0 oy
271 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (164 puan)
Merhaba kızlaar bugün 31+2 olduk ve hastane çantamı artık yavaştan hazırlayayım diyorum. Sizlere sorum pijama takımı almadım daha internet üzerinden alacağım ama sizin önerilerinize ihtiyacım var. İlk gebeliğim sanırım düğmeli olanlar daha kullanışlı olur diye düşünüyorum, bir de bebek için ne koymam gerekiyor bir çok video izledim ama kafam o kadar karışıyor ki koy diyen koyma diyen, gereksiz diyen gerekli diyen..

Sizin de fikrinizi almak istiyorum 
Gebelik haftası 31+2

3 Cevap

0 oy
(23 puan)
Pijama takımı bol paça al. Doğum anına kadar doğum şekli netlesemiyor. Normal doğum belirtisiyle gittim acil sezeryana aldılar onun için iç camasirinizi yüksek bel alın.  Ayağınıza rahat kalıbı geniş terlik şahsen doğum sonrası ayaklarım ve bacaklarım aşırı şişti büyük aldığım terlik pijama dahi olmadı. İç çamaşırını bol bol Çantaya atın. Pijama altıda yedek alın. Temiz çöp poşeti alın ya da büyük mağaza poşeti kirlileri koymak için.

Bebeğe bir poşetin içine beşli hastane çıkışı oluyor ondan (önlüğe gerek yok) çorap,  ek olarak bebeğin üstüne bir içlik ayriyeten satılıyor ucuz bisey, kundak, bir adette bez. Bunları doğuma girerken hemşire ister. 

Bebege Hastanede yatış yaptığın günlerde giydirebilecegin iki takım ve kundak. Biberon a gerek yok zaten hemşireler mama verilmesi gerekirse siringayla verdiriyor. Bebek için alt açma bezi Bi kactane yeterli, ıslak mendil bir paket, alt bezi ben iki gece yatış yaptım günde 6 7 bez değişebiliyor ona göre bez sayısını ayarlayabilirsiniz.  Dağa aklıma gelmeyen şeylerde olabilir 
-Reklam-
0 oy
(1,144 puan)
Merhabalar, ben daha çok başlarındayim hamileliğin ama pijamaları almaya başladım şimdiden... Bir tane çekim için aldım şık bir gecelik sabahlık... Digerlerini de düğmeli değil de askılılardan alacağım, emzirme sütyeni gibi olanlardan :) ama tabi ki düğmeli de olur... Nihayetinde iki pijama ile geçmez koca lohusalık :) hatta doğumdan hemen sonra giymek için koyu renk ekledim listeme... Bebiş için de tamamen gün gün kıyafet koymayı düşünüyorum, alışverişimi su an ona göre yapıyorum :) hastaneden çıkarken giyeceklerini aldık, battaniye ve muslinleri aldık... Foto çekimi için 10lu set yaptıracağız isimli, tulumu çekimde, alt üst takımı da hemşirelere veririm diyorum :) onun haricinde her gün için yedek kıyafet düşünüyorum çünkü hastane eve uzak ne yazık ki :/ yanıma alayım da, kullanilmasa da temiz temiz döner eve :) cinsiyeti netlesmedi henüz, onu bir öğrensek hemen halledeceğiz her seyi :) bir de bu ay kalp doktorum doğum şeklime karar verecek, sezaryen olursa üç gün yatacağım, işte kalacağım gün sayısına göre degisecek miktarlar :) normalde iki gün yatılıyor ama oluşabilecek komplikasyonlar dolayısı ile gün artabilirmis... Kalp doktorumla kadın doğumcu paslasiyorlar zaten aman ne konuştum :) sağlıkla gelsin bebislerimiz 
(164 puan)
Teşekkür ederim pijama takımlarını nereden aldınız
(1,144 puan)
Trendyoldan aldım, cossy by aqua markasının :) fistolu üç boyutlu çiçekli modeli... Diğer beğendiğim modeller de aynı markadan... Bir iki tane de ucuz yollu alacağım inşallah gözden çıkarabileceğim :) mağazalarda da var bu marka ama yazlık kesimde oturuyorum Bursa'da, aşırı üşeniyorum gitmeye :)
0 oy
(232 puan)

image

bende bu listeye göre hazırlıcam 

649,881 soru

3,422,911 cevap

4,254,767 yorum

183,679 üye

...