0 oy
421 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (1,660 puan)

Ilk bebeğim kizdi kalbi delikti 31.haftada dogdu ve doğunca down teshisi kondu 3gun yasadi kaybettim. Rabbim kimseye yasatmasin öncelikle. Simdi tekrar hamileyim ve sukurler olsun Rabbim tekrar kiz nasip etti. Okadar mutluyumki. Tek korkum yine ayni seyleri yasamak. Ama Rabbim ne verirse basimiz ustune. Size sorum. Ilk bebeği down olup ikinci saglam doğan varmi. Cevaplar icin simdiden teşekkür ederim. Rabbim hepimize sağlıklı gebelikler ve dogum nasip etsin.

Gebelik haftası 16+1

4 Cevap

0 oy
(1,942 puan)
seçti
 
En İyi Cevap

Benim bir öğrencim aşırı zeki bir çocuk zaten üstün zekalıların eğitim aldığı bilim sanat merkezinden de eğitim alıyor kardeşiyse down sendromlu olabiliyor yani içinizi ferah tutun ıns sağlıkla kucağınıza alirsiniz

(1,660 puan)
Amin insAllah Allah  razı olsun
-Reklam-
+1 oy
(1,260 puan)

İkili test falan yaptirmadinmi cnm RİSK varsa çıkardı


(1,660 puan)
Canim ilk bebegimde iki li uclu normal çıktığı halde sorun oldu oyuzden testlere guvenmiyorum
+1 oy
(271 puan)

Canim bu gibi durumlar hic belli olmuyor onun icin sen kafani takip bunlara üzülme. Saglikli olur insallah. Embriyo oluşurken senden ve esinden 23 adet kromozom kopyalaniyor ve yumurta ile sperm birlesirken hatali kopyalama olursa genetik sorunlar cikabiliyor. Buna yapabilecegimiz bi durum yok. Yalniz yine böyle bi durumla karşilasirsan tüp bebek yöntemini secmeniz lehinize olur. Devlet zaten genetik sorunlarda tup bebegi karsiliyor. Özelde yaparsanizda masraflar sizden tabi. Tüp bebek yontemiyle embriyolariniz olusturulur ve genetik taramaya gonderilir. Saglikli cikan embriyolar rahminize transfer edilir. Başka çareniz kalmazsa bu yöntemi unutmayin.

Bir tanidigim var ilk bebegi tup bebek ve saglikli ikincisi dogal yoldan oldu ve dawn sendromu. Yani hic belli olmuyor. En iyi cozumu genetik taramali tüp bebek tedavisi.

Ayrica tup bebek oncesi eşine ve sana kromozom genetik tarama testi yaptir. Devlet Kadin dogum tibbi genetik birimi ucretsiz yapiyor

(1,660 puan)
Oyle tabi canim hic belli olmuyor. Benim bebegimde testler normal ciktigi halde haata dogdu. Kiminin testi kötü cikar saglikli dogar. Umarim hic o dediklerinize kalmadan saglikli bebegim olur. Ama dediginiz gibi buda böyle olur sa baska yontemlere basvurmak gerekir tabi.
+1 oy

yeniden gösterildi
Benimde down degildi ama baska bir sendromlu solunum sorunu olan cocugum vardi 2bucuk yasinda kaybettim. Bi teshis koyamadilar. Ayni saglikli beklerken dogunca ogrenmistik. Simdi 16haftaligim korkmamaya calisiyorum ayni seyin basimiza gelmesi kucuk bi olasilik. Insallah saglikli uzun ömurlu olurlar. Sende dusunmemeye calis. Down olupta diger cocugu saglikli olan cevremde var.
(1,660 puan)
InsAllah canim haftamz ayniymis. Rabbim sag saglim Kucağımiza almayi nasip etsin insAllah.
Insallah cumlemize

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 59 göst.
25 Temmuz 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Sjsjdldkauwue (113 puan) sordu
0 oy
18 cevap 304 göst.
14 Temmuz 2023 Hamilelik Alışveriş kategorisinde Fadimenur17 (41 puan) sordu
0 oy
1 cevap 96 göst.

652,403 soru

3,432,902 cevap

4,265,901 yorum

184,391 üye

...