0 oy
189 göst.
Doğum kategorisinde (294 puan)
Arkadaşlar 22 haftalım çok az kan geldi 3 gun önce hastanede yattim düşük tehlikem var ve progesteron kullaniyorum günde 6vtane sabah öğle akşam 2 kere atıyorum böyle olan varmi nelere dikkat ettiniz .kontrole bir hafta sonra gel dedi doktor kontrole gittiniz de prosgestena devam etti mi düşük tehlikesi geçti mi neler yaşadınız kisaca bilgi verirmisiniz
Gebelik haftası 22

1 cevap

0 oy
(280 puan)
Bende gebeliğin başından beri kanama ve düşük tehlikesi var. İşten ayrıldım. Annem ve kayınvalidem dönüşümlü olarak gelip ev işlerini hallediyorlar ben sadece ilaçlarımı içip yatıyorum. Günde 3 tane progestan kapsül kullanıyorum ve proluton iğne oluyorum 3 günde bir. Sadece tuvalet ve yemek yemek için kalkıyorum. Sizde ayaklarınızın altına yastık koyup yatın ve dinlenin. Duşta kalma sürenizi mümkün olduğunca kısa tutmaya çalışın. Gebeliğiniz epey ilerlemiş düşük yapma ihtimaliniz az ama erken doğum olabilir. Bunun için verebileceğim tavsiyeler böyle. Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız.
(280 puan)
Ben kanamam olduğu için kullanıyorum ama kanaması olmayıp rahimde sorun olanlar, daha önce düşük yapanlar, kürtaj olanlar falan da kullanıyor. Bu hormon bebeğin rahme tutunmasını kolaylaştırdığı için pek çok riskli gebelik geçirenler bunu kullanıyor bildiğim kadarıyla.
(216 puan)
Canım benim kanamam yok ama bende günde 2 tane vajinal fitil olarak kullanıyorum. Benim önceki 3 gebeliğim düşükle sonuçlandı. Bu sebeple doktor kes diyene kadar progestanı fitil olarak kullanmaya devam edicem.
(294 puan)
Benim ki agizdan al demiş 6 tane günlük kanamam az oldu sonra geçti oda çok az oldu şimdi şükür yok cuma kontrol var o zaman ne dicek bilmiyorum progestona devam et derim acaba
(280 puan)
Kanamanız bitse bile bir süre daha kullanmaya devam etmeniz gerekebilir. Doğuma kadar bile kullanan var. Bebeğe zarar veren bir ilaç değilmiş zaten merak etmeyin.
(294 puan)
Çok tsk ederim biraz olsun içim rahatladı
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 447 göst.
25 Eylül 2022 Doğum kategorisinde Erkek annesi talha (294 puan) sordu

656,286 soru

3,447,695 cevap

4,282,959 yorum

185,392 üye

...