0 oy
377 göst.
Hamilelik Alışveriş kategorisinde (97 puan)
Hastane çantasında bebek şampuanı koyulmalı mı?
Gebelik haftası 35+0

3 Cevap

+1 oy
(2,854 puan)
Hiç gerek yok :) göbek bağı düşene kadar yıkanmıyor zaten :)
(3,437 puan)
Bizimkiler de göbek bağı düşmeden yıkamiyorlar hele hastanede hiç yıkanmaz
(851 puan)
Doktor bile dogumdan snra yıka 3 4 günü bitse kontrole getr diyor
Hastanede gerek yok eve gelince gobek bağı da olsa yikayabilirsiniz ama kuru olmasina dikkat edebilirsiniz. Hic bir mantığı olmayan hatta bebeğe zararı olan tuzlamayida kesinlikle yapmayın. Tuzlama gercekten ise yarasaydi ortada ter kokan kimse kalmazdı. Hepimizi tuzlamiskar zamaninda.
(3,437 puan)
Doğumun hemen ardından bebeği yıkamak, gerek mikrop kapma, gerekse de dış dünyaya henüz adapte olmaya çalışan bebeği ciddi anlamda üşütüp, korkutma riski taşır. Bu nedenle biraz sabırlı olmak gerekir. Bebeği temizlemek için en azından 12 saatin geçmesini beklemek çok daha doğru bir yaklaşımdır. Bu sırada anne bebeğini en az 3-4 defa emzirmelidir. 12 saatin ardından ise bebek, mümkünse hemşireler tarafından, nemli ya da ıslak bir bezle silinerek temizlenebilir.

Eksiksiz ve gerçek bir banyo için ise bebeğin göbek kordonunun düşmesini beklemek doğru olacaktır. Sonrasında bebeğinizi ister her gün isterseniz de gün aşırı yıkayarak, onu mikroplara ve pişik benzeri rahatsızlıklara karşı daha güçlü hale getirebilirsiniz.
(851 puan)
Yok hastanede yıkamıyoruz 3 4 günü bitse evde yıkıyoruz tuzlamayıda ypmiyoruz tafsiyede etmiyorum kesinikle inanmıyorum öyle şeylere
-Reklam-
0 oy
(1,036 puan)
Ne gerek var canım sen eve getirince bile göbek bağını atmadikca duş aldiramican ona
0 oy
(432 puan)
Canım sen nasıl öğrendin ise yada doktorun ne derse onu yap.ama hastanede yıkanmıyor siliyorlar. Bebek zaten doğduğunda vücudunda onu koruyan beyaz pudra gibi bir örtü ile doyuyor.bebegi hastaliklardan koruyan bir sıvıymış.

İlgili sorular

646,643 soru

3,411,132 cevap

4,240,597 yorum

182,785 üye

...