0 oy
219 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (13 puan)
Merhaba 5+4 haftalik gebeyim. Dun doktora göründüm kese gorunmedi iki muayenede de kan testi verdim bir onceki hafta 379 iken bir hafta sonra 749 olmuş. Doktor sağlıksız gebelik düşük yapabilirsin dedi ama kanamam olmadı. Kurtajla almalı mıyım? Yoksa kanamayı mı beklemeliyim ?
Gebelik haftası 5+4

5 Cevap

0 oy
(147 puan)

Herkeste beta artışı aynı degildir. Kesenin görülmesi de aynı değildir. Kürtaj kararı almadan önce farklı bir doktora görünmenizde fayda var bence. 

Birçok doktor yanılabiliyor yanıltadabiliyor. Sağlıksız olup olmadığını tahmini söylemiş. 
(147 puan)
Verilen tüm vitaminlere devam etmenizi öneririm. Geçen sene 3 aylıkken bebeğimi kaybettim. Kanama ve ağrıyla birlikte düşük yaşadım. Şuan 19+5 günlük hamileyim.
Fiziksel herhangi bir ağrı , kanama başka bir durum yok ise kullanmaya devam edin derim ben. Her doktor uzmanlık alanında iyidir diye birşey yok. Bence yarın mutlaka farklı bir doktora görünün. Bebeğinizi istemiyorsanız orası farklı bir konu.
Hamileliğiniz daha çok yeni. Betanızda da artış var. Düşüş olduğu zaman sağlıksız gebelik deniliyor.
Betanız 2 günde bir 2 katına çıkması gerekir ki sizin beta değeriniz de hemen hemen 2 katı artmış.
(13 puan)
Ama bu beta değerleri arasında bir hafta var iki gün arayla yapılmış bir test değil. Sizin söyledikleriniz bana umut oldu ben umudumu doktorun soylediklerinden sonra kaybetmiştim tamamen. Yarin hemen folik asit alıyorum ve baska bir hastanede betahcg yaptırıyorum.
(147 puan)
Benim beta değerim de hiç yükselmemişti. İlk 3 ay kanamalarım oldu. Riskliydi. 1 hafta olsa bile yükselme var değerinizde. Bu benim kendi fikrim tabi. Beta vermeden önce doktora görünün ultrason ile bakılsın sonrasında doktorunuz beta isterse yaptırırsınız.
(13 puan)
Teşekkür  ederim. Yardımlarınız için Allah sağlıklı bir şekilde yavrunuzu kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
(147 puan)
Amin teşekkür ederim. Umarım herşey gönlünüzce olur. Yarın güzel haberler almış olursunuz.
-Reklam-
0 oy
(422 puan)
İnsallah sağlıkla ilerler sizin gebeliginiz , benimde betam beklenenden az yükseldi,  84,127,220 şeklinde 2 gün arayla oldu normalde %60 artış olması yeterli deniliyor benimde öyle oldu diye hep içimde umut vardı ama taa ki bugüne kadar , geçen hafta kesemi gördüm diye sevinirken  bugün kesenin sadece 2mm büyüdüğünü öğrendim, doktorum maalesef sağlıksız gebelik olduğunu söyledi,  düşük olacağını belirtti , yıkıldım cok cok zor bir durum , insallah sizinki sağlıklıdır Allahtan ümit kesilmez 
0 oy
(35 puan)
Farklı doktora görünmek de fayda var ,düzensiz ama %60in üzerinde değerlerim vardı ,kese hiç görünmedi ,4.doktorun ardından dış gebelik tanısı konulmuştu ,önce kürtaj oldum değerlerim artmaya devam etti ,sonra 4kez iğne vurunmak zorunda kaldım ,ağır bir surecti ,ama mutlaka başka doktora da görün ,değerin 2katina çıkmış ama süreç uzun mutlaka emin olana kadar vazgeçme bnce ,tedavinin ardından şuan hamile kalamiyorum,süreci iyi degerlendirmelisin
0 oy
(719 puan)
Testleri aynı hastanede mi yaptırdınız? Laboratuvardan laboratuvara değişiklik gösterebiliyormuş. Bir de tam 7 günlük arayla mı bu değerler 4 gün olabilir mi?
(13 puan)
Ilk testimi sağlık ocağında yaptırdım  bir hafta önce dun yaptırdığım özel bir hastaneydi. Evet tam bir hafta var.
(72 puan)
O zaman farklı çıkması gayet normal kürtajla falan sakın aklını karıştırma ilk gebelik testimi acilde verdim 101 çıktı ertesi gün kendi doktoruma verdim 92 çıktı labaratuvardan labaratuvara değişiyor  ilaçlarını da kullanmayı bırakma duphaston kullanmanı da tavsiye ederim
0 oy
(115 puan)
Merhaba canım benim teyzem de şu an hamile ve 8 aylık ve İlkay hastaneye gittiğinde demişti doktoru yani 8 haftalık kalp atışları yok sağlıksız bir gebelik ve Yani Haftasına göre gelişmemiş geriden geliyor sağlıksız gebelik Kalp atışını da duymuyorum direkmen kürtaja yönlendiriyorum sizi ve ben teyzeme bir dedim ki bir doktora kalma başkasına git bir Öbürü de emiş ki yani bebek görünüyor yani Haftasına göre İyi iyi ama sağlıksız da olabilir demiş Biraz bekleyelim demiş Ve ben teyzem kararsızdı Kürtaj olup olmamasına hepinizi dedik biraz bekle bir iki hafta bekle bekledi pişman olmadı Çünkü 2 hafta bekleyip aynı kendi doktoruna gittiğinde doktoru şok olmuştu bebek gayet sağlıklı ve kalbi atışları var ve Haftasına göre çok iyiydi her şey Normalde �lk haftalarda yani yanılıyorlar Yani hem kan daha hem ultrasonda yanılma payları var yanılmayan da var Ne bileyim ben sana diyorum ki bir iki hafta daha bekle ondan sonra kararını ver ve şu an gayet sağlıklı 8 aylikk hamile bir ayı kaldı doğuma Sen de bir iki hafta bekle bir şey olmaz yani ondan sonra kararını ver Gerçi bir doktora da kalma yani doktorunu değiştir inşallah güzel haberler alırsın inşallah faydalı şeyler yazmışım senin için güzel haberler de alırsın
(13 puan)
Ahh.. cok teşekkür ederim. Dünden beri kendimi toparlayamiyorum. Bunları okudukça Allahım insallah bir mucize olur diyorum.
(13 puan)
Ahh.. cok teşekkür ederim. Dünden beri kendimi toparlayamıyorum. Bunları okudukça Allahım inşallah bir mucize olur diyorum.
(115 puan)
İnşallah canım �lk başlarda Doktorlar çok yanılıyor O yüzden Fazla aldırış etme Bir de doktorunu değiştir yani inşallah güzel haberler olursun bak geçen sene beni de mahvettiler ikiz gebelikte tek yumurta ikizleri de ve hep kötü söylediler e yani İlk başlarda dediler yaşamaz diye öyle böyle de Ben de takıntı yaptım onra da bir bebeğim onlar yüzünden kaybettim İlla ameliyat olmam için böyle bir şey yapmamı istediler aralarında Kan akışı var dediler ve de onları dinleyip lazer ameliyatı oldum bir tane bebeğim kaybettim onlar yüzünden ve 3 ay önce benim arkadaşım da doğum yaptı aynı benim gibiydi ve bana danıştılar ameliyatı olup olmamasına tedavi izin vermedim dedim kesinlikle yapma onları dilleme Benim de her zaman bana da her şey kötü dediler yapmazsan ölürler dediler yaptım Bir tanesini kaybettim ama arkadaşım ikisinin sağlıklı bir şekilde 32 haftada doğurdu Bir şey olmadı onlara neymiş Tamam onların dediklerinin tahmin bence yani bir doktora kalmamak lazım
(13 puan)
Çok haklısın cok tesekkur ederim gerçekten

649,207 soru

3,420,342 cevap

4,251,740 yorum

183,486 üye

...