0 oy
623 göst.
Hamilelik Alışveriş kategorisinde (54 puan)
Merhaba kizlar. İlk gebeliğim ve 3 sene süren tedavi sonrası olduğu için bebek alışverişine çok hevesliyim. Yavaş yavaş artık bir şeylerden almaya başlamak istiyorum. Bebek telsizi, emzirme yastığı, süt sağma makinesi gibi. Gün geçtikçe her şey pahalaniyor malum. Sizce daha erken mi yoksa biraz daha beklemeli miyim 
Gebelik haftası 13+4

23 Cevap

0 oy
(1,571 puan)
Pahalı olanlari alabilirsin. Besik bebek arabası falan gibi. 
(54 puan)
Ben de öyle düşünüyorum. Tekstil kısmını en sona bırakmak istiyorum. Erken değil dimi sizce
(1,571 puan)
Bn beşiği 13. Haftada aldım. Bebek arabam ilk kizimdan vardı zaten. Zamanla bsey begendikce aldım. Şuan 36. Haftadayim hiç eksiği yok. Çanta da hazır. Haftaya doğum var Allah nasıp ederse
(54 puan)
Sağlıcakla kucağınıza alirsiniz inşallah rabbim kolayliklar nasiip etsin :) iyi o zaman ben de artık almaya baslayabilirimmm:))
(1,571 puan)
Amin canım hepimize. Başla tabi . Şimdi sana AA çok erken ne acele ediyosun diyenlerde olur. Ben böyle uygun gördüm kes at. Çünkü benim 2. Çocuğum. Deneyimli olmama rağmen çok laf ediliyo.
-Reklam-
0 oy
(369 puan)

Merhaba Bence almaya başlayın ufak ufak Çünkü gerçekten 3 haftada bir zam geliyor eşimle Biz de konuşmuştuk Doğuma yakın toplu alışveriş yaparız diye ama baktım ki mümkün değil fiyat artışlarından dolayı özellikle ana ihtiyaçları Bence alın ilk başta Ben de sizin haftalarınızı almaya başlamıştım Hala da eksiklerim var Bitmedi listem:)

(54 puan)
Rabbim sağlıcakla kucaklarımiza almayı nasip etsin inşallah  gerçekten öyle her ay bir kaç bir şey alsam gene bile doğuma kadar yetismeyecek diye korkuyorum
(369 puan)
Amin inşallah sağlıkla hayırlısıyla gelsinler zaten kıyafet kısmını gördükçe tutamayacaksınız kendinizi alacaksınız ama erken diyenlere umursamayın o devir bu devir degil:) Bana da öyle demişlerdi almaya başladım İyi ki de almışım aldığım ürünlere bakıyorum fiyatlarına hepsi uçmuş çok kısa süre içerisinde her ay ben de birkaç parça gözüme çarptıkça bir şeyler alıyorum ucu bucağı yok çünkü çok fazla seçenek var ihtiyaç olanları alıyorsun tabii ki de Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah
(54 puan)
Aminn insallahh :)zaten hep iyi düşünelim sonucu da iyi olur inşallah :) ben de öyle bir ay önce baktığım ürünlerle şimdiki arasında dağlar kadar fark var. Ne kadar erken alırsak kar bence :)
0 oy
(1,144 puan)
Biz eşimle, 5 haftalikti, muslinler battaniyeler ve ağız mendili gibi şeyleri almıştık bir heves :) şimdi cinsiyet tam netleşsin diye bekliyoruz bakalım unisex kıyafetler alıyoruz... Aaa beşinci haftada da bebek bakım çantamizi da aldık :) bebek arabasını vs hallettik... Yani herkes erken dedi de kime göre neye göre? Düşük tehlikesi de oldu üç ayı tamamlayana kadar ama asla pişman olmadık aldiklarimizdan, nasipte ne var ise onu görürüz dedik :)
(54 puan)
Çok haklısınız :) iyi şeyler düşünmek lazım hep. Kötüyü düşünüp çağırmamak lazım. Rabbim sağlıcakla kucaklarımiza almayı nasip etsin inşallah:)
(1,144 puan)
Amin inşallah :) sağlıcakla kavusalim yavrularımıza :) indirimde denk geldikçe mont bot falan almayı düşünüyoruz şu an, cinsiyeti netlesince hastane çıkışı takımını hazirlatmak istiyorum ismine göre... Lohusa geceliklerimi aldik, çekim için vs. Hem her şeye hazırlıklı olmak gerek, hem de anın tadini çıkarmak :)
(54 puan)
Lohusa geceliğini hangi bedene göre aldınız. Ya son aylarda çok kilo alırsam diye endişeleniyorum o yüzden onu almaya cesaret edemem heralde. Ama tabi ki de her an hazırlıklı olmak gerek. Com güzel seyler bunlar :)
(1,144 puan)
Ben hamile kalmadan önce 40-42 bedendim, geceligin de yorumlarına göre aldım 42 beden :) lohusa geceliği olduğu için bolmus zaten... Ama içime sinmedi iade edip 44 aldım :)
0 oy
(380 puan)
Pahalı şeyleri ne kadar erken almaya baslarsan o kadar iyi. Her geçen gün kat kat zam geliyor. Ben 4. Ayda almaya başladım 9. Aya girdik halen eksikler bitmiyor kargocular benden usandı :)
(54 puan)
Kesinlikle öyle. Bir ay önce baktığım şeylerle şimdiki arasında dağlar kadar fark var. İyisi mi ben de başlayayım artık :) çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kucaklarımiza alırız inşallah :)
0 oy
(114 puan)
Klasik olan seyleri alabilirsin cnm bebek arabasi puset telsiz besik giysileride cinsiyeti ogrendikten sonra almani tavsiye  ederim saglikla al bebegini kucagina cnm :)
(54 puan)
Aminn insallah çok teşekkür ederim:) ben de sizin gibi düşünüyordum sadece erken mi acaba diye kararsız kalmıştım. Ama yorumlardan erken olmadığını anladım :)
(114 puan)
Yok cnm boyle seyleri almak biraz arastirma istiyo ve biraz zaman aliyo onlari erkenden al koy bi giysiler kalir onu da cinsiyetini ogrendiginde alisveris yap son aylara birakmamani tavsiye ederim yürümek giysi secmek cok yorucu oluyo dogal olarak tansiyon inip cikabiliyo cabuk yoruluyoruz ayaklar desen zaten cok yürüyünce de sisebiliyo eve gelincede bel agrisindan uyuyamiyosun falan son aylar zor oluyo giysi icinde ogrenirsen erkenden alisverisini hemen yap derim benim görüşüm vnm :))
(54 puan)
Aynen zaten son aylarım kışa denk gelecek nasipse. Karda kışta yürümek alışveriş yapmak eminim daha da zor olacaktır. Kışa kalmadan tamamlarım inşallah :)
(114 puan)
Ayn cnm hayirla sagkikla al bebisini insallah kucagina benimki de ekimin sonunda olcak hayirlisiyla insallah :))
0 oy
(14 puan)
Bence çok erken ben 12 sene sonra doğurdum ilk bebegimi eve bir kıyafet bile almadim en önemli ıslak mendil ve bez telsiz falan alma zaten bebeği yanından ayiramazsin 
0 oy
(14 puan)
Bence çok erken ben 12 sene sonra doğurdum ilk bebegimi eve bir kıyafet bile almadim en önemli ıslak mendil ve bez telsiz falan alma zaten bebeği yanından ayiramazsin
(54 puan)
Evim dubleks olduğu için mutfağa su içmeye insem bile aklım onda kalır. Yeri gelecek temizlik yapacağız yemek yapacağız bence telsiz gerekli bir şey.
(114 puan)
Evin bu sekilde ise telsiz sart diye düşünüyorum cnm bende
0 oy
(366 puan)
Bence kaba pahalı olanları almaya başla canım bebek arabası beşik vs. Erken erken diyoruz ama bi yerden sonra da insan yetiştiremiyo yavaş yavaş alırsan daha kontrollü olur son ana bırakmamış olursun. 
0 oy
(3,126 puan)
 Alışveris icin Ayrıntılı ultrason zamanını bekleyin derim canım 3.cü gebeligim 20+5 olduk.daha hiç birseye başlamadik :))))
(54 puan)
Sizin belki önceki gebeliklerinizden kalanlariniz vardır o yüzden sizin için 20.hafta geç değil bence :) Sağlıcakla kucağınıza alirsiniz inşallah
0 oy
(31 puan)
Hersey gun gectikce pahali oluyor yavaş yavaş al ilk bebeğin birde hiçbir seyin yoktur ilk olarak beşik ve bebek arabasını almani tavsiye ederim cidden çok pahalilar :)
(54 puan)
Aynen öyle hiç bir şey yok :) gerçekten öyle çok pahalilar. Sanki besikle bebek arabasını alınca diğerlerini almak daha kolay gibi :)
(31 puan)
Aynen ben 39. Haftadayim hamile oldugumu öğrendiğim an almaya başladım hatta gülüyorlardı beni erken diye lc den bebek zibinlari aldim 2 tanesi 30 liraydi 1 ay sonra tekrar gittim alayim diye 45 lira olmuştu demem o ki sakin kimseye bakma gücün yetiyorsa al şimdiden beşik kizada erkegede giden bir renk tercih et krem olabilir ben sütlü kahve rengi aldım aldığımda 350 liraydi şimdi 550 olmuş:))
(54 puan)
Ayy çok az kalmış doğuma sağlıcakla kucağıniza alın inşallah :) gerçekten öyle bir ay önce baktığım şeylere o kadar zam gelmiş ki hatta keşke alsaydim dediklerim oldu.
0 oy
(984 puan)
Erken diye bir şey yok valla canım bende ilk kıyafet aldığımda senin haftandaydım şimdi 19 ne ara yarıdına geldim bilmiyorum ama sadece kendi görüşümü söylemek istedim bende emzirme yastığı alacaktım çok araştırdım ama emin ol ki o aktif olarak kullanılmayacak bir ürün zaten şuan da her şey ateş pahası gerçekten ileriye dönük bir alış veriş yapmanı isterim yoksa bende  a dan z ye her şey olsun kafasımdayım bugün alıp 4 5 ay sonra bir kenara atacağım şeyleri almıyorum inan ki bebek odası yaptım Montessori yatak aldım tek kişilik 90×190 kş ilerde de kullansın diye tabi bu benim naçizane fikrim sadece söylemek istedim mesela yatak odama 1 yaşına kadar kullanabilsin diye park yatak aldım bide kıyafetten önce canım yavaş yavaş odasını yap çünkü öyle şeylere daha çok zam geliyor paran oldukça kıyafet alırsın
(54 puan)
Kesinlikle. Çoğunlukla kıyafet hediye de geliyor zaten. Ben de büyüyen beşik istiyorum odasına ilerde de kullanabilsin diye. Sanırım en mantıklısı ilk önce beşik ve bebek arabasini almak. Alışveriş listesinde en pahalısı bunlar :)
(984 puan)
Aynen canım benim odam tamam mesela bir tek kıyafet ve bebek arabası kaldı
(54 puan)
En kısa zamanda gönlünüzce onları da tamamlarsiniz inşallah :) Rabbim sağlıcakla kucaklarımiza almayı nasip etsin:)
(984 puan)
Sende canım öpüyorum seni kendine ve bebişine dikkat et
(54 puan)
Siz de dikkat edin sağlıcakla kalın :* :*
0 oy
(261 puan)
Valla dün e bebeğe baktım birşeyler alalım dedik benimde 3.gebeligim sekiz sene ara verdiğim için öncekilerden de pek birşey kalmadı ana bir tulum olmuş 100 TL hiçbirsey alamadan çıktık mecbur alacaz ama daha uygun olan yerlere bakmaya calisacam
(54 puan)
Çok haklısınız Allah yardımcımız olsun. Yetişkin kıyafetlerinden daha pahalilar valla avuç içi kadar şeyler ama. İnternetten indirimleri takip edin. Bazen çok güzel indirimler denk gelebiliyor:)
0 oy
(692 puan)
Bende bu hafta başlayacağım ikinci çocugum 12. Haftadayım ve hergün zam oluyo en çok bez almayı planlıyorum doğuma kadar her elime geçenler az az alıp kenara koymam lazım fiyatlar gün gün fark ediyo
(692 puan)
İkl zamanlar için prima al canım o çok çok iyi sonrası için başka marka ama hep aynı al bence farklı farklı olunca pişik yapıyo 2018 de doğdu kızım ozamn uygundu kızıma Herzamn prima kullandım ama bu sefer mümkün değil sadece 1 numara ve 2 numara prima gerisi baby Turco düşünüyorm
(54 puan)
Evet içlerinde en pahalısı da Prima zaten :) sleepy nasıl peki onu hiç kullandınız mi
(692 puan)
Kullandım çok memnun kaldım oda güzel prima dan sonra 2 çocuk olduğu için şimdi fazla masraf olmasın diye prima dan sonra uygun bez bakıyorum çünkü inanılmaz çok gidiyor
(54 puan)
Allah yardımcımız olsun inşallah :) çok teşekkür ederim yorumunuz için sağ olun :)
(692 puan)
Teşekkür ederim hepimize inşallah hersey gönlünüzce olsun
0 oy
(2,720 puan)
Uzun bi sureymis gibi görünüyor ama aslında değil çünkü aylara bölmek daha mantıklı gider çok oluyor çünkü bence başla önce ağır olan şeyleri alırsın tekstili sona birakirsin
(54 puan)
Doğru haklısınız ben de aynı dusuncedeyim. Hatta ne ara ilk trimestir bitti anlamadım bile şu an ikinci trimestir olduk :)
(2,720 puan)
Ben 10 veya 11. Haftada mi neydi besjkle arabayı almıştık bile yıl başı geliyor zam olmadan alalım demiştik geçen sene :)
(54 puan)
Ah şu zamlar :) kaşıkla verilip kepçeyle alınıyor. Bu ay inşallah ben de bebek arabasını alacağım :)
(2,720 puan)
Kevgirle vermeye başladılar  :D
0 oy
(815 puan)
Vallaha ben erkenn falan dinlemedim kız dedi doktor hemen almıştım yine hamileyim kız olursa kıyafet çok erkek derse bi kaç takım yine hemen alırım
(54 puan)
En iyisini yapmışsınız Allah bağışlasın :) Rabbim bunu da sağlıcakla kucağıniza almayı nasip etsin inşallah :)
(815 puan)
Ay inşallah sizinkinide diğer bölümde ultrason resmini koydum erkek dediler bakalım çıkarsa yazıcam bayana
(54 puan)
Hayırlısı olsun inşallah sağlıklı sıhhatli olsun da erkek kız hiç farketmez:)
0 oy
(951 puan)
Benım kızımdan kalma temel eşyalar var beşik araba vs gbi ama biberon emzik badi tulum vs almaya başladık dördüncü aya yaklaştım kalanları da almaya başlayacağız dedikleri gibi hergün yeni zamlar
(54 puan)
Hemen hemen haftalarimiz aynı o zaman. Zaten son aylarda kar kiş olacak havalar soğuyacak çok fazla alışverişe de çıkamayız
(951 puan)
Aynen öyle
0 oy
(4,752 puan)

Benim de ilk bebeğim 3 yıl sonra tedaviyle oldu. Kese görür görmez başladım alışverişe :D şu an iki yaşında. Fiyatları düşününce bir an önce baslamakta fayda var. O kadar çabuk zamlaniyor ki her şey

(54 puan)
Allah bağışlasın maşallah :) o zaman ben geç bile kalmışım :P
0 oy
(105 puan)

ilk gebelik benim de bugun 24+0 olduk. alışverişe haftalar once başladım. bazıları ne kadar erken dese de dinlemedim. rabbim nasip ederse hepsini de giydirir, kullanırız allahın izniyle. bebek arabasını, oto koltuğunu, beşiğini, ana kucağını amca dayı ve dedelere aldırdım. hem benim işime geldi. hem de onlar ne alalım, ne alalım diyip duruyolardı onlarda bu şekilde mutlu oldu. onun dışında;

battaniye
müslin örtüsü
süt sağma makinesi
göğüs bakım kremi
kıyafet
reflü yatağı
ateş ölçer
bebek telsizi
emzik
ıslak mendil
alt silme pamuğu
alt açma seti
tarak, saç fırçası
çamaşırları için deterjan
biberon temizleme deterjanı
uyku tulumu
ağız mendili
koku yapmayan çöp kovası
göğüs pedi
depend
bebek çantası
odası için ısı nem ölçeri
bi kaç parça oyuncak, kitap
aldım. 
benim listeme göre daha bi sürü eksiğim var. maaş yattıkça parça parça halletmeye çalışıyorum. bi anda toplu alışveriş yapayım desem altından kalkamazdım sanırım. eşime kalsa bi gunde hallederiz ama bence pek oyle değil. bebek odası da hazırlayacağım için bir sürü ıvır zıvır var anca yetiştiririm.
(54 puan)
Oh maşallah nerdeyse tamamlamisiniz listeyi :) insallah sağlıcakla kucaklarımiza alırız yavrularımızı. Kesinlikle haklısınız maddi durumlardan dolayı toplu alamayacağımiz için her maasta bir seylerini almak. Ne kadar erken başlarsak o kadar rahat olur bizim için :)
0 oy
(90 puan)
Aksine çok iyi yaparsın o kadar çok ihtiyaç var ki al al bitmiyocamasir  deterjan yumuşatıcı, pişik kremi, ıslak mendil, bebek temizleme pamuğu (2ayda 40 TL zam gelmiş ) ,dış kaşıyıcı, puset , araba, ana kucağı , puset örtüsü , muslin örtü, banyo havlusu,çıtçıtlı badi, babynest ,organize kutular, hastane çantası için valiz düzenleyiciler, kendine deepend lohusa kilodu ,pijama takımı, kanguru, burun aspiratoru,çamaşır yıkama filesi,kirli sepeti,kutulu mama kaşığı (erken deme çünkü ilaç içirmek için kullanacaksın gittiğin heryere çantamda tasiman gerekiyo) ateş ölçer , emzik kutusu ,göğüs için çatlak kremi, doğum için kendine pijama takımı terlik,bebek bakım örtüsü (alt açma örtüsü ) , bunları alırsın şimdiden zaten kız erkek fark etmeyen temel ihtiyaçlar bunlar kıyafetleri en sona bırakırsın zaten 30-32.haftada hastane çantasını hazırlamaya başlıyosun o zaman da kıyafetleri tam olmalı şimdi başlasan anca yetişir zaten :) 
(54 puan)
Valla ne güzel tek tek yazmışsınız ağzınıza sağlık :) dediğiniz gibi o kadar çok şey var ki hele ki ilk gebelikse.. ben geç bile kalmışım hemen başlamalıyım anca yetiştiririm :)
(90 puan)
Şimdiden kolay gelsin canım yanıtı ss al unutmazsin en azından
0 oy
(403 puan)
Canım al al bitmiyor eksikler zaten ne alsan kâr ben bana nasip olmazsa dağıtirim diye düşündüm çok şükür 34 haftaya geldik 
(54 puan)
Maşallah artık sonuna gelmiş sayılırsınız. Sağlıcakla kucağınıza alirsiniz inşallah :)Doğru haklısınız alınacak o kadar çok şey var ki hele ki ilk gebelikte. Ne kadar erken alsak kar :)
(403 puan)
Aynen öyle canım kesinlikle gebeliğin başında bende geçer mi diyordum insan anlamıyor bile keyfini çıkarmaya calis

647,630 soru

3,414,603 cevap

4,244,979 yorum

183,048 üye

...