi söyledi ama ben bebeğin gelişimi açısından 39 haftayı Beklemek istiyorum hamileliğim sezeryenin ardından hemen olduğu için biraz zor tehlikeli ve ağrılı bir hamilelik geçiriyorum benim durumumda olan ya da bilgisi olan bu konu hakkında anneler yardımcı olabilirler mi bana 
Gebelik haftası 37+0

4 Cevap

0 oy
(9 puan)
Bende 2. Ci sezeryanimi olacağım 36 da gel gün vericez dedi 2. Sezeryan da 38 de alıyorlar beklemiyorlar şuan 33+3 'ün bakalım 
-Reklam-
0 oy
(894 puan)
Canım senin durumun hakkında bir fikrim yok ama 38 de olsa sezeryan zorluğu aynı olacak 39 da olsa.  Yani burada durumuna özel bir aksiyon alacaklarını düşünmüyorum.. Hatta doktorların ortak düşüncesi bebek veya anne açısından sağlıksız bir durum olmadığı takdirde bebeği anne karnında tutabildikleri kadar tutuyorlar..

Bende sezeryan oldum doktor sezeryan tarihini 39+3 e vermişti.. Ama bebeğim o kadar beklemedi 38 de doğum başladı ve sezeryan olmuştum.. Tabi eğer mecburi bir durum yoksa bebeğin kalabildiği kadar kalsın sorun yok ama 38 de gayet idel bir hafta. Yani riskli ya da bebek gelişimini tamamlamamış gibi bir durum yok. O yüzden gereksiz endişeye kapılma.. 38 bile dense çok da itiraz edilecek bir hafta değil..Sonuçta doktor da bebeğin gelişip gelişmediğini biliyor, anlıyor ve ona göre hareket ediyor..

Sen şuan bebeğin doğumu 38 mi 39 mu olacakdan ziyade ameliyatın zorluğu ve ardından dikkat etmen gerekenler konusunda bilgi edinmelisin.. Bebeğin Allahın izniyle sağlıkla gelir şuan önemli olan sensin bence.. İnşallah sağlıkla kavuşursunuz ve senin açından kolay bir ameliyat olur.. Rabbim yardımcın olsun.. 
(117 puan)
Çok teşekkür ederim
0 oy
(894 puan)
Ben ikinci kez yazacağım :)  Başından acı bir durum geçmiş ama Allah sana ikinci kez nasip etmiş çok şükür...

Bebek 5 aylık olana kadar nasıl farketmedin merak ettim..?? Bende bebeğimi kaybettim seni anlıyorum o yaşadığın yıkıntı ve ardından gelen bebek haberi inanılmaz duygu karmaşası.. Ama nasıl oldu kız 5 aylık olana kadar test birşey yapmadın mı :)  Adet düzensizliği mi vardı anlamadın bi de hareket falan da mı hissetmedin..? 

Bende normal doğum yapmıştım  bebeğimi kaybetmiştim ardından lohusalık bitti falan adet olmadım doğumdan sonra  kürtaj da olduğum için acaba rahmim bir zarar mı gördü falan diye doktorumu aramıştım. Niye adet olamadım bir sorun mu var falan derken adet söktürücü yazayım sana gel dedi öyle öğrendim hamile olduğumu.. İnanılmazdı gerçekten.. 

TLC diye bir kanaldı sanırım hamile olduğumu bilmiyordum diye bir program vardı oradakilere asla inanmıyordum ama bak demek ki anlaşılmayabiliyormuş.. Gerçi oradakiler doğum yaparken öpreniyordu bebeği sen yine erken öğrenmişsin :)  
(117 puan)
1. Doğan bebeğim 5 aylıkken 2. Hamile olduğumu öğrendim ilk bebeğim şuan 1 yaşında 2. Doğacak
(894 puan)
Heee anladım canım ya bende sandım bebeğin 5 aylıkken anladın hamile olduğunu..Kardeşi 5 aylıkmış tamam anladım :)
0 oy
(213 puan)
Ay bnm de öyle oldu sizin yine 5 ay sonra kalmış bn 40 ım çıkınca hemen yine kalmışım 3.sezeryn olacak çok ağrılı bi hamilelik geçirdim hemen olsun istiyorum bende 35 iz şuan bakalım haftaya gitcez gün verir mi 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 638 göst.
0 oy
5 cevap 515 göst.
29 Haziran 2023 Doğum kategorisinde Leyla Bozdam (14 puan) sordu
0 oy
14 cevap 1,851 göst.

646,885 soru

3,411,950 cevap

4,241,493 yorum

182,854 üye

...