0 oy
143 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (720 puan)
Son adet tarihim 21 temmuz

29 ağustosta beta 923tü kanama başladı progestan yazıldı. Ilk kullanim sonrası iki kez lekelenme oldu sonra kesilmişti.

9 eylülde tekrar pembe lekelenme oldu 5 haftalık gebe oldugumu kesenin göründüğünü söylediler haftada bir kez Proluton igne başladılar.

11 eylülde tekrar lekelenmem oldu. 13 eylülde başka bir doktora göründüm. Bebeği gördüğünü 5.3 mm oldugunu 6+2 günlük oldugunu ve kalp atışının oldugunu soyledi hatta dinletti. Ancak düşük riskin var kesen aşağıda dedi. Yolculugu merdiven inip çıkmayı ağır kaldırmayı yasakladı.

O gun mecburi nedenle sehir dışına çıkıp Ankaradaki evime gelmek durumundaydim ve yatar pozisyonda evime ulaştım. Ne o gun ne sonraki gun herhangi bir lekelenme dahi yaşamadım.

16 eylülde her şey yolunda mı diye Gataya ve oradan net bir cevap alamayinca Etlik zübeyde hanıma gittim. Ikisi de kesenin aşağıda degil olmasi gereken yerde oldugunu soyledi. Gata bebegi 3.8 mm ölçtü kanama alani var gibi duruyor dedi. Etlik 4.4 mm ölçtü. 6+1 günle uyumlu buldu. Kanama alanı yok dedi. Ikisi de pazar günü olan sinava girebileceğimi (3. Katta oldugunu soyledim) merdiven inip cikmamin risk oluşturmadığını söyledi.

Dün akşam peceteyi boyayacak kadar kırmızı kanamam oldu. Mercimek kadar da siyah pıhtı düştü. Etlik acile gittik. Alttan ultrasonla baktı dakikalarca ve fetusu goremedigini sadece yolk sac kesesini gorebildigini söyledi. Kanaman görünmüyor dedi. O gelen kanama neyle alakali dedim cevap vermediler. Yatış önerdiler igne ve progestan vermek için. Ben zaten kullandığımdan yatışı kabul etmedim. Sadece gözlem altında tutacaklardı.

Az önce az miktarda pembemsi akintim oldu.

Bugün sınavım var. Eger girersem ve bir sey olursa diye korkuyorum. Doktorlar bir sey olmaz demişti lakin dünkü kanamanın devam etme olasılığı beni korkutuyor. Kanama alanı yoksa bu gelen lekeler kırmızılıklar neyle alakali anlayamıyorum. 

Benzer bir durum yaşayan var mı?

3 Cevap

+1 oy
(273 puan)
Şimdi nasılsın kendin biraz sakin ol sen iyi olursan bebekte iyi olur. Sana tutunmak isterse zaten ister zıpla ister ağır kaldır hiç bişey olmaz ama eğer düşmek isterse istediğini yap yine engel olamazsın. O yüzden iyi şeyler düşün kötü düşünme :) 
(720 puan)
Kendimi ne zaman iyi hissetsem o zaman geliyor bu kırmızılı pembeli lekeler. Anlamadım ilgi mi istiyor şimdiden bilemiyorum.
Kararsızlık çok zor şu an dakikalar içinde karar vermem gerekiyor. Araya sıkıştım kaldım.
(273 puan)
Benim 6.haftamda oldu doktora gittim kanama alanım vardı kesenin yanında o yüzden oluyomuş düşük tehlikesi vardır. Progeston fitil, 1 ay iğne ve hap kullandım şuan 10 haftalığım iyiyim şükğr geçti kanama alanı. Sen iyi bir doktora göxükmelisin bence canım
(720 puan)
Progestan 20 gündür kullanıyorum günde üç kez. Iğne de 2 hafta oldu 2 kez yaptırdım. Tokatta düşük riski var kese aşağıda denildi. Ankarada 3 farkli doktor üçü de kese olması gereken yerde dedi. Kime inanacağımi ben de bilemedim. Siz hangi şehirdeydiniz?
(273 puan)
Valla ben azerbaycandayım orda hiç muayene olmadım bilmiyorum. 26 sı ankaraya gidiyorum 29 u randevum var orda ama doktorlar kötü mü de orda o kadar
(720 puan)
Kesenin ağzını açıp özele gidersen iyi doktorlar varmış.
-Reklam-
0 oy
(92 puan)
Korkutmak istemem canim ama benimde 4+5 deyken hafif kanama ve bahsettgn pihti geldi bi cekirdek kadar diyim bsiey yok kesede kan gayet iyi dediler su icctim arkadasindan su icinde kanamam bir epdi doldrck sekilde geldi gittim gene bisey yok ddiler kalp atsiini duymaya gtygm gun kesede yok bebekde yok dediler ihmal etme sinava herzmn girersin ama evlat daha onemli gecmis olsun
(720 puan)
Çok üzüldüm. Nasıl olur da bilemezler akıl alır gibi değil.
0 oy
(8 puan)
Korkma insallah bisey olmaz benim kiz kardesimin 8 ay boyunca heo hkanamasi oldu. Bazilari hamileligi heo h kanama ike geciriryor
(720 puan)
Çevremdeki birkaç kişi de öyle söylüyor ama yine de insan o kanamayı pıhtıyı filan görünce içi içini yiyor.  Umarım benimki de onlar gibi normaldir.
(8 puan)
Korkma insallah normalfir ignesi ilaci var surekli kontrol altinda ol
(720 puan)
Gece acile gittim kanamam biraz daha kirmizilastigi icin orada da sadece yolk kesesi görüldü. Bugün de gazinin poliklinigine gittim sadece kese ve yolk kesesi var dedi bebek yine yok. Eski ultrason görüntülerini gösterdim. Kalp atışının oldugu ultrason sonucunu görünce düşük yapıyorsun gibi duruyor dediler. Yine de 1 hafta bekleyip 1 hafta sonraki duruma göre bakacaklar. Bebek varsa zaten sağlıklı gebelik yoksa da kürtaj ya da alttan ilacla düşürtecekler. O zamana kadar kanaman artarsa acile gel onlar zaten direkt bize yönlendiriyor dediler.
(8 puan)
Allahim yardimcin olsun insallah hayirli haberker alirsinn..
(720 puan)
Teşekkür ederim inşallah sag olasın.

İlgili bir soru bulunamadı

650,891 soru

3,426,808 cevap

4,259,262 yorum

183,964 üye

...