0 oy
167 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (45 puan)
Anneler merhaba gebeliğinizde makattan fitil kullandınız mı? Benim ağrım oluyor ve gebeliğim riskli diye doktor endol fitil verdi ve her gün kullan dedi sonra yorumlara baktım sakincaliymis son 3 ay ve çok korkuyorum ne yapmalıyım sizce 
Gebelik haftası 36+0

3 Cevap

+1 oy
(928 puan)
Tabiyki doktorunuzun dediğini yapmalısınız sizin için en iyisini doktorunuz bilir eğer kullanmak isteemezseniz de başka doktor ile görüşün
(45 puan)
Teşekkür ederim sağ olun
-Reklam-
+1 oy
(18 puan)
Hamilelikten önce de kabızlıktan dolayı kullandığım fitil vardı doktoruma sordum bi sıkıntı olmaz kullanabilirsin dedi ben kullanıyorum yani 
+1 oy
(280 puan)
Benim size göre haftam çok küçük tabi ama ben de endol fitil kullanıyorum. Devamlı değil ama. Mesela 4 gün kullanıyorum ara veriyoruz bir süre sonra tekrar 3 gün kullan diyor doktorum. Bu şekilde ara ara kullanıyorum. Bu arada bende başta fitil olanını kullandım ama kapsülü de varmış. Fitil benim bağırsaklarımı bozduğu için doktora sordum ve kapsül olanına geçtik. Daha rahat oldu kullanımı. Siz de bunu  isterseniz doktorunuza danışabilirsiniz.

Endol rahim kasılmalarını engelleyerek erken doğum ve düşük riskinin önüne geçiyor ve aynı zamanda da ağrı kesiciymiş. Benim düşük riskim kanamam ve kasılmalarım buna bağlı olarak ağrılarım olduğu için kullanıyorum. 14 hafta içindeyim.
(45 puan)
Ay çok teşekkür ederim bazı sitelerde dediğim gibi şey yazmışlar son üç ay önermiyoruz diye ama benim de karnım ağrıyor ve bazen kasilmam oluyor kullanmaya korktum bu akşam kullanayım madem ayrıca magosit ve progestan da kullanıyorum.. yorumunuz için çok teşekkür ederim gerçekten içimi rahatlattiniz peki gece mi kullandınız?
(280 puan)
Ben günde 4 tane kullandığım için gece gündüz kullanmış oldum.
Siz de kullanırken korkmayın çok kullanan varmış. Kuzenim kadın doğum bölümünde hemşire, bu tip riskle gelen çoğu hastaya uygulanan bir tedaviymiş.
(280 puan)
Bu arada son üç ay olarak değil genel olarak ilacın kötü yan etkileriyle ilgili yorumlar ben de okudum ve doktoruma sordum, bebeğin suyunu azaltıyormuş falan gibi yorumlar görüp çok endişe etmiştim. Zaman zaman kullandırıp kestiği için doktorum kontrollü bir şekilde kullandırttığını ifade etti ve bebeğin suyu vs gayet iyi durumda. Yani doktorların mutlaka bir bildiği var sizin de hekiminiz sizin durumunuzu göz önünde bulundurarak vermiştir ilacı, terüddüt etmeyin. Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız vakti gelince.

651,225 soru

3,428,142 cevap

4,260,678 yorum

184,065 üye

...