+3 oy
152 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (429 puan)
kapalı

9 aylık emen bebeğim var tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. 

Kızlar doğum yapacak arkadaşlar doğduğunda bebeğinizi emzireceksiniz ya ister sezeryan olun ister normal doğum yapın farketmez bazen süt hemen gelir bazen bikaç güne gelir ama siz sürekli emzirin.

1.bebeğin midesi ilk günler 1 çay kaşığı kadar olacaktır. Hemen doyacak hemen boşalacak, bu yüzden sık sık emmek isteyecek, sık sık memeye gelmesi sizi 'acaba sütüm mü az acaba doymuyor mu ki sürekli emmek istiyor' diye düşündürmesin. 

2. Bebekler sadece emmeyi bilir bu yüzden sürekli memede olması gayet normal ben kızımla 2 ay yapışık gezdim.

3. İlk süt yani kolostrum bebek çektikçe getirecektir ve bu süt çok özel ve birçok hastalığa karşı şifadır.

4. Doktor demediği sürece siz mama vermemeye çalışın çünküü biberona alışan bebek anne memesi daha zor olduğu için anneyi emmek istemeyebilir, bibrron tercih edebilir. Mama vermek gerekirse başka seçeneklerde var illa biberon da olmak zorunda değil kaşıkla vb

Ama bazı bebekler hem anne memesini emip hem de biberon içebiliyorlar böyle bir çok anne var. 

5.sütünüzün geldiğini yutkunma sesinden çişli bezden anlayabilirsiniz. Ve en önemlisi kilo alımı iyiyse sütünüz yetiyor demektir. Kilo alımı yavaşsa o zaman zaten doktor da mama vermenizi önerecektir

6.sütü beyin üretir kızlar bebeğiniz ne kadar çok memeye gelir emerse beyin derki bebeğin süte ihtiyacı var ona göre süt üretimi yap. Bebeğe süt lazım süt üret.

Anne sütü kolay sindirilebililen bir sütttür ve dediğim ilk zamanlar midesi çok küçük olduğu için sürekli ama sürekli emmek isteyecek bu size sütüm yok düşüncesi uyandırmasın aksine bebek emdikçe süt artacak orda bebek sütü artırmaya çalışıyo bir yandan da.

Biz kızımla 2 ay yapışık gezdik dedim ya 2 ay sonra sütümün nasıl bu kadar çoğaldığına şaşırmıştım.

Bol su 2-3 litre. Galactago damla alıp içine damlatıp için hala kullanıyorum ben. Dereotu atın ağzınıza çiğneyin üstüne su. Ceviz, hurma, bulgur pilavı hoşaf ve dinlenme ve 2-3 saatte bir emzirme. Başlarda saate başı emmek de olabilir.

Göğüs ucu yarası olmaması için doğuma 1 ay kala göğüs ucu kremi sürün güçlensin.

En önemlisi kızlar diyelim ki bebeğiniz grip oldu bebeğin ağzı memeye değdiğinde beyin bebek hasta sütü ona göre üret dicek ve antibiyotik olacak sütünüz hemen atlatacak hastalıkları.

Başlarda emzirmek zor gelmişti ama şuan o duygu çok güzel.

Başkalarının sütün yok şunu ye bunu ye gibi laflarına bakmayın siz suyunuzu için düzenli normal beslenin ve başlarda bol bol emzirin bakın ne güzel sütünüz olacak. 

Olaki sarılık yüzünden mama vermek zorunda kaldınız sütünüz de hemen gelmedi mama takviyesi yaptınız sarılık riskini atlattı ve sütünüz de geliyo diyelim yine önceliğiniz emzirmek olsun. Bu sefer sefer bebek mama ile doymaya alışabilir siz uyumuyor mama içince uyuyo diye mama verebilirsiniz bebeğin memeye ye gelme süresi uzayacağı için süt üretimi de azalabilme ihtimali var. Ne kadar çok meme o kadar çok süt.


Başlarda ağlamasıda çok oluyor bebeklerin her ağlaması açlıktan değil bunu unutmayın. 10 gün sonra gaz sancıları başlar siz doktorun önerdiği gaz damlalarını alın. (2 kızımda da aldığım biogaia bağırsak düzenleyici damla ve nurse Harvey's Gaz Giderici damla ikisini de gün içerisinde verdim çok rahat ettiler) 

Her ağlaması açlıktan değil gazı vardır uykusu vardır sizin kokunuzu özler, tok olsa bile emmek ister (tek bildiği şey bu çünkü o yüzden sık sık kusar) 

Mememinz ilk haftalar şişer süt akar devamlı ıslanır çamaşırınız ve 2.ay gibi göğüsleriniz yumuşacık olur şuan benim göğsüm sönmüş bir balon gibi ama süt var. Bu artık bebeğe yetecek kadar süt üretimi var ve bebek emdikçe süt gelecek çamaşır ıslanmayacak

Bir de aylara göre süt üretimi değişir mesela ilk 4-5 ay süt çok çpk gelirken biraz miktarı azalıyo nedenide sütün yağ oranı artıp doyuruculuk özelliği artar 

Emziremeyen anneler de üzülmesin en iyi anne sizsiniz.
Ben mamaya karşı değilim ilk kızımı emzirme ile ilgili hiç bir şey bilmediğim için bu çocuk senln sütünle doymuyor diyenler olduğu için göğüslerim bir anda yumuşayıp sütümün bittiğini düşündüğüm için 5 ay emzirebildim iyiki mamalar var ya olmasaydı ne verecektim bebeğime. Ama 2.bebeğime araştırdım ve uygulayarak gerçekliğine inandım. 
Veya bir anne emzirmek istemeyedebilir buna da saygım sonsuz annelik sadece emzirmek demek değil. 
Veya sütü gerçekten az olabilir veya gelmeyebilir bebek emmeyebilir, anne psikolojik sorunlar yaşıyor olabilir canı emzirmek istemiyor olabilir veya meme reddi yapmıyorsa meme+mama devam etmek istiyor olabilir. 
En önemli şey bebeğinizin ve sizin mutluluğunuz herşeyi zamana bırakıp anneliğin tadını çıkarın inşallah  

Ben sadece emzirmek ile ilgili tecrübelerimi paylaşmak istedim belki yardımcı olurum amaçlı :) 
Kapatılma nedeni: Aynı sorunun tekrar tekrar paylaşılması yasaktır. Sorunuzu paylaşatıktan sonra cevaplanması için beklemeniz gerekmektedir.

1 cevap

0 oy
(1,059 puan)
Muhtesem bir yazi elinize emeginize saglik cok guzel ayrintili ve detayli yaziniza bayildim tecrubesiz annelee icin gercekten bilgilendirici bir yazi Allah razi olsun :)
(1,112 puan)
ne güzel anlatmışsın, teşekkür ederim arkadaşım ❤️
-Reklam-

İlgili sorular

+15 oy
12 cevap 481 göst.
0 oy
6 cevap 579 göst.
13 Eylül 2020 Doğum kategorisinde Seda.kl (45 puan) sordu
0 oy
1 cevap 201 göst.
0 oy
3 cevap 187 göst.

649,567 soru

3,421,817 cevap

4,253,546 yorum

183,590 üye

...