0 oy
905 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (46 puan)
düzenledi

Havaların soğumasıyla dışarı pek çıkamıyorum evde de pek hareket etmemi gerektirecek bir durum olmuyor yemek bulaşık arada temizlik işte. Ama karnımın büyümesiyle kendimi çok hareketsiz hissetmeye başladım ve hantallasiyorum gibi geliyor sizler hamilelikte egzersiz veya hareket yapiyormusunuz yada neler önerirsiniz hanımlar..

Gebelik haftası 17. Hafta

3 Cevap

+1 oy

ben  bisey yapamiyorum direk bel ağrısı yaşıyorum 15 dk ayak da kalsam o gecem zehir oluyor uyuyamiyorum agridan bende hantallastim iyice ama yapamiyorum ağrıya dayanamiyorun 34 haftaligim vajinam da ağrıyor 10 dk yürüsem pertim

(46 puan)
Allah yardımcın olsun canım son zamanlar daha zordur tabi... Ben şimdiden oturup kalkarken zor geliyor ilerleyen zamanlarda ne yaparız bilmiyorum şuan bi riskim yok biraz hareket etmek istiyorum int çok video var ama yanlış birşey yaparım diye de korkuyorum ondan sordum bende. İnşallah sizde sağlıcakla biran önce yavrunuza kavuşursunuz:)
ya bi ara benim ağrım sızım tehlikem yoktu sıcakdi o zamanlar havalar sıcak yazdı yani dışarıya çıksam çok terliyodum evde bende yapmak istedim ama bende senin gibi yanlış bisey yaparım diye durdum şimdi de böyle ağrılar var işte  . amin inşallah kuzum insallah hepimiz sağlıklı bi şekilde yavrularımızı kucagimiza alırız bugünleri elbet unuturuz :)
-Reklam-
0 oy
(34 puan)


Buradaki gibi pilates topuyla pelvik tabanı guclendirebilirsiniz.


Buradaki hareketlerle de bel ve sırt agrilarinizi hafifletebilirsiniz. Ben bunları yapıyorum her gün olmasa da . Çok faydasını görüyorum bel fitigim var ve çok şükür ağrım olmuyor bir ara çektim ağrıdan ama şimdi bu hareketlerle agrimasina fırsat vermiyorum. Sürekli oturmayı  sürekli ayakta durmayı bunlara dikkat etmek gerekiyor. Mutlaka dışarı çıkıp yürüyüş yapın öğlen vakti daha yumuşak oluyor hava hiç değilse 15 dakika çok iyi gelecektir. 

(34 puan)
https://youtu.be/njeZ29umqVE
Buda çok hafif bunuda yapıyorum yürüyüşe gidemedigimde. Cranch hareketi var sadece onu yapmıyorum bunu izlerken.
(46 puan)
Bel ve sırt ağrım olmuyor daha çok ağırlaşmadigimiz için de olabilir.  Hamile olmadan önce Leslie 3mil yapıyordum ama hamile olunca o hareketler sanki hızlı gibi geldi bana bir daha yapmadım siz ne kadarliksiniz.  3 mil uzun zaten 1mil iyiymiş ama sizce Leslie de ki bu hareketler sağlıklı mı hızlı olmaz mı zarar veririm diye korkuyorum :)
(34 puan)
Ben 33 haftaligim  tempolu bir yürüyüş gibi bence çok fazla nabzimi yükseltmiyor. Önemli olanda bu değil mi zaten. Eğer sizi çok fazla yordugunu düşünüyorsanız yapmayın tabikide. Ama en hafif düzey ve bize uygun olan bu diye düşünüyorum  ilerleyen haftalarda bel ve sırt agrilarimiz oluyor ben videoda ki kadar yapıyorum o bile fayda sağlıyor bana. Deneyimlerim bu şekilde :)
(46 puan)
Bugün yaptım dediğiniz gibi yormuyor çok uzun değilmis zaten 1mil olunca. Teşekkür ederim cvplariniz için :))
(34 puan)
Rica ederim sağlıklı gebelikler dilerim tüm annelere :)))
0 oy
(157 puan)

Valla ben aklima geldikce sguat yapiyorum ondan vazgecemiyorum dambil calisiyorum dr cok abartmadan fitnesse devam edebilirsin demisti ama esim cok karisiyo salonda ani hareket yapiyosun onu oyle kaldirma mutlaka küsüp geliyoduk bende nerdeyse 2 aydir gitmiyorum ztn orda yaptiklwrimi evdede yapiyorum :/

(1,047 puan)
Son aylarda sguat yapsan iyide erkenden yaparsan rahimde açıklık yapar çünkü son aylarda çömelme hareketi veriliyor rahim açılsın diye dambilda oturduğun yerden bel sırt kasini engellemeden sadece kol calisabilirsin ki karpel tünel sendromu var hamilelikte bilekte sinir sıkışması onu yasarsan zorlamamann lazım yani iyilik yaparken kendine biseyleri tetikleme dikkat et cnm:)) hafif hareklere yönel derim
(157 puan)
Tsk ederim canim yok ztn 2 kiloluk kaldiriyorum 27 haftaligim cok zorlamiyorum

647,049 soru

3,412,492 cevap

4,242,138 yorum

182,892 üye

...