0 oy
291 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (13 puan)
33 haftalık hamileyim. Detayli ultrason için geç kaldım fakat suyum uygunsa yaptırabilicem.Dun doktorumla konuştum. Geç kaldığımı o da farkında.Yaptirirsam bana pek de bir yararı olmayacagini anladim açıkçası.Doguma zaten 2 ay kaldı.Allah korusun bisey olsa bile müdahale edilemeyecek.Esim de pek yanaşmıyor detayli ultrasona. Siz olsanız ne yapardınız?Bende pek yanaşmıyorum.
Gebelik haftası 33

5 Cevap

+2 oy
(1,571 puan)
Neden yanasmiyosunuz. Ne eksisini gördünüz . Kendi agzinizla diyorsunuz. Bı sorun varsa müdahale edilemiycek diye. Çok üzülüyorum böyle düşünenlere inanın. Ya bebeğinizin doğumdan hemen sonra müdahale gerektiren bı durumu varsa. Ve bunu bilmedikleri için hiç bisey yapılmasa. Sonuç ne olur. Bunu vicdanınız kaldırırmı. Keşke Dr unuzu dinleseydeniz. 
(238 puan)
Hamilelik sonlandirilmiyor aksine doğumda önlem alınıyor çocuğa zarar gelmesin diye.
(6,097 puan)
Hay Allah'ım kim kandırıyor şöyle bu insanları bilmiyorum, tutturmuşlar bi hamilelik sonlandırılıyor bilmem ne. Saçma sapan korkularla ikili taramaya bile gitmiyorlar. Doktorların hiçbiri kafasına göre gebeliği sonlandırmaz, yapamaz böyle bir şey, durumu size anlatır tercihi size bırakır. Karar sizin yani. Sanırsınız her tarama sonrası doktorlar haydi gebeliği bitiriyoruz diyormuş gibi. Allah her anneye akıl mantık fikir versin inşallah.
(1,022 puan)
Herhalde sonlandırılmaz koskocaman olmuş çocuk parça parça bölüp mu alcaklar doğup nefessiz kalsın diye dogurtup ölsün diye mi bekleyecekler.  İyilik yaptım sanarken en büyük kotlugu yapmak
(270 puan)
Hamilelik sonlanması ne 5. Ayda? Kafayı mı yediniz yoksa vicdanınızı böyle mi rahatlatmaya çalışıyorsunuz
(158 puan)
24üncü haftada hamileliği nasıl sonlandıracaklar orada suyuna boyuna kilosuna kalbine kemiklerine kısacası her organına bakılıp ölçüm yapılıyor ve ona göre hareket ediliyor. Sonuçlar kötü çıktı diye kime bebeğinin ölmesine izin vermez. O Rabbimin hediyesi. doktor ona göre tedavi yolu izlerdi çok geç kalmışsınız.
-Reklam-
+1 oy
Detaylı usg bebegin beyin, damar, ic organ, uzuv, kemik, tum detaylarina bajar. Sanırsın bebekte her sorun ciktiginda sonlandir diyorlar. Bilgilerinizi yenileyin bence. Detayli usg sonra kalp ve damar hastaliklarinda uzman hastane ve kardiyoloji doktoru ile ameliyat eder. Bobreklerinde sorun olursa sant takar. AmNiyotik bant varsa. Sezeryan olur. Detayli usgyi tarama testi ile bir tutmak yanlış 
0 oy
(1,064 puan)
Neden soruyorsunuz ki ozaman onu anlamadım?
0 oy
(238 puan)
Zaten detaylida müdahale edilmiyor, Allah korusun kalp rahatsızlığı varsa doğumda ona göre işlem yapılıyor ya da başka bir durumu var ise. Benim doktorum ikili üçlü tarama yaptırma istersen ama detayliyi zorunlu tutarız demişti çünkü önemli. Çocuğun herhangi bir sağlık sorunu varsa öğrenmek lazım. 
0 oy
(270 puan)
Zaten yanaşmak için 10 hafta kadar geç kalmışsınız yaptırmayın bu saatten sonra iç organlarına bakılmaz 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 331 göst.
0 oy
1 cevap 135 göst.
0 oy
8 cevap 322 göst.

652,014 soru

3,431,252 cevap

4,264,011 yorum

184,281 üye

...