0 oy
432 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (212 puan)
kapalı

Kızım olacak Allah nasip ederse şimdi ben sarışın gibiyim açık tenli açık renk saçlarım eşim ise esmer kara kaş kara göz. Diyor ki kendine bak dur kızımız sana benzesin ben bi bebek gördüm ona bakıp duruyorum :) tabiki önceliğimiz her zaman sağlık ama böyle şeyler gerçek mi acaba doğruluk payı var mı?

Gebelik haftası 14*3
Kapatılma nedeni: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

7 Cevap

+5 oy
(6,097 puan)
Veteriner olsanız ve sürekli kediye kuşa baksanız bebeğiniz kediye mi benzeyecek :) Yapmayın şöyle şeyler siz çocuk yetiştireceksiniz ona da böyle hurafeler mi öğreteceksinz? Genetik okuyun biraz. Esmer ten beyaz tene baskındır, kahverengi göz renkli gözlere baskındır. Eşinizin tarafında açık ten, açık ten açık renk saç veya renkli göz yoksa %75 eşinize benzeyecek çocuk.
-Reklam-
+2 oy
(1,144 puan)
Mendel'in kemikleri sızlıyor... Yapmayın böyle :) zigot oluştuğu andan itibaren belli zaten çocuğun göz, saç rengi, ağzı yüzü burnu ve diğer özellikleri :) 
(6,097 puan)
Ya bunlar çocuk yetiştirecek bir de ona üzülüyorum, tek satır okumamış tek bilgi işitmemiş kadınlar olduğunu bilmek çok üzücü.
(1,144 puan)
Biyologum ve doktora yapıyorum palinoloji alanında ( alerjik polen calisiyorum) kendimi hala daha yetersiz hissediyor ve bir sürü kitap okuyorum... Hem akademik hem bebek için...

Eşim mavi gözlü, ben kahverengi... Şimdiden babaya cekerseler, kız halaya oğlan dayiyacilar beni delirtiyor... Babam yeşil gözlü, eğer çocuk maviş ya da yeşil olursa zaten babasından mavi geliyor, benden gelen dedesinden diyorum ooooyle bakıyorlar :D

Geçen gün bir hanım teyzemiz, naneli sakız cigniyorum diye, çocuğumun çok kaka yapacağını söyledi... Aaaa bir de salıncakta sallanirsak çocuk şasi olurmuş, uyardı :) öyle şey mi olur deyince, teyzelerden linç yedim :D buradaki bazı başlıklar kanımı donduruyor cidden
(6,097 puan)
Maşallah size, ben de yüksek makine mühendisiyim, bebeğim 10 aylık onunla birlikte canlı derslere girip hâlâ öğrenmeye çalışıyorum bir şeyler. Şimdi bunları deyince de onların tabiriyle "hava atıyor" oluyoruz, okumuş ama adam olamamış oluyoruz :))
E sen de okusaydın çeyiz düzene kadar. Her seviyede cehalet gördüm burada, bazılarına gerçekten kanım dondu benim de ve doğacak çocukları için üzüldüm hep... Allah hiçbir kadını bilgisiz bırakmasın inşallah.
(1,144 puan)
Size de maşallah :) okumuslukla hava atmak olarak görmüyorum bunu ben, doğrusunu bildiğimiz bir şeyi savunuyoruz sadece... Bilmedikleri için kendi gerçekleri dışındaki şeyleri hava atmak, ya da çok bilmek olarak sınıflandırıyorlar... Cehalet en kötü şey cidden... Bebeğe kırkından sonra yoresel yemekleri tattırmak isteyeni bile duydu bu kulaklar... Amiiiin diyorum duaniza :) babam ve annem her zaman için iş bulman önemli değil, bilgili bir anne olursun kızım, çocuk yetiştireceksin sen diye diye büyüttüler beni Allah razı olsun :)
+1 oy
(1,035 puan)
Allah bebeğine cani üfledi yolunu çizdi sen istediğin kadar aynaya bak belki benzer belki benzemez zaten belli çoktan kası gözü 
+1 oy
(641 puan)
Allasen biraz mantık başka bi bebeğe bakıyorum diyorsun ne alaka canım gen bu. Bi laf var ya hani armut dibine düşer elmanın değil derler ya sana benzer ya babasına yada soyundan olan atasına ebesine ama başka birine benzeme ihtimali yok öyle olsaydı herkes alırdı bi fotoğraf tüm hamileliği boyunca bakardı ne mankenler ne yakışıklılar doğardı :) 
0 oy
(54 puan)
Böyle şeylere hiç inanmam
0 oy
(29 puan)

Alakası yok ya hangi gen baskın gelirse ona benziyor genelde çocuk da. Bebeğim önce tıpkı babası idi şimdi de beni andırıyor. Buyuyene kadar bütün bebekler herkese benziyor :D

0 oy
(951 puan)
Bnce bakmakla alakası yok bebek anne babaya benzer genlerle alakalı bende yeşil gözlü beyaz tenli az sarışınım ama eşim esmer kara kaş kara göz:) kızımda onun gibi mesela ya size çekecek ya babaya bakmadanda bu şekilde olacak sonuçta sizin bebeğiniz 

İlgili sorular

651,225 soru

3,428,140 cevap

4,260,671 yorum

184,065 üye

...