0 oy
107 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (32 puan)
Arkadaşlar 24+2 günlükken acil serklaj oldum. Serklajdan beri günde dört tane 25 mg Endol kullanıyorum hafta bir proloton Depot diye bir iğne vuruluyorum. Endolun çok zararlı olduğunu falan yazıyorlar nette ne yapmalıyım çok kararsız kaldım. Doktorumda iyi bir doktor ama bilmiyorum bebege bir zararı olur mu diye de korkuyorum 
Gebelik haftası 27

6 Cevap

0 oy
(7 puan)
Merhaba,geçmiş olsun. Progestan günlük 500 mg,Adalat günde 2 tane(bir sabah,bir akşam)magnezyum ve gerekli durumlarda endol kullanıyorum. 
-Reklam-
0 oy
(7 puan)
Ama herkesin durumu farklı,kişinin gebelik risk durumuna göre veriliyor genelde ilaçlar. Doktorunuz vermedi mi ilaç? 
(32 puan)
Endol verdi sadece Endol çok tehlikeli diyorlar bilemedim bende
0 oy
Nette zararli diyirlar neden kullaniyirum diye doktora sorarsaniz cevap verir doktorunuz. 

Doktorkar kişiye özel ilac veriyorlar. Ama ilaca guvenmiyirum diyin degistirsin madem
0 oy
(7 puan)
Serklaj 13.haftada yapıldı. O gün itibariyle yukarıda yazdığım ilaçları kullanıyorum. Elhamdülillah 37+2 yiz bugün. Olmazsa farklı bir doktorla daha görüşün ,ilaç durumunu. Yaşam sınırı haftasındasınız. Allah'ın izniyle 30 şu haftaları görürsünüz inşallah,dualarım sizinle. Rahim Ağzı yetmezliğinden kaynaklı 3 evladını kaybetmiş,4.bebeğine hamile bir anne olarak dua ediyorum. Tek doktorla yetinmeyin. İçinize sinmiyor ve endişeniz varsa,araştırıp farklı bir doktordan daha randevu alın derim. 
0 oy
(7 puan)
Endolü bana serklajı olduğum ilk haftalarda kullandırmadı. Yazdı ama 32.haftadan itibaren,adalatı kullandıktan sonra eğer karnında kasılma geçmiyorsa bir tane endolü kullan dedi. Zaten iki haftada sadece 3 tane ihtiyaç duydum elhamdülillah. Sonra kullanmadım. Ama adalatı günde 3 e kadar çıkardı. Mesela sabah uyanıyorum kahvaltı sonrası 100 mg progestan,saat 11 e doğru adalat,saat 5 gibi progestan 200 mg,saat 10 gibi adalat,gece saat 12 gibi progestan 200 mg yine. Gece sancı ya da kasılma olursa bir adalat daha kullandım. Uyumadan önce de mutlaka magnezyum içtim. (Suda eriyen tablet olarak) Magnezyumu sabah akşam içen arkadaşım da vardı serklajlı olarak. Dediğim gibi ilaç kullanımı kişiden kişiye değişiyor. Ancak progestan ve adalatın bir sak7ncası olmadığını bayağı araştırıp okudum. İçim rahat etti. Endole göre çok masum adalat. 
0 oy
(427 puan)
Serklajdan sonra bende kullandım 5 gün sadece kasılmalar için iyi bir ilaç, ama herkes farklı kontrol için gittiğiniz bırak veya bırakma der zaten. Proluton depotu bende 36 haftaya kadar vuruldum 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 182 göst.
0 oy
5 cevap 118 göst.
0 oy
1 cevap 85 göst.

644,140 soru

3,402,142 cevap

4,229,570 yorum

182,161 üye

...