0 oy
82 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (309 puan)
Kizlar tarama ne demek nasil yapılıyor neden yapılıyor. Benim ilk gebelik bunlari bilmiyorum 
Gebelik haftası 5

4 Cevap

0 oy
(69 puan)
2li 3lu ve 4lu tarama testleri var. İlk olarak 2li test herkesten isteniyor. Yaptırmayanlar da var ama ben yaptırmıştım. Down sendromu riski var mı ona bakiliyordu ama başka bi şey var mıydı hatırlamıyorum. Bir risk şüphe görürlerse 3lüyü de istiyorlar. Benden istemediler bj şey görmedikleri için 
(309 puan)
Allah yardimcimiz olsun insallah bendede bişe cikmaz.
-Reklam-
0 oy
(25 puan)

15+5 haftalık hamileyim 3 hafta önce ikili taramaya girdim tarama dediğimiz kan alınıyor ve ultrasona giriyorsun ense kalınlığı bakılıyor. İki hafta sonra sonuçları açıklanıyor. Bir sorun olmadığı söylendi. Çok şükür 

Haftaya 16 haftalıkken 3 lü taramaya gireceğim inşallah yine kan alınacak ve ultrasona gireceğim 
Down sendromlu mu diye bakılıyor ama %100 sonuç değil tabiki ense kalınlığında da bı hastalığı varmı diye bakılıyor oda aynı şekilde %100 sonuç değil. 

(309 puan)
Tsk ederim ilknurcum. Insallah bu haftaları gormek banada nasip olur. Rabbim hepimize sağlıklı çocuklar nasip etsin insallah.
(25 puan)
yeniden gösterildi
Rica ederim canım ilk aylar çok önemli lütfen çoğumuzun yaptığı hataları yapma ağır kaldırma kendini yorma. En değerli sensin unutma kanamaların olursa da korkma ama kesinlikle hastaneye git. Sağlıklı gebelik diliyorum
(309 puan)
Canm benim tamm tşk ederim
0 oy
(298 puan)
Kan vererek yapılıyor. Tanı testi değil tarama testi. Sadece ihtimal. Diyelim yüzde 40 çıkıp down olmayan bir çocuk, beş binde bir olup downlu çıkabilir. Yaptırınca kötü çıkarsa kafaya fazla takmayın diye söylüyorum.Sadece downa değil iki genetik rahatsızlığa da bakılıyor. Maddi olarak sıkıntınız yoksa nift yaptırın derim. Bu testlerle uğraşmayın. Çünkü ikili test veya diğerleri kötü çıkarsa psikolojik olarak sıkıntılı oluyorsun.
(309 puan)
Nift ne demek Skntı yok yaptırırım
(298 puan)
O da tarama testi. Sizden kan alıyorlar. Gen taraması yapıyorlar. Bebeğin genetik bir rahatsızlığı varsa söylüyorlar. Yurt dışında veya yurt içinde yapan yerler var. 5-6 bin lira civarı.
(298 puan)
Benim ikili test 1/50 çıktı. Baya yüksek çıktı. Sizin yüksek çıkmazsa yaptırmanıza gerek yok. Benim yüksek çıkınca doktor amniyosentez yaptır demişti. O dönemde çok üzüldüm. Yıprandım. İkinci çocuğumda direkt gidip nift yaptıracağım. Ya da hiçbirini yaptırmam.
Amniyosentez: karından su alıyorlar. Bebeğin genlerine bakıyorlar. Hastaysa tanı koyuyorlar.
(309 puan)
Tamm gulserencim tşk ederim
(298 puan)
Rica ederim
0 oy
(70 puan)
Eğer bebeğinizin her haline razı olacaksanız ihtimaller üzerinden aldırmayacaksaniz bence hiç kafanızı karıştırmayın adı üstünde tarama testi tanı değil ben yaptırmadım doğruluk oranı en fazla 60. 22.nci haftada detaylı ultrasona girdim orda daha net bilgilenme sağlanıliyor bebeğin ense, dudak, dudak yarigi, böbreklerine, parmak sayısı, kalp,ciğer omurga yapısına kadar bakılıp ona göre yönlendirme sağlıyorlar. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 99 göst.
0 oy
1 cevap 55 göst.
0 oy
1 cevap 66 göst.
28 Mart 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Tubabjk (5 puan) sordu

649,984 soru

3,423,297 cevap

4,255,178 yorum

183,701 üye

...