0 oy
184 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (521 puan)
Merhaba arkadaşlar.  Ben hamileliğimin ilk ayında, daha bilmiyorken eve kedi aldım. Sokak kedisi sahiplendim. Ancak toksoplazma hakkında bilgi aldım ve şu an çok korkuyorum acaba var mıdır bana bulaşmış mıdır diye. Kendim test yaptırmak istiyorum. Devlet Hastanesi'nde bu test yapılıyor mu? İsteğe bağlı yaparlar mı? Kaç günde çıkıyor? Normalde bu testi rutin olarak yaparlar mı yoksa belirti falan oluyor mu? Daha önce bu durumu yaşayan oldu mu? İnternette yazanlar beni çok korkutuyor. 
Gebelik haftası 10+5

2 Cevap

+1 oy
(56 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Benim 6+4  de rutin olarak yapıldı iyiki de yapılmış pozitif çıkti maalesef.. Eğer isterseniz devlette de yapılır test durumunuzu belirtin yapılmasını istediğinizi söyleyin bakarlar.  
(521 puan)
Çok geçmiş olsun şu an nasılsınız? Bana rutin olarak hiç yapılmadı normalde yapılıyor muydu? Geç mi kalınmıştır? Çok dert oldu içime
(56 puan)
Doktor tercihine kalmış benim doktorumun rutini de vardı sadece.. Belki hiç bişey çıkmayacak canınızı sıkmayın  tahlil verin sadede içiniz rahat etsin.. Detaylı da bir sorun görmedi doktorum  etkilenmemiş olduğunu umuyoruz kızımızın..  1. Trimesterda geçirip bebeğin   hasta olma olasılığı yüzde 3 müş.. Üzerine plesentadan geçmemesi için ilaç da kullanıyorum..
(521 puan)
Benim birinci hamileliğim sonlandı. O yüzden çok korkuyorum yine bir şey çıkacak diye. Normalde özele gidiyorum, cumartesi kontrolüm var ama yarın hemen devlete gidip test vereceğim. Kaç günde çıkar acaba? İnşallah bir şey çıkmaz. Çok stres oldum o da zararlı.
(56 puan)
Pozitif çıktığında toksoplazma bende çok üzülmüştüm günlerce ağladım ama doktorum sttes üzüntü daha zararlı dedi haklıydı da.. Sizde canınızı sıkmayın belki hiçbirşey yok.. Olsa bile bebeğe zarar verme olasılığı çok düşük.. Herşey Allahtan.. Hastaneye göre değişiyor sonuç  şehir hastanesinde vermiştim 15 günde çıktı özelde ve üniversite hastanesinde aynı gün çıktı..
-Reklam-
0 oy
(353 puan)
Ben sağlık ocağından ay da 1 kan veriyordum o zaman yapmışlardı . isterseniz yaparlar 
(521 puan)
Sağlık ocağında yapılıyor mu? Ben de arayıp soracağım. Ne kadar sürede çıkıyor acaba?
(196 puan)
Sağlık ocağında yapılıyor canım doktorum istemişti benim gittim söyledim yaptılar. 2-3 güne çıkmıştı bütün sonuçlarım
(353 puan)
Sabah 10 dan önce gitmeniz lazım ama kanı 10 a kadar alıyorlar.Bence gidin hatta hamile olduğunuzu söyleyin kayıt falan yapıyorlar ileri ki zamanlarda tetanoz aşısı olunuyor haber verirler ya da tarih söylerler,ay da bir kan alınıyor , kilo takibi falan da yapılıyor

İlgili sorular

–1 oy
11 cevap 411 göst.
0 oy
2 cevap 138 göst.
8 Eylül 2023 Hamilelikte Testler kategorisinde Konul Semedova (91 puan) sordu
0 oy
1 cevap 103 göst.
0 oy
3 cevap 207 göst.

648,094 soru

3,416,210 cevap

4,246,680 yorum

183,180 üye

...