0 oy
125 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (392 puan)
Kızlar bilginiz varmı bu konuda 13 aylık bebeğimi emziriyorm 7 haftalık hamileyim 

9 Cevap

0 oy
(161 puan)
Hamilelik sonuna kadar da emzirilen oluyor fakat sütün tadı değişik oluyor ben bilmeden kızımı emzirdim iki hafta kadar ishaldi epey zayıfladı ek gıdaya geçişte olduğu için kesmen daha mantıklı bazı bebeklere emzirmek yaramıyor 
-Reklam-
0 oy
(86 puan)

Daha neler neler diyorlar :)

Doktoruna sor canım. Ekstra bir durumun yoksa emzirebilirsin. Ben 39 haftalığım hala emziriyorum. Ne büyüğümde ne küçüğümde sorun yok. Bebeğin kilosu 3500 şuan. Hiç bir testinde vs bir sorun olmadı. Benim değerlerimde de bir sorun olmadı. Normal beslendim. Sağlıklı beslenmeye çalışmakta fayda var, yorgun düşme. Elaleme çok kulak asma :) 

(392 puan)
Maşallah canm bende devam etmeyi düşünüyorm sütun tadı 4. Ay civarı değişiyormuş bebek brakmak istedi mi peki o süreçte
(86 puan)
Hayır çok önemsemedi tadını. İçmeye devam etti. İshal gibi bi etki olmadı bizde. Değişmesinin sebebi kolostruma dönüşmesi. Bol bol kolostrum içti şükür.
Benim bebeğim günde 2 kez emiyordu. Ondan zorlanmadım biraz da.
0 oy
(186 puan)
Canim benim bebeğin sendeki depolarda her  türlü besleniyor yani çocuk gelişiyor emzirmendede problem yok ama yavaş yavaş kes derim yani ek besinde alıyorsa biraktir artık memeyi çünkü onlar beslenir ama sen çok halsiz kalırsın yani onlar gelişmeye çok güzel gelişiyor ama sen tükeniyorum öyle diyim
0 oy
(873 puan)
Ben bisey duymustum nasil hamileyken iki kisilik besleniyorsak.bu durumda da uc kisilik beslenmek gerekiyormus
0 oy
(138 puan)
Kızım 23 aylıkken öğrendim hamile olduğumu emzirmeye devam ettim ne bebeklerim de ne de kendimde sorun yaşamadım. Kızım çok emmesine ve sık sık emmesine rağmen. Ek olarak yeme ihtiyacı vb de hissetmedim zaten çok yoğun mide bulantilarim oluyordu hiç bir sorun yaşamadım. Sadece çok ciddi göğüs hassasiyeti yaşadım kızım emerken agladigim günler de oluyordu. Ama hiç belli etmedim. Bi gün geldi anne ben artık emmicem bebek emsin dedi ve bıraktı. Çok şükür sorunsuz bı süreç yaşadık 
0 oy
(3,685 puan)
Yeterli beslenip gereken takviyeleri aldığın takdirde (Demir, D vitamini, B12, OMEGA-3 gibi) Allah'ın izniyle hiçbir şey olmaz. Tandem emzirme diye bir şey var neticede. Doktorlar da böyle diyorlar. Sadece riskli gebelik yaşayanlara yani erken doğum riski olanlara önerilmiyor.
0 oy
(5 puan)
Bnce 13 aylık bebek için kesmeniz daha uygun artık herşeyi yiyebilir karninizda ki bebeği düşünmeniz daha iyi olur 
0 oy
(48 puan)
Herkes bir sey der anne ic sesiniz ne diyor ona kulak verin :) 39+5 hamileyim kizim da 23 aylik ve emziriyorum. Uyurken emerek uyuyor ve huzurla uykuya daliyor. O emerken sohbet ediyoruz ayri bir haz aliyorum bundan. Dogacak olan bebegim ile de kizim arasinda bu sekilde guclu bir bag olacagina inaniyorum. Siz anneliginize kulak acin, diger sesleri kapatin. 
(599 puan)
Peki ne zamn bıraktiracaksinz bebeginize emmeyi
0 oy
(198 puan)
Derlerki yeni doğacak olan cocugunda cinsiyeti emen cocukla aynı olursa bebek emrede kuşatmış. 7. Aya kadar emzirdi tanıdığım.Sonrasinda ilerde zorluk olmasın diye biraktirdi. Artık sizin bebek emmek isterse daha emzirmeniz daha doğru olur sanki. Anne sütü önemli zaten rabbim ikisininde nasibi olan sütü verir.

İlgili sorular

651,817 soru

3,430,469 cevap

4,263,095 yorum

184,230 üye

...