0 oy
1,779 göst.
Doğum kategorisinde (385 puan)
Evet kızlar iki gün önce 39+3 de bebeğimi kucağıma aldım sezaryan ile çok şükür. Benim gözden kaçırdığım ya da eksik yaptığım bişileri size tavsiye olarak vermek istiyorum.
İlk olarak bebeğime 4 takım zıbın koymuştum ve bebeğim kanlar içinde doğduğu için götürdüğüm tüm zıbınlar kirlendi ve bir günü hastanede zor ettik diyebilirim ne olur nolmaz diye daha çok koyulabilirmiş ve eldivenleride 3 4 çift daha koysaydım keske dedim.
Sonra ben hep lohusa pijaması almıştım ama sezaryandan sonra ayağa kalkamıyorsunuz   bile bi tane geceliği son dk çantama almıştım ve iyiki atmışım sadece onunla gezdim ve tüm kontrollerim rahat yapıldı.
Dependin hasta bezini mutlaka alın oluk oluk kan gidiyor ve baska hiç bişi o kanı tutamazdı bence.
Yanınızda refakatcı en az iki kişi olsun özellikle sezaryanda size bakacak biri ve bebeğe bakacak baska biri lazım çünkü siz kendinize bakacak bile durumda olmuyorsunuz.
Bebeğe mytlaka mama koyın çünkü sezaryan olunca süt çok gelmiyor ben koymamıştım orada aldım ama biberüon koyduğum için rahatça verebildim.
Ve son olarak nacizane fikrim eğer normal doğum yapabilecek durumdaysanız sezaryan gibi bir düşünceye girmeyin canlar çünkü gözüktüğü kadar kolay değil ilk gün ölmek gibi geldi hele ilk ayağa kaldırdıklarında öldüm sandım ve bebeğimle hala istediğim gibi ilgilenemiyorum normal doğumda atılan kesi zor geliyor olabilir ama sezaryanın yaptığının yanında solda sıfır.
Ve allah'ım hayırlısıyla kavuştursun sizleri de bebeklerinize :))

13 Cevap

0 oy
(230 puan)

Teşekkürler canım bilgi için :)

-Reklam-
0 oy
(9,888 puan)

peki kuzum karnina kum torbasi koydularmi

Valla ozelde yapacam dogumu devlette refakatci yok ama ben 1 tane 5 li iclik 2 tane ust 1 tanede takim iclik  2de zibin kydum ins yeter tabi 4 tane de takim

Gazi hastanesinde dogum yapmistim ozel oda tutmama ragmen sadece yanimda 1kisi kalmaya izin vermislerdi onada sukur:) simdide nasip olursa hacettepede yapacam orasida aliyomus refakatci sanirim.
(602 puan)
bende ankara halil sivginda kontrollerim oluo orda refakatci birakiolar ama Buyuk dogumlarin cogunda yok refakatci bende 15 haftaligim ama simdiden sezeryan denildi
(9,888 puan)
Allah allah neden simdiden sezeryan cnm
(602 puan)
dogum kanalimda miyom var normal dogum yapamazmisim
(9,888 puan)
Himm hakkinda hayirlisi olsjn
0 oy

Pijama tarzi degilde elbise tarzimi almamiz lazm yanimiza yani ?

Evet ben pijama takimi almistim sezeryanliyken altimi ilkte giyemedim bezle durdum bebek gibi :) Bukez gecelik goturecem nasipse.
(385 puan)
Evwt canım gecelik al mutlaka pijama giyemezsin ayağın kalkmıyor çünkü
Ayy bosuna 2 tane pijama aldim demek ki. Gecelik alayim o zmn. Tesekkur ederimm
0 oy
(232 puan)

Bi an gözümde büyüdü... Bende sezeryan oldum. Ama sizin gibi sıkıntılarım  olmadı çok şükür. 25 gün sonra tekrar  olucam. Inşallah ilki  kadar güzel ve rahat olur.

0 oy
(229 puan)

Eldiveni neden cok koyma gereksinimi duydunuz. Ben bi 10 lu takim bi 5 li takim 2 adet zibin koydum bi adette alt pant. 1 gun kalmak icin yeterli geldi bana ama smdi tereddut ettim 

0 oy
(2,622 puan)

Allah razı olsun canım bilgi için bende sezeryan olcam çok az kaldı allhım inşallah iyi geçr çok korkuyorum 

(429 puan)
Ben ilk dogumumu sezeryanla yaptim cok cok rahat gecti bence kisiye ve bunyeye bagli..ikinci gunu kalkip evimde işimi bile yaptim yani..korkma allah hayirli dogum nasip etsin
(2,622 puan)
Amin cnm inşllh bnmde koly gçer evet bünye çok önemli kendimi öyle ikna etmeye çlşyrum ben çok güçlyüm feln öyle kendime teselli vryrum:))
Korkulacak bisey yok benimde cok rahatti hemen ayaklandim ama eltim 1gun hic kalkmadi basim dönuyo dedi. Kisiden kisiye degisiyo demekki :)
0 oy
(147 puan)

Hayırlı uğurlu olsun Rabbim sağlık versin .Tek katıldığım kısmı sezeryan bile isteye sırf korkuyorum aman onda da dikiş var olsun bitsin mantığıyla isteyenlere yapmayın demen oldu. Onun dışında sezeryan oldum bebeğimi yıkamadılar ama tertemiz verdiler. Kıyafetleri kan falan olmadı. 

Sezeryan da kanın çoğunu boşalttıkları için kanama genelde daha az olur normal ped ile idare ettim ben. 

Normal doğum sonrası oğlunu emzirememis olan ben sezeryan dan sonra kızımı rahat rahat emzirdim sütüm indi .

Yani yazdıkların tamamen kişisel :-) 

İkinci doğum sezeryan olunca tecrübeli olmanın verdiği rahatlık oldu elhamdülillah.  İlk doğumu sezeryan olanlar daha çok zorlanıyor sanırım . Bebeği tutmak emzirmek ilk kez tecrübe ettiğin şeyler üzerine dikiş ve ağrı...  Çok zor oluyor 

0 oy
(1,047 puan)

Bebeği temizlenmeden mı verdiler size kanlı kanlı çok ilginc..

(147 puan)
Bende ilginç buldum
(1,047 puan)
Değişik bir hastane kadın bayaga hırpalanmış gibi unutulur herşey sağlık olsun yeter ki
(147 puan)
Evet unutmak lazım. Buda imtihandi diyebilmek lazım yoksa lohusa psikolojisinden çıkamaz insan :-)
(1,047 puan)
İnsanlar neler unutmuyor ki Rabbim dermansız hastalık vermesin yeter ki
0 oy
(831 puan)

Mamayi kesinlikle koymak zorundamiyiz hangi mamadan alcm onu bile blmyorum 

(429 puan)
Benim fikrim mamayi hastanenin yakinlarinda mutlaka eczane oluyo ordan temin edebilirsiniz..cunku bebegin ac kaldigini anladiklarinda hastane mama veriyo zaten orda kullanilan markayi sorup alabilirsiniz..
(831 puan)
Tamam teskkur ederim
0 oy
(987 puan)

Çok güzel anlatmışsın. Aynen katılıyorum  :)

0 oy
(464 puan)

Bende sezeryan oldum ama allahım şükür bukadar zorlanmadım  allah herkeze kolay doğumlar nasip etsin 

0 oy
(4 puan)
Bilgi icin cok tesekkurler Allah acil sifalar versin. 
0 oy
(550 puan)
Cnm çok geçmiş olsun ve gözün aydın Allah analı babalı buyutsun inşallah darısı bizlerin başına yalnız bişey merak ettim tecrubesiz olduğum.icin bilmiyorum sezaryabda o kadar kan nereden geliyor karından ameliyat yerinden mi.yoksa bebek dogunca normal.dogumdaki.gibi alttan mi kan geliyor 
(15 puan)
Alttan geliyor canim dikis yerinden kan gelmiyor bende sezeryanliyim ama o kadar kanama yasamadim kisiye gore degisiyor demekki

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 274 göst.
8 Aralık 2022 Doğum kategorisinde misafir sordu
0 oy
7 cevap 986 göst.

647,230 soru

3,413,114 cevap

4,242,946 yorum

182,943 üye

...