0 oy
530 göst.
Doğum kategorisinde (51 puan)
Kızlar burdan okuyorum normal doğumda toparlanması zor oluyormuş 7 ay bile iyileşmeyen oluyormuş açıklık çok oluyormuş şimdiye kadar normal istiyordum ama yorumları okudukça tedirgin oldum sezeryanla hiç olmazsa acısını çekerim 1 ay diyorum sizin fikirleniz nedir nasıl tercih edersiniz 
Gebelik haftası 32+4

24 Cevap

0 oy
(80 puan)
Benim ilk Sezaryen oldu bebek tersti geriden geliyor ölecek karnında bir yığın bişey hamileliğimi zehir ettiler her hafta hastane nst risk almadık sezaryen kararı aldık ağrı illaki oluyor ilk ayağa kalmada falsn ama ne jadar çok yürürsen o kadar erken toparlanıyorsun buda sezaryen olacak yani oğlum sağlıklı geldi şükür normal yada Sezaryen takıntı yapmadım illa o olsun yada illa bu olsun diye hayırlısı dedim hep başından beri senin içinde hayırlısı olsun ysni Sezaryen doğum yaptığım icin ancak bu konuda konuşabilirim normal doğumu bilemem ama ben spinal oldum çok şükür sıkıntı yaşamadım doğumda falan 
-Reklam-
0 oy
(1,168 puan)
Bende normal yaptım kolay diyemem ama o kadar abartıldığı gibi de değil ya 7 ay ne demek her iki dogumda zor bence sezeryan olan normal istiyor normal olan sezeryan diyor ama en iyisi o an hangisi gerekiyorsa o olmalı illaki normal diye diretmek çok yanlış durduk yere sezeryan olmakta doğru değil bence açıklık kismini anlatamadım ama neresi açık kalıyor ki:):)
0 oy
(3,685 puan)
düzenledi

7 ay bile iyileşmeyen mi :) Öyle bir şey mümkün değil. Açıklık kalması ne demek ya hu. Tıbbi olarak mümkün değil. Kim uyduruyor bunları? Elbette binde bir istisnalar vardır ancak istisnalar üzerinden genelleme yapmak fazla komik.


Milyarlarca kadın binlerce yıldır doğal doğumla yani normal doğumla doğum yapıyor. Bugün dünyada milyarlarca kadın normal doğumu tercih ediyor. Bu yüzyılda doğmuş olmasaydınız siz de normal doğum yapacaktınız zira sezaryen doğum bu çağa özgü bir şey. Ki gebe kadının tercihine dayalı bir doğum şekli de değildir. Sezaryen, normal doğum esnasında veya doğumdan hemen önce yolunda gitmeyen bir şey varsa (bebeğin nabzında bozulma, bebeğin çok mekonyum yutması, annenin bir türlü açılmasının olmaması vs) o durumlarda doktorlar tarafından  tercih edilir. Zira sezaryen bir acil doğum ameliyatıdır. Doğum şekli değildir.


Ben doğal doğumla doğum yaptım. İkinci bebeğimde doktorlar son anda sezaryen yapmaya karar verebilirler, olabilir, hayat bu. Her şey mümkün. Sezaryen ameliyatım çok güzel de geçse, 7 kat kesilmiş karnımın dikiş acılarını hiç sorun da etmesem, sezaryen sonrası gazını çok kolay da atsam, sezaryen dikişleri kaynadıktan sonra kalan kalıcı uyuşma hissi problemini yaşamasam da kimseye vücut bütünlüğünü bozacak olan sezaryen ameliyatını SIRF KENDİMİ İYİ HİSSETMEK İÇİN önermem. Çünkü sezaryen fıtri bir işlem değil. Bir müdahale yöntemi. Doğuma hazır olmayan bebeği annenin karnından alma işlemi. Böyle bir işlem tercihe dayalı olamaz. Sezaryen bir acil doğum için müdahale ameliyatıdır. Ancak özel ve gerekli durumlarda uygulanmalıdır. Bizler memeli canlılarız ve memeli canlılar normal doğumla ürerler. Allah kadına bu üreme özelliğini bahşetmiş. Milyarlarca kadın normal doğum yapabiliyorken ve çok büyük çoğunluk sorun yaşamazken birkaç istisnanın yaşadığı problemleri genellemek fıtrata aykırı davranmak olur. Üstelik sezaryen ameliyatının zararları, sebep olduğu problemler anne ve bebek için çok daha fazla iken.


Ayrıca sezaryen yapanların çektikleri acıyı hafif göstermeye çalışmaları öyle zannediyorum ki tamamen kendini iyi hissetme motivasyonuyla ilgili. Sezaryen doğumu tercih ettiği için içten içe yaşanan bir problemle ilgili. Ben böyle okuyorum bu şeyleri. Elimizde minicik bir bıçak kesiği olsa bile günlerce aklımızdan çıkmıyor acısı. Elimize dokundukça canımız yanıyor. 7 kat kesilmiş bir karnın acısı nasıl olur da iki günde iyileşir ya mümkün mü böyle bir şey? Ki kocaman bir kesik, ki bir sürü dikiş varken... Sezaryenı tercih ettiyseniz acısına da sahip çıkın derdine de. Evet sezaryen oldum, elbette biraz acısı da oluyor ama neticede hiçbir şey kalıcı değil, iyileşiyor ve unutuyorsun, bitiyor gidiyor deyin geçin. İnsanları kandırmayın. Arkadaşım böyle diyenlere kanıp sezaryen oldu ve ikinci bebeği düşünmüyor sezaryen acısı yüzünden. Bir ayda toparlayamadı. Elbette bir örnek üzerinden genelleme yapacak değil. Herkesinki bir ay sürmez. Ama iki gün de sürmez. Neticede ciddi bir ameliyata giriyorsun. Karnın bilmem kaç cm kesiliyor. Bir sürü dikiş atılıyor. O 7 kat derinin altından çocuk çıkarılıyor. Mümkün mü acı çekmemek, dert çekmemek. Komik olmayın hanımlar. 


Normal doğum da zor sezaryen doğum da. Normal doğumun en zor kısmı bence sancıları. Ama hepsi geçiyor. Her şey geçiyor. Burada özellikle bebek için hangisinin artısı daha fazla, ona bakılmalı. Son çalışmalara göre de normal doğumun bebek için en faydalı doğum yöntemi olduğu aşikâr. Kimse kendini kandırmasın. Sezaryen doğuma mecbur olanlar da kendilerini kötü hissetmesin. Her çocuğun kaderi farklı. Yeter ki sağlıkla dünyaya gelsinler. 

0 oy
(261 puan)
Tabi ki bebek ve anne için bir sıkıntı yoksa normal doğum taraftarıyım . Neden elinizde böyle bir imkan varken sezeryan doğumu tercih edesiniz ki bu kadın fitrafina olan birşey Allah bu gücü her kadına vermiş . Bundan bir 50 yıl önce ne kadar sezeryan doğum oluyordu herkes güzelce ama zor ama kolay doguruyordu şimdi çok fazla bilgiye ulaşabilme olduğu için malesefki normal doğumdan uzaklaşıyoruz aslında her zaman güzel olan normal olandır . Lütfen kendinizde bu gücü bulun bu bizim doğamızda var .  Zorlukları elbet olacak dünyaya yeni bir canlı geliyor ve bence evet bunun için o çekilen sıkıntılara değer ve ben bundan mutluluk duyuyorum 

İlgili bir soru bulunamadı

651,924 soru

3,430,838 cevap

4,263,487 yorum

184,255 üye

...