0 oy
110 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (91 puan)
Mrb kızlar. Bir süredir ağrılı ve hafif kanamalı dışkılamam oluyor. Makat çatlağı oluştu sanırım. Doktora muayeneye gitmeden sormak istiyorum. Hamile iken makat çatlağı olup doktor tavsiyesi ile hangi krem ya da fiiller kullandınız? Ve bu illetten kurtuldunuz mu? Doğuma daha çok var hastalığın ilerlemesinden endiseliyim 

1 cevap

0 oy
(280 puan)
Ben de var makat çatlağı malesef. Mümkün olduğunca her öğüne çorba ile başlıyorum ve kuru şeyler üst üste yememeye çalışıyorum. Normalde bana sıcak oturma banyosu çok iyi gelirdi ama malesef riskli gebelik geçiriyorum ve hep kanamam var o sebeple sıcak suya da oturamıyorum. Doktorum malesef normalde kullanılan kremleri de önermedi sadece her tuvaletten sonra ılık suyla duşta yıkayıp saç kurutma makinesiyle iyice kurutuyorum bölgeyi ve bepanthol sürmemi önerdi doktor onu sürüyorum. İyileştirici bir etkisi var mı bilmem ama biraz rahatlatıyor. Onarıcı olan merhemi bepantolun. Bir de sarı kantorun pamuğa batırıp onunla tuvaletten çıkınca siliyorum. En önemlisi iyileşme süreci için çok iyi ılık suyla temizlemek ve kuru tutmak ve tabiki yediklerinize dikkat edin dışkının sertleşmesine izin vermeyin.
(91 puan)
Yoruminuzu yeni okuyorum. Öncelikle çok teşekkürler detaylı yazdığınız için. Size de geçmiş olsun. Normal doğum mu düşünüyorsunuz peki?
(280 puan)
Yok ben normal doğumdan çok korkuyorum. Doktorumla henüz bunu konuşmadık ama mümkünse sezeryanla yapmayı düşünüyorum.
(238 puan)
Merhaba ben de bu dertten muzdaribim. Genel cerrah normal doğumda sorun olmaz dedi ama korkuyorum. Size onermediler mi normali?
(91 puan)
Benim gittigim genel cerrah da sorun olmaz dedi fakat ben hiç fissuru olmayan dogumdan sonra fissur olan cok kişi duydum burda, yani açıkçası var olan bir fissur ne hale gelir hic bilmiyorum ve endiseliyim
(91 puan)
Merhaba dogum yaptınız mi acaba??
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 186 göst.
23 Temmuz 2022 Doğum kategorisinde Rnass (93 puan) sordu
0 oy
4 cevap 81 göst.
0 oy
4 cevap 304 göst.
0 oy
7 cevap 322 göst.

649,977 soru

3,423,286 cevap

4,255,157 yorum

183,701 üye

...