+1 oy
445 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (18 puan)

Arkadaşlar ben de hamileyken burada çok okudum çok araştırdım, pozitif hikayeler bana iyi geliyordu size de faydası olur diye yazıyorum. Açılmam 36 haftalıkken 1 cm ile başladı ancak üç hafta boyunca sadece 3 cm olmuştu. En son 39+5 te kontrolüm vardı doktor hâlâ açılma ilerlemeyince 40 hafta dolunca yatış verecekti.O gece sancılarım dayanılmayacak dereceye geldi apartopar hastaneye gittim. Ve gerçekten inanın o doğum sancısı gelince anlıyorsunuz. Benim erkek bebekti ama belden vurmadı, gaz sancısı gibi bütün karnım sertleşip ağrıyordu. Evinizde rahaat rahaat çekin sancınızı. 

Neyse gece gittik sancım çıkınca yatış verdi doktor, gece boyu açılmam yine 3 cm de kalınca ben moralmen çöktüm, ebeler de sezaryen olur gibi konuştu derken sabah 7 de alttan fitil verdiler açılmam artsın diye,  o da suni sancı benzeri bir şeymiş sanırım. Doktor da 9 da suyumu patlattı. İşte o andan sonra sancılarım aşırı aşırı arttı ama sıcak duş ve pilates topu çok iyi geldi. Sonra açılmam 4 cm olunca epidural vurdular, sonra pamuk gibi oldum açılmam da iki saatte 8 cm oldu, çok şükür 12 de doğumhaneye girdim 12.10 da doktor geldi bebişim de 12.30 da doğdu. Sıcacık koynunuza yatırdıktan sonra tüm dünyalar sizin oluyor asla tarif edemem o duyguyu. Dikişim olmadı çok şükür ama kanamam biraz fazlaydı hemen çıkamadım doğumhaneden. Kustum hatta hepsi normalmiş. 
Demem o ki gün sayan bütün arkadaşlarım inşallah vakti zamanı gelince sağlıklıca alın kucağınıza bebişlerinizi. 
Gebelik haftası Bitti

6 Cevap

+1 oy
(7 puan)
Peki gaz sancısı olduğunda çocuk kıpır dıyor muydu karnın da ne yapıyor du ?
(18 puan)
Yok kaskatı kesiliyordu karnım, tek bir yere dayıyordu vücudunu sanki.
-Reklam-
0 oy
(99 puan)
Sağlıcakla büyüt canım allah analı babalı büyütsün inşallah  darısı bizlere olsun özel hastanede mı yaptın dogumu devlete epidural yapmıyorlar çünkü
(18 puan)
Evet özel hastanede yaptırmıştım ama şehir Hastanesi'nde yapıyorlar diye biliyorum, bir araştırın isterseniz.
0 oy
(960 puan)
Epidural doğum hakkında fazla bilgim yok ama bahsi geçince  okuyorum 4 cm ile epidural takmaları okuduklarima göre ilginç geldi açılma iyice olunca takıyorlar sanıyordum. Sancıları hissetmeyip ikinamayanlar da sıkıntı da olabiliyormuş bende hep epidural istiyordum ama pozitif hikayesi olan kadar sıkıntı yasayanlarida görünce aklımdan çıkardım. Sizinki iyi geçmiş ne güzel 
(18 puan)
Doğum herkesin vücuduna göre değişen bir şey tabi ki. Doktorum en başından beri epidurali 4 cm açılma olunca vurabileceğimizi söylemişti, zaten epidurali vurdukları zaman da anestezi doktoru ağrımın tamamen geçmeyeceğini sadece hafifleyeceğini söylemişti. Nitekim o sancıyı ve kasılmayı çok net bir şekilde hissettim ancak hafifti. Dediğiniz gibi epidural vurulduktam sonra açılması ilerlemeyip sezaryene alınanlar da var. Çok şükür benim öyle olmadı.
0 oy
(239 puan)
Kusma anestesizi den dolayi oluyo bende ilk gebelgimde epidural olmustum 
0 oy
(236 puan)

Ben ne kadar da pozitif hikaye dinlesem çevrenin anlatımlarından dolayı korkuyorum normal doğum yapmayı herşeyden çok istiyorum ama bı düşünüyorum sancısı, ağrısı, dikiş olur mu olmaz mı bilmiyorum kafam çok karışık içim hiçbir şekilde rahatlamıyor. Korkuyorum ama çok da istiyorum.:ermm:

(18 puan)
Bu mesele biraz şans işi diye bakıyorum, herkesin vücudu farklı ama inanın o kadar çıtkırıldım biri olarak ben bile yaptıysam herkes yapar. Beni 9 ay takip eden doktorum bile nasıl normal doğum yaptığıma şaşırdı, iş başa gelince Allah bir şekilde o gücü veriyor. Benim de en korktuğum noktalardan biri dikişti, ben 36 haftadan itibaren perine masajı yapmıştım. Perine masajı değişken, eşime yaptırmaya utandığıö için kendi elimle sadece yağı yedirmiştim onun dikişe çok etkisi olduğunu söyledi doktorum. Bir de son hafta bir markanın hapı vardı bitkisel yağlardan oluşan, normalde ağızdan alına adet ağrıları a iyi gelen bir ilaçmış. Doktorum onu bana fitil gibi alttan sabah akşam kullanmamı söylemişti, kapsül böyle yağ var içinde zaten eriyor. Muhtemelen o da dikişi önledi. Doktorunuza bir danışın isterseniz.
0 oy
(80 puan)
darisi bana ya

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 342 göst.
21 Temmuz 2022 Doğum kategorisinde Kader_cnkya (262 puan) sordu
0 oy
9 cevap 1,212 göst.
30 Ekim 2021 Doğum kategorisinde Ryacmm (29 puan) sordu
0 oy
2 cevap 497 göst.
11 Ekim 2021 Doğum kategorisinde Hlnurc21 (60 puan) sordu
0 oy
8 cevap 587 göst.
26 Mart 2020 Doğum kategorisinde Sayime (43 puan) sordu

651,024 soru

3,427,256 cevap

4,259,792 yorum

184,001 üye

...