0 oy
391 göst.
Doğum kategorisinde (433 puan)
kapalı

Selamın aleyküm arkadaşlar uyku tutmadı doğum hikayemi anlatmak istedim sanki anlattıkça hafifliyorum o yüzden sürekli anlatasım geliyor. Öncelikle benim ilk doğumumdu hem devlet hem özel hastaneye gidiyordum. Hamilelik sürecim gayet güzeldi sadece 1 kez down sendromu şüphemiz oldu o da temiz çıktı. 

Detaylı ultrason da dahil her şeyi yaptırdık sık sık gidip geldik tabi heyecanlıyız ilk bebek vs. neyse zaman geçti 40 haftam doldu. Sancılarım hafiften başladı artık evde 2 gün çektim sonra önce özele gittim doktorum hiç açılma yok sancı düzensiz 42 haftaya kadar müdahale etmem dedi. 

Daha sonra devlete gittim o da bundan sonrası riskli bebek çok aşağı inmiş ama açılman yok ben doğumu başlatamam dedi geri gönderdi. Ee madem riskli çocuk aşağıda artık sıkışmaya başlamış kalp atışı yavaşlamış zaten 40 hafta 2 gün olmuş niye doğumu başlatmıyorlar diye çok sinirlenmiştim. 

Sonra sancılarım bir anda kesildi. Ertesi gün büyükşehir doğum Hastanesi'ne gittim belki müdahale ederler diye. Gidene kadar yolun sarsıntısından 1 cm açılmam olmuş ve düzenli sancılarım tekrar başlamıştı. 

Yatışım yapıldı, ben sanıyorum ki sancı verecekler sabaha doğurup çıkıcam. Beni bir odaya aldılar içeride 20 kişi 6 yatak var. Telefonum da dahil her şeyimi aldılar kimseyle görüştürmüyorlar. Su dışında kesinlikle bir şey yemek içmek yasak. O kadar kadın hep beraber sancı çekiyor. 

Kendimi resmen ahırda gibi hissettim. Her 10 dk da birinin açılması tamamlanıyor gözümüzün önünde doğumunu yapıyor gidiyor. Her ana şahitlik ediyoruz her şeyi görüyoruz. Ne hijyen var ne mahremiyet. 

Ben burda doğurmam çıkmak istiyorum dedim haftan geçiyor açılma var sancı var seni bırakamam dediler resmen beni rehin tuttular bırakmadılar. Tam 23 saat sürdü benim doğumum.

Pazartesi gece 10 da giriş yapmıştım hastaneye salı günü akşam 8 buçukta doğdu bebeğim. 

O kadar stres oldum ki o ortamda açılmam sancım durmuştu. Akşam 5 de suyumu açtılar ona rağmen sancım gelmedi en son suni sancı verdiler ondan çok korkuyordum ama ben hiç hissetmedim kendi sancım gibiydi. 3 saat içinde açılmam 11 oldu hemen çatala aldılar.

Burda da ayrı bir kabus başladı çıkar çıkmaz daha ıkınmaya bile başlamadan makas attılar 2 yerden. Uyuşuk olmadığı için hissettim tabi o kadar canım yandı ki parmak uçlarıma kadar sızladı. 

İki ebe altta biri üstte bebeği çıkarmaya çalışıyorlar. Benim artık ıkınmaktan halim kalmadı nefes alamıyorum boğazım kupkuru oldu. Üstte duran ebe ben ıkınmayı azaltınca kendisi bebeği itmeye başladı. Bu sefer her şeyi unuttum yaptığı baskıdan belim kırılacak onu düşünüyorum. En sonunda oğlum doğdu. Bu kez de uyuşturmadan diktiler. Doğumdan daha çok canımı yaktı resmen.

O kadar acıdan sonra çok fazla da kan kaybettiğim için nöbet geçirdim. Bebek odanın bir ucunda küvezde ben yatakta, tüm vücudum titriyor bütün damarlarım şişmiş altım çıplak 2 kişi içerde kalan parçaları temizliyor, kollarım sıyrılmış iki yana açılmış damar yolu arıyorlar iğneler batıp çıkıyor belki 20 tane denediler. Bilincim yarı açık duyuyorum ama tam göremiyorum hareket zaten yok.

 Ordan kendi aralarında konuşuyorlar kan veremezsek yarım saate kalmaz ölür falan diye. En sonunda bir damar buldular hemen oradan serum vermeye başladılar sonra diğer kolumda da bulundu kan takviyesi başladı tabi 20 saattir de sancı odasında aç bekledim o halde de doğum vs nefes almaya mecalim kalmamıştı derken saat 2 olmuş.

Normal odaya aldılar bizi sabah kadar gidip gelip iğneler serumlar yaptılar ben o arada ne bebeğimi gördüm ne emzirebildim. Sabah da ilk işim ordan imzalı kağıtla çıkmak oldu. Zaten sonra 3 gün yarı baygın geçirdim etkisi devam ediyordu bebeği de emzirmedim sağolsunlar mama vermek de kimsenin aklına gelmemiş çocuğum sarılık oldu o halde bu kez de onun için hastaneye yattık. 

1 ay oldu çok şükür hepsi geçti gitti bebeğim de ben de çok sağlıklıyız bugüne şükürler olsun ama o kadar zordu ki her şey anlattıkça yüküm hafifliyor hala o acıları sırtımda taşıyorum. Belki buraya kadar okumaya sabrınız olmaz okumazsınız ama ben yazarken çok rahatladım  :) 

Kapatılma nedeni: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

4 Cevap

0 oy
(1,096 puan)
Öncelikle hayirli olsun saglikli sihatli uzun omurler versin rabbim keske bu kadar detayli anlatim yapmasaniz bakin dkgumuma son 1 hafta zaten korku doluyum ve benim gbi niceleri bu saatte stresten uyuyamamis :( elestri degil yanlis anlama ama kotu deneyimler bizide etkiliyor yani devlette olsanizda cikmak isteyince zorla tutamaz imza ile saliyorlar sonucta gecmis olsun ne diyim okudum ve inan korkum kat ve kat artti
(86 puan)
İyi de sen içini döküp rahatlayacaksın diye buradaki hamile bayanları korkutmana gerek var mı acaba
(174 puan)
İçinizi dökmek için instgram whtsp bı arkadaşınızı eşinizi yada yakın hissettiğiniz birini bulun lütfen. Yaşadıklarımız adına üzüldüm ama buraya anlatınca bı fayda hissettiniz mi kendinizde? Çoğu gebenin ilki ve yine çoğunun korkmasına sebep oldunuz tercihlerini değiştirmesine yön verdiniz hiç hoş değil. Negatiflerinizi kendinize saklayın pozitif insanları da aşağı çekmeyin lütfen.
Geçmiş olsun.
(57 puan)
Doğumuma 5 ay var yemin ederim hiç korkmuyorum, doğurcam öyle ya da böyle diyordum. Teşekkür ediyorum artık korkuyorum. (yanıt bölümü kapatılmış o yüzden buraya yazdım :)
(4,752 puan)
Ben de kötü doğum hikayeleri okuyunca etkileniyorum diyip buraya bunları yazmak... Gerçekten Allah akıl fikir versin. Burada hiç doğum yapmamış korku içinde bekleyen anne adayları var. Yaptığınız doğru mu şimdi? Ne geçiyor elinize gerçekten anlamıyorum. Zor doğum yapmış olabilirsiniz. Ben de Zor doğum yaptim. Ama katiyen anlatmadım doğum yapacak olanlara o kısımları. Ne onun ne benim işime yarar çünkü anlatmak.
(1,096 puan)
Kesinlikleeee gece okudum uyuyamkyirum zaten ben korkudan daha da korktum
-Reklam-
0 oy
(248 puan)
Çok kötü tecrube olmus senin icin uzuldum valla senin adina tek iyi yani saglikla kucağına almissin evladini hayırlı olsun canim ne bicim insanlar var anlamiyrm ne kadar merhametsiz ilgisizler sizin en ilgiye ihtiyaç duydugunuz zamanda davranislari cok kötü insanlari zorla hep özele tesvik ediyolar onların bu bilgisizlikleri yüzünden ölümden dönmüşsünz valla cok gecmis olsun canim
(433 puan)
Allah razı olsun canım inan ki ömrümden gitti o 1 gece benden 10 yıl aldı
(1,096 puan)
Devlette malesef merhametlisine gelirsen ne ala ozele tesvik ediolar ozelleride yaptilar 10bin
(433 puan)
Böyle olacağını bilsem kredi çeker yine özele giderdim. Bir kere yatış yaptıktan sonra bırakmadılar da imza atıp çıkmak istedim izin vermediler
(248 puan)
Benim gittigim devletteki doktor cok iyi cok ilgili dogumu onda düşünüyorum ayni doktor ve hastanede kurtaj olmustum ebelerde çalışanlarda cok ilgiliydi insallah bende memnun kalirim cidden merhametlisine denk gelmek lazim
(851 puan)
Bnde ilk gebeligimde dediklerin aynisini yaşadim inan cnm mahf oldum çocugum bi ay kuvezde kldı erkn doğum oldu bni hastanede 2 gun tutup mahf etiler
0 oy
(59 puan)
Cok kotu olmus ilk gebeligin henuz neden ama uyusturmadan kesip diktiler bile bir aciyi niye verdiler ki nasil bir sacmalik hangi sehirde yasiyosunuz niye sikayet etmediniz busekilde davrandilar insanin biyeri bile kesilse acilde uyuşturup dikiyolar
(433 puan)
Doğumda söyledim uyuşturmadın her şeyi hissediyorum diye doğum sancısıyla hissetmezsin dediler devam ettiler. Kime şikayet edeyim devleti devlete mi şikayet edeceğim
(59 puan)
Ama bole sacmalik olmazki
(292 puan)
Tabi canım şikayet edeceksin sağlık bakanlığı sayfasından anlatmakla için rahat ediyor ya ozaman daha da rahat edecek o gece orada nöbetçi kaç kişi var hepsi adına sağlık bakanlığı soruşturma açıyor ben daha önce doktorun sekreteri benimle ilgilenmedi diye şikayet ettim doktor bile gelip yalvardı şikayetini geri al diye devleti devlete şikayet etmek değil bu çok farklı bir durum
0 oy
(548 puan)
Hangi hastanede doğum yaptın canım 
(433 puan)
Gaziantep doğum hastanesi

İlgili bir soru bulunamadı

650,277 soru

3,424,401 cevap

4,256,569 yorum

183,765 üye

...