0 oy
591 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (396 puan)
Kızlar 17 haftalık hamileyim bazen çok hafif kayma gibi bebeğimi hissediyorum bazen hissetmiyorum hissedeyim. Diye elimi göbeğimin altına koyuyorum annemde birkaç kere sürekli yaptığımı gördü bana; birisi elini sürekli senin üzerine koysa sıkılmaz misin diyor günah diyor daha küçük falan ama ben olumsuz birsey yoktur hissedeyim içim rahatlasın diye yapıyorum doğruluk payı var mıdır yoksa eskilerin lafı mı. 
Gebelik haftası 17+3

11 Cevap

0 oy
(1,571 puan)
Ya olur mu öyle şey. Aksine karnını oksaman onunla konuşman onu mutlu eder. Duygular anne karnından baslar. Bir kere yaşlı biri ilk hamileligimde bana sütyen takma teli kafasına batar çocuğun demişti :D eskiler çok batıl inançlı ve çok bilinçsiz. Yanlış anlama annene bir lafım yok . Ama bebek derinin hemen altında değil canım kat kat altında. 
(1,571 puan)
Hiç birini yapmadım 4 yaşında kızım. Bide prematüre olarak doğdu. Herkesle kötü oldum sivriligimden. Ben çok bilimselciyim çocuk konusunda. Bana yemek suyundan ver dediler el kadarken.  Bana 3 aylıkken tarhana inek sütü salata suyu falan yedirmisler. 14 yaşından beri mide rahatsızlığım var. Sebebi bebekken verilen yanlış asidik beslenmeymis. 2. Bebeğim olcak şimdiden herkes elini ayağını çekti. :)
(1,059 puan)
:)) valla 7 sene once kizimda bu saydiklarini yaptim ama maksat yapmis olmak icin yaptim zaten zararinin olacagini dusundugum bir seyi asla yapmam abartmadan bebgime zarar vermeden yaptim ikinci bebegimde pek uzerine dusmedim illa olsun yapayim die bundada pek yapacagimi sanmiyorum 3 aylik bebege elbette birsey verilmez kesinlikle ama ben cocuklarim 4 ayi tamamladiklarin boyle tadimlik yani emzigin ucuyla birseylerin tadina baktirdigim oluyor cunku bir kereden ek gidaya geciste bebekler zorlanabiliyor bu sekilde 1 ay onceden falan midesini alistirirdim
(1,571 puan)
Yani ben size şunu yap bunu yap demem. Hatta kimseye demem. Herkes kendi cocugunun annesi. Çocuğu için en iyisini bilir. Ben ek gıdaya 6. Ay bitince başlayan kafadayim. Zaten ömür boyu yemek yiycek ne kadar geç o kadar iyi benim için. Ah keşke yapmasaydim demekten hep korkarım. O yüzden herkes pinpirik takmış lakabımı. Ben byle mutluyum. İyikide yapmışım alerjikmis çocuğum mesela. Her bebek farklı sizde çocuğunuz için en iyisini bilirsiniz :)
(1,059 puan)
Orasi oyle tabi herkesin fikrine davranisina saygi duymak lazim her anne evladi icin en dogrusunu bilir Rabbim size bagislasin :)
(1,571 puan)
Cümlemizinkini bağışlasın inşallah ❤️
-Reklam-
0 oy
(1,036 puan)
Ayy çok saçma hurafellerden canım takma 
0 oy
(3,319 puan)

Kiz o nasil hissetsin elini ustune koydugunu :D

0 oy
(353 puan)
Seni hissediyor güzel birşey bence ilerleyen zamanlarda sesine bile tepki veriyor.Benim dokunduğum yere tekme atıyor bazen.Günah diye görmesi belki aileden öyle gördüğü için diyordur.
0 oy
(643 puan)
Icinden nasil geliyorsa oyle davran kindeyi fjnelem
0 oy
(956 puan)
Kusura bakma ama annen baya saçmalamış 
0 oy
Annemiz normaldede çok sarılarak sevmiyir olabilir mi sizi?
(396 puan)
Çok saçma...
Yok sacma değil bebekken çocuklarını sevmemiş annelerde bu ve bu gibi durumlar hep anormal karşılanır bilindik birseym yiksa guvenli baglanma için anne ile bebegin gebelikte ve doğum sonrasında tamamen ten teması kurması önemlidir. Bunu ozelikle anne olmuş birinin bilmesi gerekir
0 oy
(594 puan)
Yarin dogumumuz var ksimetse benim elim hep karnimda hatta ozellikle dua ederken elimi nereye koyarsam oraya kayiyor.. sert darbe olmadigi surece ne guzel oda seni gissediyor..
0 oy
(815 puan)
Ya bu göbeğini sürekli tutma diye bence böyle bişey söylemiş elin çok sık karnındaysa eğer
0 oy
(358 puan)
Alakası yok canım aksine sen karnına her dokunup okşadıkça bebeğin mutlu oluyor sevildiğini hissediyor ve güven duygusu bebeğine işleniyor ben elimi hiç çekmiyorum karnımdan sürekli seviyorum konuşuyorum ve bilinçli tepkiler veriyor sakın ihmal etme bebeğinle etkileşimini anne- bebek arasındaki bağ daha anne karnında başlıyor sen bebeğin için en doğru olanı bilensin kimsenin dediklerini de dinleme 
0 oy
(307 puan)
Kusura bakmayin da bu ne cehalet dikkate almayin. Aksine psikologlar da kadin dogum doktorlari da karniniza dpkunun bebek dokunuslarinizi hisseder ve mutlu olur onunla iletisim kurun diyorlar. Hatta dokunun karniniza ve konusum bebek her seyi anliyor. Ilerleyen haftalarda bebeginiz buyudukce siz konusup dokundukca karniniza tekmeleriyle cevap verecek size. Bağ kurma anne karninda başlar, bunun yolu da dokunmak, konusmak. Cahil cahil gunahmis bilmem ne bu sacmaliklari dikkate almayin.

649,132 soru

3,420,060 cevap

4,251,367 yorum

183,470 üye

...