+1 oy
206 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (731 puan)

Ne yazık ki geçtiğimiz günlerde düşük yaptım. Hastane patolojiye ve genetiğe parça gönderdi. Ilk düşük olduğu için genetikte sadece bebeğin genetiğine bakılacağını söylediler. 

Doktor patoloji sonucunun daha önemli olduğunu söyledi. Siz düşük yaptığınızda patoloji sonucunuzda ne çıkmıştı? Hangi ihtimaller var merak ediyorum. Aydınlatırsanız sevinirim.

3 Cevap

0 oy
(642 puan)
Kaçıncı haftada düşük yaptın canım 
(731 puan)
Biraz değişik benim haftam canım. 7+4 günlükken geç döllenme olmuş 6+2yle uyumlu 5.3mm ve kalp atış sesi duyuluyor kesen aşağıda düşük riskin var merdiven inip çıkma denildi. 3 gün sonra başka bir doktora gitmek durumunda kaldım. Sınavım vardı merdiven çıkmak zorunda kalacaktım risk devam ediyor mu diye kontrol için gittim. 3 gün sonra 8 haftalıktı ama doktorun demesine göre de 6+5 günlük olması gerekiyordu. Doktor kesen aşağıda değil gayet olması gereken yerde sınava erken git dinlenerek çık merdiveni bir şey olmaz bebeğin 6+1 günle uyumlu 4.4 mm kalp atışı da var ama küçük olduğu için ses dalgası vermeyelim dediler. Demek ki ultrason cihazından ultrason cihazına değişiklik gösteriyor diye yorumladım ama kafamda da soru işareti oldu yine. Ertesi gün kırmızı az miktarda lekelenmem oldu hemen acile gittim. Önceki doktorlar karından, acildeki alttan bakmasina rağmen sadece yolk kesesi var fetüs yok dediler. Cihaz bozuktur dedim. Ertesi gün sınava gitme riskini alamadım çünkü ayağa kalkınca bile devam ediyordu lekelenmelerim. Akşam kanama şeklini aldı başka bir hastaneye gittim sonuç aynıydı. Sabahına üniversite hastanesi poliklinigine gittim orada da sadece yolk kesesi görüldü ve 8+4 olması gerekirken 5 haftalıkla uyumlu bulundu. Gecesinde pıhtı düşürdüm aynı hastanenin aciline gittim ve artık kese de yoktu. Yatış verildi. Sabaha kadar kanamam pıhtılar devam etti. Sabah da parça kalmamış ama rahim kalın diye kürtaja alındım.
8+4 tü ama sürekli hafta olarak gerileyen bir gebelikti.
Rabbim kimseye doğmuş doğmamış hiçbir evladının acısını yaşatmasın. Büyüğü küçüğü ya da gördüm sevdim görmedim ki üzüleyimi yok bunun çünkü. Acı aynı acı. Görmeden de sevebiliyor görmeden de alışabiliyormuşsun.
-Reklam-
0 oy
(2,905 puan)
Vallaha hiç birsey çıkmadı ilk 3ay dusuklerde doktorlar engeli Downey sendromlu gibi şeyler diyorlar ama pirtilasma yüzünden oluyormuş 3defa kaybettim.bebeklerimi kesinlikle 2dusugun varsa egtim araştırmaya git kan ver 2aya çıkıyor sonuç kromozonda 5aya sonrasında iyne kulan benj kimse yonlendirmedi 4senedir çocuk istiyorum iygnelerle 7dici Ay bitdi sukur Darısı başına insallah
(2,905 puan)
Hayr kuzum kan sulandirici iyne ve ilaç bebeyim
(731 puan)
Anladım. Bana düşük önleyici ilac ve iğne verilmişti. Kanda pıhtılaşma normal kan tahlilinde çıkansa eğer tahlillerim normal çıkmıştı pıhtılaşma yoktu. Patolojiyi merak ediyorum açıkçası.
(2,905 puan)
Hayr kuzum genetik test veriyorsun pirtilasmani öğrenmek için onu yaptirdinmi
(731 puan)
Genetiğe parça götürdük ama anne babanın değil bebeğin genetiğine bakılıyor ilk düşükte dediler. Gerçi bebeği kendiligimden düşürdüm kürtajla rahim kalınlığını temizlediler ondan bebegin genetiğine nasıl bakacaklar bilemiyorum.
(2,905 puan)
İlk düşükse öyle yapıyorlar ama genellikle temiz geliyor umurlarında deyil cunki ikinciye iyi bir doktor bul kuzum.ayninseyleri yaşama
0 oy
(618 puan)
Benim 18 haftalıkken kalbi durmuştu,cinsiyet öğrenme diye gittim doktor şaşırdı, sonra bisey demeden detaylı ultrasona gönderdi gittim kalbi durmuş dediler direk dogumhaneye alalık dediler eşimle istişare yaptik iki.izde ağlıyoz ağlayarak işlemleri baslattik ama şuan eşimde bende keşke başka hastaneye de gidip baktirsaydik dedik çok uzulduk ikimizde bunun pişmanlığını yaşıyoruz ama ne çare neyse doğum yaptım patolojiye sonuç gönderildi burda genetik araştırma yok denildi fakülteye sevk edildim ordada bir sürü tahlil falan aldılar ilk gebelik olduğu için genetik araştırma yapmadılar 3 6 ay tekrar düşünme dediler dinlemedim başka bir özel de prof bir doktora gittim o herşeyiyle en hassas şekilde inceleyip sık dokuyo 3 ay sonra korunmadan hamile kaldım şuan 25+3üz rabbim isteyen herkese. Nasip etsin inşallah.. sen anlatınca biraz hikâyende kendimi buldum çok uzuldum paylaşmak istedim
(618 puan)
Sizede çok geçmiş olsun rabbim bir daha böyle bir acı yasatmasin insallah çok zor b8r durum ama kendinize bu süreçte dikkat edin sonrası iyi olur insallah arkadaşımın da 4 haftalıkken aşırı lekelenme gelmiş ama onda kese mi bebek mi biri olusmamisti şuan tekrar hamile basta düşük riskiyle başladı sonra annesinin desteğiyle o riski çok çok azalttığını söylemiş daha dün doktoru iyiye gidiyo Elhamdulillah:) O yuzden stres olmamaya bak alanında uzman bir doktora git imkanın dahilinde insallah rabbim hayırla sana da nasip eder..Takdir edersiniz ki son yillard hamilelik oldukça zorlaştı riskler çoğaldı şükür ki rabbim doğurma gibi bir imkan varmis bu imkana sahip olmak isteyen kaç kişi var o yuzden siz modunuzu yüksek tutun rabbim hayırla saglikla bir evlat nasip etsin inşallah sanada isteyen herkesede
(731 puan)
Ben üniversite hastanesine gitmiştim en son. İlgilerinden memnun kaldım.
Kürtaja alındığım gün doktora ikinci gebelik riskli gebelik olarak mi gececek dedim niye ki dedi ilki düşük olduğu için dedim yoo her kadının hayatında iki kez düşük yaşama durumu olabilir dedi.
Sizin gittiğiniz riskli gebelik alanında uzman olan doktor normal gebelik olarak mı gördü sizi yoksa riskli gebelik olarak mı?
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
(618 puan)
Ilk bebegim 18 .haftalıkken kalbi durduğunu farketmiştik bunu da bu doktora bildirdim oda not almıştı 18 haftaya kadar Normal gebelik olarak bakiyodu 18 haftaya girince ciddi sancılanma yaşadım değişik kötü bir şansıydı doktora gittim direk baktı açılman filan yok herşey normal ama önceki bebiş 18 haftalıkken kalbi durmuş ya dedi bir kaç gün hastanede kal dedi 2 gün hastanede kaldım progestan başladık tedbir amaclı şuan 6 ayligiz hala kullanıyorum her sey normal ama tedbir amaclı progestan ve ecopirin kullanıyorum düzenli olarak ama ecopirin hamilelik basından beri kullanmaya başlattı diğer bebek kan pıhtılaşmasından da böyle olabilir diye ..
(731 puan)
Anladım bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ediyorum. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Sorunsuz bir gebelik sorunsuz bir doğum yaşatsın rabbim.
(618 puan)
Amin cümlemize insallah

İlgili sorular

651,741 soru

3,430,132 cevap

4,262,760 yorum

184,209 üye

...