0 oy
226 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (2 puan)
düzenledi
İlk hamileliğim ikili ve üçlü tarama testi yaptırmadım gerek yok diye düşündüm şimdi ise ayrıntılı ultrason yaptırmak istiyorum sizce gerek var mı yardımcı olursanız sevinirim
Gebelik haftası 20+2

7 Cevap

+3 oy
(657 puan)
Kesinlikle yaptırmanızı tavsiye ederim. Bende herkesin bildiği sebeplerden ötürü tarama testlerini yaptırmaya gerek duymadım ama detaylı yaptırmanız bebeğiniz için hayati önem taşıyor olabilir. Bebeğiniz henüz karnınızdayken önlem alınması gereken durumlarda ilaç tedavisi başlatılabilir veya Allah korusun iç organları ile ilgili bir sıkıntı varsa,ona göre bir hastanede doğum yaparsınız ve gerektiğinde bebeğinize gerekli tetkikler acil yapılır hatta cerahhi müdahale bile zaman kaybedilmeden yapılabilir. Sonradan pişman olmaktansa tetbir almak önemli.

Detaylı ultrasonda, bebeğinizin beyin ve kalpte dahil olmak üzere tüm iç organlarının işleyişi, uzuvlarında herhangi bir problem olup olmadığı, plesanta konumu, amniyon sıvısı, serviks uzunluğunuz ve Rahminiz  uzman ekip tarafından ortalama 30_45 dakika içerisinde detaylıca inceleniyor. Eğer randevu bulabilirseniz kadın ve çocuk hastalıkları eğitim ve araştırma hastanelerinde ve   bebeğiniz 22_24 haftalarındayenken  yaptırmanızı tavsiye ederim.

Bebeğinizle ilgili güzel haberler almanız dileğiyle, selamlar. 
-Reklam-
0 oy
(751 puan)
Yaptırın ayrıntılıyı hem bebeğinizi net görmüş olursunuz hemde organlarında gelişiminde sorun varmı öğrenirsiniz bazı tedaviler anne karnından başlar :) 
0 oy
(1,013 puan)
önemli yaptır bebegin organlarına bakılıyo ve yüzünü görürsünüz 
0 oy
(202 puan)
İkili üçlü tarama zorunlu değil ama detaylı gerekli canım. Belki doğum anında müdahale edilmesi gereken şeyler olabilir veya anne karnında tedavi edilebilecek sorunlar önceden saptanır. 
0 oy
(247 puan)
Tabikide yaptırın önceden bilmek her zaman iyidir alınması gereken önlemler alınır ilk müdahale çok önemli ben 20+1 de girdim girmemek gibi düşüncem hiç olmadı özel eğitim öğretmeni olduğum için çok hassasım ve şüpheci güzel haberler almanız dileğiyle
0 oy
(386 puan)
Ben 2li testti yaptirdim o onemliydi ayrintili yaptirmadim   seker yuklemesini de yaptirmadim daha dogrusu doktorum istemedi  ama keske 2li yaptirsaydin  fn azindan riskli anne adayimisin onu ogrenmis olurdun ayriltilidan daha onemli 
0 oy
(727 puan)
Evet yaptırılmalı. Tarama testlerinin kesinliği ve tedavisi yok. Ayrıntılı ultrasonda bebeğin bütün organları tek tek inceleniyor.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 190 göst.
0 oy
10 cevap 196 göst.
0 oy
8 cevap 151 göst.
8 Aralık 2022 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde Avsar00 (74 puan) sordu
0 oy
0 cevap 94 göst.

651,262 soru

3,428,325 cevap

4,260,845 yorum

184,084 üye

...